FacebookTwitterLinkedIn

Hoe u oplichting zoals "Switch To New Version" herkent

Ook bekend als: Switch To New Version phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat is "Switch To New Version"?

Na onderzoek hebben we vastgesteld dat het doel van deze e-mail is om ontvangers te misleiden zodat ze hun persoonlijke gegevens vrijgeven. Deze e-mails worden gecategoriseerd als phishingpogingen en in dit specifieke scenario doen de daders zich voor als een e-mailserviceprovider om ontvangers over te halen gevoelige gegevens vrij te geven op een frauduleuze pagina.

Switch To New Version phishing-campagne

Meer over de "Switch To New Version" scam e-mail

De phishing-e-mail is zo ontworpen dat het lijkt alsof hij afkomstig is van een legitieme e-mailserviceprovider. De e-mail gebruikt urgentie- en angsttactieken om de ontvanger te manipuleren. De ontvanger wordt geïnformeerd dat ze moeten overschakelen op een nieuwe versie van hun e-mailserver om te voorkomen dat ze worden gedeactiveerd van de server van de e-mailprovider.

De mail beweert ten onrechte dat de ontvanger momenteel een verouderde e-mailserver gebruikt. De e-mail waarschuwt dat als de ontvanger geen actie onderneemt door zijn account te controleren of te valideren en over te stappen op de nieuwe server, zijn e-mailservice zal worden gedeactiveerd.

Om de druk op de ontvanger te verhogen, vermeldt de e-mail dat deze deactivering precies 24 uur na een bepaalde datum en tijd zal plaatsvinden. De e-mail bevat ook twee aanklikbare opties: "SWITCH TO NEW SERVER" en "USE OLD SERVER".

De links in deze e-mail leiden naar een phishing-website die zich voordoet als de aanmeldingspagina voor Webmail. Het doel van deze frauduleuze site is om bezoekers te verleiden tot het invoeren van de aanmeldingsgegevens van hun e-mailaccount.

Meestal gebruiken scammers gestolen aanmeldgegevens om de identiteit van het slachtoffer te stelen, naar financiële informatie te zoeken, zoals bankafschriften of betalingsbewijzen, phishing-e-mails naar de contacten van het slachtoffer te sturen, malware naar de contacten van het slachtoffer te sturen, enz.

Ook hergebruiken scammers vaak verkregen inloggegevens om toegang te krijgen tot andere online accounts met dezelfde combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. In sommige gevallen dreigen oplichters gevoelige of gênante informatie van de e-mailaccount van het slachtoffer openbaar te maken tenzij er losgeld wordt betaald.

Het wordt dus sterk aangeraden om geen gevoelige gegevens in te voeren op pagina's die via verdachte e-mails worden geopend.

Overzicht bedreiging:
Naam Switch To New Version Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Ontvangers moeten overschakelen naar de nieuwe versie van hun e-mailserver
Vermomming Mail van een e-mailprovider
Symptomen Onbevoegde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Soortgelijke oplichtingsmails in het algemeen

Phishing-e-mails hebben vaak gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze herkenbaar zijn. Ze maken vaak gebruik van urgentie- en angsttactieken, doen zich voor als vertrouwde entiteiten, bevatten misleidende links naar nepwebsites en gebruiken algemene begroetingen. Daarnaast kunnen deze e-mails grammatica- en spelfouten bevatten en ongevraagd om gevoelige informatie vragen.

Het herkennen van deze kenmerken kan mensen helpen bij het herkennen en vermijden van phishingpogingen, wat bijdraagt aan een betere online beveiliging. Voorbeelden van phishing-e-mails zijn "Cloud Voicemail Email Scam", "SecureMailBox - Account Reconfirmation Email Scam", and "Email Account Storage Limit Is Almost Full Scam".

Hoe worden computers geïnfecteerd door spamcampagnes?

E-mailbijlagen die onschuldig lijken, zoals onschuldig uitziende documenten of software, kunnen bij het downloaden een payload van malware bevatten. Wanneer ontvangers e-mailbijlagen openen, vooral van onbekende of niet-vertrouwde bronnen, riskeren ze de installatie van malware op hun systemen.

Ook kan het klikken op links in phishing e-mails gebruikers omleiden naar schadelijke websites, waar drive-by downloads of social engineering tactieken kwetsbaarheden kunnen uitbuiten en malware kunnen introduceren. Sommige e-mails verleiden gebruikers om macro's in bijgevoegde documenten in te schakelen, waardoor kwaadaardige scripts kunnen worden uitgevoerd, wat kan leiden tot een infectie.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Om computerinfecties te voorkomen en een veilige digitale omgeving te behouden, moet u voorzichtig zijn met het openen van e-mailbijlagen of het klikken op links, vooral als de e-mail van een onbekende afzender komt of verdacht lijkt. Klik niet op advertenties van onbetrouwbare bronnen en blijf weg van verdachte of onbeveiligde websites.

Werk het besturingssysteem, softwaretoepassingen en browsers regelmatig bij om kwetsbaarheden te verhelpen waar malware misbruik van kan maken. Download alleen bestanden en programma's van betrouwbare bronnen, zoals officiële websites of app stores. Installeer gerenommeerde antivirus- en antimalwaresoftware op uw computer. Houd deze up-to-date om u te beschermen tegen bekende bedreigingen.

Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in de e-mail "Switch To New Version":

Subject: Email Update


Dear ********,

Switch to new version now  , or your email server will be deactivated from our server .

  1. are using the old  mail server .

Removal will take place if not checked or validated and switch to our New Server in exactly 24 hours from 9/24/2023 1:01:59 p.m.

SWITCH TO NEW SERVER

USE OLD SERVER

******** Webmail Support

Schermafbeelding van de phishing-website die via deze e-mail wordt gepromoot:

Switch To New Version email scam phishing-website

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Oplichters sturen identieke mails naar een groot aantal ontvangers en rekenen erop dat ze iemand kunnen misleiden. Deze spammails zijn op geen enkele manier gepersonaliseerd.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Wijzig onmiddellijk de wachtwoorden voor alle accounts waarover u informatie hebt gedeeld, vooral als deze gerelateerd zijn aan financiële of gevoelige gegevens. Meld de poging tot phishing bij uw e-mailprovider, de lokale autoriteiten of andere relevante instellingen of organisaties die het doelwit van de zwendel zijn.

Ik heb een bestand in de bijlage van een e-mail gedownload en geopend, is uw computer geïnfecteerd?

Als het bestand een uitvoerbaar bestand was, is de kans op infectie vrij groot. In het geval van bestanden zoals .pdf of .doc is er echter een kans dat u infectie hebt kunnen voorkomen, omdat het simpelweg openen van dergelijke documenten in sommige gevallen niet voldoende is voor malware om uw systeem te compromitteren.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is uw computer geïnfecteerd?

Nee, alleen het openen van een e-mail is niet gevaarlijk. Systeeminfecties ontstaan meestal door het klikken op links in de e-mail of het openen van bijgevoegde bestanden.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties uit e-mailbijlagen?

Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het is belangrijk om te weten dat geavanceerde malware zich diep in het systeem kan verstoppen. Als voorzorgsmaatregel is het uitvoeren van een volledige systeemscan noodzakelijk om detectie en verwijdering te garanderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Switch To New Version phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Switch To New Version phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.