FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw geen valse "Recovered Stolen Funds And Crypto Currency" e-mails

Ook bekend als: "Recovered Stolen Funds And Crypto Currency" spam e-mail
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "Recovered Stolen Funds And Crypto Currency"?

Na inspectie van de e-mail "Recovered Stolen Funds And Crypto Currency" hebben we vastgesteld dat het om spam gaat. De brief beweert dat een organisatie die zich bezighoudt met fondsenherstel de cryptocurrency die van de ontvanger is gestolen, heeft teruggevonden.

Het meest waarschijnlijke doel van deze frauduleuze e-mail is om ontvangers te verleiden tot het vrijgeven van hun cyptowallet inloggegevens en/of het overschrijven van cryptocurrency naar oplichters.

Recovered Stolen Funds And Crypto Currency email spam campaigne

"Recovered Stolen Funds And Crypto Currency" email scam overzicht

De e-mail met als onderwerp "SAY NO TO SCAMS !!!" (kan variëren) wordt gepresenteerd als een bericht van een entiteit met de naam "National Un-Recovered Financial Services". De ontvanger wordt geïnformeerd dat zijn geld en cryptocurrency (Bitcoins) zijn teruggevorderd. De ontvanger wordt aangespoord om naar het opgegeven e-mailadres te schrijven en zijn geld vrij te geven.

Dit soort oplichtingsmail kan op verschillende manieren werken. Nadat er contact is gelegd, kan de ontvanger worden doorgestuurd naar een phishing-website die is vermomd als een aanmeldingspagina van een cryptocurrency-wallet. Ze kunnen ook een phishingbestand met een dergelijke vermomming toegestuurd krijgen.

Informatie (bijv. ID's, e-mailadressen, gebruikersnamen, wachtwoorden, wachtzinnen, etc.) die wordt ingevoerd op phishingsites/bestanden wordt geregistreerd en doorgestuurd naar cybercriminelen.

Een ander mogelijk oplichtingsmodel is dat oplichters slachtoffers vragen om cryptocurrency naar hen te sturen voor testdoeleinden of als betaling voor een nepdienst. Hierbij moet worden vermeld dat vanwege de vrijwel ontraceerbare aard van cryptocurrency-transacties, het praktisch onmogelijk is om deze terug te draaien.

Kortom, slachtoffers van spammails zoals "Recovered Stolen Funds And Crypto Currency" kunnen te maken krijgen met ernstige privacyproblemen en aanzienlijke financiële verliezen.

Als u uw inloggegevens al hebt vrijgegeven - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden/wachtzinnen van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële ondersteuning.

Overzicht bedreiging:
Naam "Recovered Stolen Funds And Crypto Currency" spam e-mail
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim De cryptocurrency die van de ontvanger is gestolen, is teruggevonden.
Symptomen Onbevoegde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Spamcampagne in het algemeen

We hebben talloze spam e-mails geanalyseerd; "Email Requires A Mandatory Authentication", "Money Order Check", "JPMorgan Chase Online Security Department", "Microsoft Ending Promotion Award", "Switch To New Version", "Cloud Voicemail" - zijn slechts enkele van onze laatste vondsten.

Via spamberichten worden verschillende vormen van oplichting gefaciliteerd en ze worden zelfs gebruikt om malware te verspreiden. Deze e-mails kunnen eenvoudig en vol fouten zijn of vakkundig vermomd als berichten van legitieme bedrijven, bedrijven, organisaties, instellingen, dienstverleners, overheden of andere entiteiten.

Hoe worden computers geïnfecteerd door spamcampagnes?

Cybercriminelen maken vaak gebruik van spamcampagnes om malware te verspreiden. Misleidende e-mails/berichten kunnen besmettelijke bestanden als bijlage of als koppeling hebben. Deze bestanden zijn er in verschillende formaten, bijv. documenten (PDF, Microsoft Office, Microsoft OneNote, enz.), archieven (RAR, ZIP, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), JavaScript, enzovoort.

Zodra een schadelijk bestand wordt geopend, wordt het infectieproces in gang gezet. Sommige formaten vereisen echter extra handelingen om de download-/installatieketen van malware te starten. Microsoft Office-documenten vereisen bijvoorbeeld dat gebruikers macroopdrachten inschakelen (d.w.z. bewerken/inhoud), terwijl OneNote-bestanden vereisen dat ze op ingesloten koppelingen of bestanden klikken.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

We raden je aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mails, DM's/PM's, sms'jes en andere berichten. Bijlagen of koppelingen in dubieuze e-mails mogen niet worden geopend, omdat ze kwaadaardig kunnen zijn. Het is belangrijk om Microsoft Office-versies van na 2010 te gebruiken, omdat de modus "Beschermde weergave" automatische uitvoering van macro's voorkomt.

Malware wordt echter niet alleen via spammail verspreid. Daarom raden we ook aan om alleen te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met functies/tools van legitieme ontwikkelaars, omdat illegale activeringstools ("cracking") en updaters van derden malware kunnen bevatten.

Een andere aanbeveling is om waakzaam te zijn tijdens het browsen, aangezien valse en gevaarlijke online inhoud meestal echt en onschuldig lijkt.

Het is van het grootste belang om een goed antivirusprogramma te installeren en up-to-date te houden. Beveiligingssoftware moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en bedreigingen en problemen te verwijderen. Als je al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Recovered Stolen Funds And Crypto Currency" spam e-mail:

Subject: SAY NO TO SCAMS !!!


PROTECTION AND ADVOCACY


OFFICE LONDON UNITED KINGDOM


Attention: Beneficiary


SAY NO TO SCAMS,


THIS FIGHT AGAINST FRAUDULENT ACTIVITIES GOING ON IN OUR PRESENT WORLD MUST STOP.


We at the National Un-Recovered Financial Services [ NURFS] wish to inform you that we have  recovered your Stolen Funds and Crypto Currency. Bitcoins .Kindly contact us via our official email:  fundrecovery@nunrfunds.com    for the immediate release of the aforementioned Funds and Crypto Currency.


Regards
Kathy Parker
NURFS INC

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Ongeacht de relevante details die erin staan, zijn spam e-mails niet persoonlijk. Cybercriminelen verspreiden deze e-mails bij duizenden in de hoop dat ten minste enkele ontvangers in de zwendel trappen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door deze spam e-mail, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden/wachtzinnen van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. En als u andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, enz.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is uw computer geïnfecteerd?

Apparaten worden geïnfecteerd wanneer schadelijke bijlagen of koppelingen worden geopend; het lezen van een e-mail is dus niet schadelijk.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat als bijlage bij een spammail was gevoegd.

Of het systeem geïnfecteerd is, kan afhangen van de indeling van het geopende bestand. Als het een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, enz.) - waarschijnlijk wel. Als het echter een document (.doc, .xls, .one, .pdf, enz.) was, had u misschien kunnen voorkomen dat er een infectieketen was ontstaan. Deze indelingen kunnen extra handelingen vereisen om het download-/installatieproces van malware op gang te brengen (bijv. macroopdrachten inschakelen, klikken op ingesloten bestanden/links, enz.)

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner is ontworpen om systemen te scannen en bedreigingen te verwijderen. Het kan bijna alle bekende malware-infecties verwijderen. Houd er rekening mee dat aangezien geavanceerde kwaadaardige programma's de neiging hebben om zich diep in systemen te verstoppen - het uitvoeren van een volledige systeemscan cruciaal is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Recovered Stolen Funds And Crypto Currency spam e-mail QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Recovered Stolen Funds And Crypto Currency" spam e-mail op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.