FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Ouroboros bedrieglijke browser verwijderen

Ook bekend als: Ouroboros rogue browser
Schadeniveau: Medium

Wat is de Ouroboros browser?

Ouroboros is een malafide browser die ons onderzoeksteam ontdekte tijdens het inspecteren van verdachte software-promoting websites.

Deze browser heeft waarschijnlijk advertentie-ondersteunde software (adware) functionaliteiten. Ouroboros deelt ook eigenschappen met browserkapers in die zin dat het omleidingen kan veroorzaken naar valse zoekmachines, in het bijzonder de ouroborosbrowser.com website. Het is relevant om te vermelden dat deze browser waarschijnlijk ook de browseractiviteiten van gebruikers bespioneert.

Vanwege de dubieuze methoden die gebruikt worden om Ouroboros te verspreiden, is het geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma (Potentially Unwanted Application).

Ouroboros browser unwanted application

Overzicht mogelijk ongewenste toepassingen

Toen we Ouroboros inspecteerden, leerden we dat het omleidingen veroorzaakt naar de illegale zoekmachine ouroborosbrowser.com - telkens wanneer een nieuw tabblad/venster wordt geopend, of een zoekopdracht wordt getypt in de URL-balk.

Valse zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten leveren, dus verwijzen ze door naar legitieme zoekmachines. Tijdens onze analyse werd de site ouroborosbrowser.com omgeleid naar de zoekmachine van Yahoo (search.yahoo.com). Het is opmerkelijk dat waar omleidingen die door dergelijke software worden veroorzaakt, kunnen variëren op basis van verschillende factoren (bv. geografische locatie van de gebruiker, enz.).

Het is mogelijk dat Ouroboros ook werkt als adware, hoewel we dit niet hebben waargenomen tijdens het testen. Door reclame ondersteunde software toont advertenties op bezochte websites en/of andere interfaces.

De advertenties onderschrijven online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke apps en malware. Sommige opdringerige advertenties kunnen zelfs downloads/installaties uitvoeren zonder toestemming van de gebruiker - wanneer erop wordt geklikt. Merk op dat alle echte inhoud die je via deze advertenties tegenkomt, waarschijnlijk wordt gepromoot door oplichters die de affiliatieprogramma's van de producten misbruiken om onrechtmatige commissies te verwerven.

Bovendien verzamelen PUA's (waaronder malafide browsers, adware, browser hijackers, enz.) meestal privégegevens - vandaar dat dit van toepassing kan zijn op Ouroboros.

Dit soort toepassingen richt zich gewoonlijk op de volgende informatie: bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, inloggegevens voor accounts, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enzovoort. De verzamelde informatie kan te gelde worden gemaakt door verkoop aan derden (mogelijk cybercriminelen) of anderszins worden misbruikt voor winst.

Kortom, de aanwezigheid van software als Ouroboros op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Ouroboros rogue browser
Type bedreiging PUP (potentially unwanted program), PUA (potentially unwanted application)
Veronderstelde functionaliteit Browser met simplistisch ontwerp, verbeterde snelheid en verhoogde veiligheid.
Detectienamen (installer) Combo Cleaner (Application.Agent.KLD), Cylance (Unsafe), Emsisoft (Application.Agent.KLD (B)), Sophos (Generic PUA NC (PUA)), Webroot (Pup.Malware.Gen), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (app) N/A (VirusTotal)
Gerelateerde domeinen ouroborosbrowser.com
Detectienamen (ouroborosbrowser.com) CRDF (Malicious), Webroot (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (ouroborosbrowser.com) 159.65.180.165
Symptomen Een programma dat u zich niet herinnert te hebben geïnstalleerd is plotseling op uw computer verschenen. Een nieuwe toepassing voert computerscans uit en geeft waarschuwingsberichten over 'gevonden problemen'. Vraagt om betaling om de zogenaamd gevonden fouten te verwijderen.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Geldverlies (onnodige aankoop van valse software), ongewenste waarschuwingspop-ups, trage computerprestaties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Malafide browser voorbeelden

We hebben veel bedrieglijke browsers geanalyseerd; ClearBrowser, Cent Browser, ShieldBrowser, LiteBrowser en WebFox zijn slechts enkele voorbeelden.

Deze software wordt meestal voorgesteld als legitiem en voordelig. Ouroboros wordt geadverteerd als een browser die meer privacy biedt, snel werkt en gemakkelijk te gebruiken is. Ongewenste software werkt echter zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - zijn de geadverteerde functies totaal niet operationeel.

Hoe heeft Ouroboros zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Ouroboros gedownload van zijn "officiële" promotiepagina. We vonden ook een misleidende site die deze dubieuze browser aanbeveelt. Gebruikers komen meestal op deze webpagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Dit soort software wordt echter verspreid via verschillende verdachte technieken. PUA's kunnen worden gebundeld met gewone programma's. Downloaden van onbetrouwbare bronnen (bv. onofficiële en freeware sites, P2P sharing netwerken, enz.) en het overhaast doorlopen van installatieprocessen (bv. gebruik van "Easy/Quick" instellingen, enz.) - verhogen het risico om gebundelde/schadelijke inhoud in het systeem toe te laten.

Opdringerige advertenties verspreiden ook ongewenste software. Wanneer erop wordt geklikt, kunnen sommige advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde kanalen. De installatie moet met zorg gebeuren, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te inspecteren, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en extra apps, extensies, functies, tools, enz. uit te schakelen.

Wij adviseren ook voorzichtig te zijn bij het browsen, omdat illegale en kwaadaardige inhoud er meestal gewoon en onschuldig uitziet. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar toch worden omgeleid naar onbetrouwbare/betwistbare websites (bijv. adult-dating, gokken, pornografie, enz.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomt, moet u het apparaat controleren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUA's, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van de pop-up weergegeven tijdens de installatie van de Ouroboros browser:

Ouroboros browser unwanted application install pop-up

Screenshot van de "officiële" promotie website van de Ouroboros browser:

Website used to promote Ouroboros browser PUA

Screenshot van een misleidende website die gebruikt wordt om de Ouroboros browser te promoten:

Deceptive site promoting Ouroboros browser PUA

Verschijning van ouroborosbrowser.com die omleidt naar de Yahoo zoekmachine (GIF):

Ouroboros browser redirecting to Yahoo via ouroborosbrowser.com (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Ouroboros uninstall via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar "Ouroboros" en andere verdachte/recent geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing, scant u uw computer op eventuele resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om ouroboros rogue browser van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over ouroboros rogue browser of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25244-ouroboros-browser-unwanted-application

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van een ongewenste toepassing?

Ongewenste software is ontworpen om inkomsten te genereren. Het kan dit bereiken door het veroorzaken van omleidingen, het weergeven van advertenties, het bevorderen van in-app aankopen, het verzamelen en verkopen van privégegevens, enz.

Is Ouroboros ongewenste toepassing legaal?

Gewoonlijk worden ongewenste toepassingen als legaal beschouwd, omdat hun licentieovereenkomsten voor eindgebruikers (EULA) gebruikers informeren over mogelijk gedrag.

Is het gevaarlijk dat Ouroboros op mijn computer is geïnstalleerd?

Ouroboros veroorzaakt omleidingen, en het kan advertenties weergeven en privé-informatie verzamelen. Over het algemeen omvatten de bedreigingen die met dergelijke software gepaard gaan systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Zal Combo Cleaner me helpen bij het verwijderen van Ouroboros ongewenste toepassing?

Ja, Combo Cleaner is ontworpen om apparaten te scannen en bedreigingen te verwijderen. Het kan ongewenste en kwaadaardige toepassingen verwijderen. Merk op dat handmatige verwijdering (uitgevoerd zonder de hulp van beveiligingssoftware) ineffectief kan zijn. In sommige gevallen, zelfs nadat het programma is verwijderd - blijven verschillende componenten (bestanden) verborgen in het systeem. Wat meer is, kunnen de restanten blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het van het grootste belang om software grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Ouroboros rogue browser QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Ouroboros rogue browser op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.