FacebookTwitterLinkedIn

Hoe oplichtingspraktijken zoals "JPMorgan Chase Online Security Department" herkennen

Ook bekend als: JPMorgan Chase Online Security Department phishing scam
Schadeniveau: Medium

Wat is "JPMorgan Chase Online Security Department"?

Na onderzoek is vastgesteld dat het doel van deze e-mail is om ontvangers te misleiden tot het delen van hun persoonlijke gegevens. De oplichters achter deze e-mail doen zich voor als vertegenwoordigers van de afdeling online beveiliging van JPMorgan Chase en proberen ontvangers te misleiden door hen de gevraagde informatie te laten verstrekken op het frauduleuze formulier dat bij de e-mail is gevoegd.

JPMorgan Chase Online Security Department scam email

Meer over de "JPMorgan Chase Online Security Department" scam email

Deze phishing-e-mail adresseert de ontvanger als een klant van JPMorgan Chase. Er wordt beweerd dat als gevolg van recente frauduleuze activiteiten op sommige online accounts van JPMorgan Chase, de Federal Reserve een Advanced Online Security-programma heeft geïntroduceerd om de veiligheid van online bankieren te verbeteren.

In de e-mail staat verder dat alle klanten van JPMorgan Chase hun gegevens moeten bijwerken om de echtheid van hun rekeningen te verifiëren en ervoor te zorgen dat hun persoonlijke gegevens veilig zijn. Om deze update te starten, wordt de ontvanger geïnstrueerd om de bijlage met het label "chase.html" te openen en alle gevraagde gegevens te verstrekken.

Er wordt gewaarschuwd dat als de informatie niet binnen de komende 72 uur wordt bijgewerkt, de rekening wordt geblokkeerd, zoals voorgeschreven door de Federal Reserve. Deze e-mail is echter een phishingpoging met als doel ontvangers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie aan cybercriminelen die zich voordoen als JPMorgan Chase.

In het bestand in de bijlage van deze e-mail wordt gevraagd om gegevens zoals voor- en achternaam, e-mailadres, meisjesnaam van de moeder, geboortedatum, telefoonnummer en jaarinkomen. Waarschijnlijk vragen oplichters ook om andere gevoelige informatie (zoals creditcardgegevens).

Als ontvangers in deze phishingpoging trappen en persoonlijke informatie verstrekken, kunnen cybercriminelen deze informatie gebruiken om hun identiteit aan te nemen. Ze kunnen frauduleuze rekeningen openen, krediet aanvragen of andere criminele activiteiten ontplooien.

Door gevoelige financiële informatie te verzamelen, zoals bankrekeningnummers en creditcardgegevens, kunnen scammers financiële fraude plegen. Ze kunnen ongeoorloofde transacties uitvoeren, bankrekeningen leeghalen of kosten in rekening brengen op de creditcards van het slachtoffer en zo aanzienlijke financiële verliezen veroorzaken.

Overzicht bedreiging:
Naam JPMorgan Chase Online Security Department Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Ontvangers moeten hun gegevens bijwerken om de echtheid van hun bankrekeningen te verifiëren
Bijlage chase.html (de naam kan variëren)
Detectienamen (Attachment) Avast (HTML:PhishingBank-ALE [Phish]), AVG (HTML:PhishingBank-ALE [Phish]), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Vermomming Mail van JPMorgan Chase online security department
Symptomen Onbevoegde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam e-mails in het algemeen

Meestal doen dit soort e-mails zich voor als vertrouwde organisaties of instellingen, zoals banken, overheidsinstellingen of bekende bedrijven, om het vertrouwen van de ontvanger te winnen. In deze e-mails wordt vaak een gevoel van urgentie gecreëerd, waarbij ontvangers onder druk worden gezet om onmiddellijk actie te ondernemen, zoals het bijwerken van informatie of het klikken op links, om vermeende gevolgen te voorkomen.

Bovendien kunnen dergelijke e-mails bijlagen of koppelingen bevatten die, wanneer ze worden geopend of aangeklikt, naar schadelijke websites of downloads leiden, waardoor cybercriminelen informatie kunnen stelen of malware kunnen installeren. Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Switch To New Version", "Documents And Funds Have Been Credited", en  "Overdue Invoice".

Hoe worden computers geïnfecteerd door spamcampagnes?

Bijlagen in e-mails kunnen malware bevatten, zelfs als ze onschuldig lijken. Het openen van deze bijlagen, vooral van bronnen die u niet herkent of vertrouwt, kan ertoe leiden dat er malware op uw computer wordt geplaatst. Sommige e-mails kunnen je ook proberen over te halen om macro's in bijgevoegde documenten in te schakelen. Dit kan schadelijke scripts activeren en leiden tot een infectie.

Daarnaast kan het klikken op schadelijke links in e-mails je omleiden naar schadelijke websites. Deze websites kunnen tactieken zoals drive-by downloads of social engineering gebruiken om te profiteren van kwetsbaarheden en malware op je systeem te introduceren.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Wees voorzichtig met het openen van e-mailbijlagen of links, vooral als je de afzender niet kent of als de e-mail verdacht lijkt. Vermijd interactie met advertenties van bronnen die u niet vertrouwt en blijf weg van twijfelachtige websites. Houd uw besturingssysteem, softwaretoepassingen en webbrowsers up-to-date om mogelijke zwakke plekken in de beveiliging te verhelpen.

Download alleen bestanden en programma's van betrouwbare bronnen zoals officiële websites of vertrouwde app stores. Bescherm uw computer door gerenommeerde antivirus- of antimalwaresoftware te installeren om u tegen verschillende bedreigingen te beschermen. Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in de e-mail van de "JPMorgan Chase Online Security Department":

Subject: Account update

Dear JPMorgan Chase Customer,
 
Due to recent fraudulent activities on some of JPMorgan Chase online accounts the Federal Reserve has launched a new Advanced Online Security program to make JPMorgan Chase online banking more secure and safe.
 
As mandated by the Federal Reserve we are requesting all JPMorgan chase customers to update their details to enable us to reconfirm the authenticity of account holders and verify that your account security and personal information has not been compromised.
 
To begin this update we have attached a secured "Electronic S.A.F.e act Form" from the Federal Reserve, Download and fill out all requested information.
 
Failure to update your details within the next 72 hours will lead to a hold on your account as mandated by the Federal Reserve.
 
Thank you for helping us make JPMorgan the safest bank on the internet.
 
Sincerely,
 
JPMorgan Chase Online Security Department
 
Chase Online Security Team

Screenshot van het valse formulier dat is toegevoegd in bijlage in deze mail:

JPMorgan Chase Online Security Department scam phishing-formulier

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Oplichters sturen dezelfde berichten naar een breed publiek in de hoop ten minste één persoon te misleiden. Meestal zijn deze spam e-mails op geen enkele manier gepersonaliseerd.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Houd uw financiële rekeningen en kredietrapporten in de gaten voor tekenen van ongewone activiteit. Meld de situatie ook bij de plaatselijke politie en de bevoegde fraudebestrijdingsinstanties om de mogelijke risico's van identiteitsdiefstal of financiële fraude te beperken.

Ik heb een bestand in de bijlage bij deze e-mail gedownload en geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het bestand in de bijlage bij deze brief is niet bedoeld om computers te infecteren met malware.

Ik heb cryptocurrency gestuurd naar het adres in deze e-mail, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Het traceren van deze transacties is extreem moeilijk, waardoor het onwaarschijnlijk is dat u het geld terug kunt krijgen.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Het openen van een e-mail is volkomen veilig. Het werkelijke risico ontstaat wanneer ontvangers op koppelingen in de e-mail klikken of bijgevoegde bestanden openen.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties uit e-mailbijlagen?

Combo Cleaner kan de meeste malware-infecties identificeren en verwijderen, maar het is belangrijk om te weten dat geavanceerde malware verborgen kan zijn in uw systeem. Het uitvoeren van een volledige systeemscan is van vitaal belang om detectie en volledige verwijdering te garanderen..

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
JPMorgan Chase Online Security Department phishing scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van JPMorgan Chase Online Security Department phishing scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.