FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor de NXD Fix browser hijacker

Ook bekend als: NXD Fix doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is NXD Fix?

Tijdens het onderzoeken van bedrieglijke sites ontdekten we een installatieprogramma dat de NXD Fix browserextensie bevatte. Deze software is geclassificeerd als een browser hijacker.

NXD Fix werkt echter niet als een standaard hijacker, d.w.z. het wijzigt de browserinstellingen niet en leidt niet routinematig om naar valse zoekmachines. NXD Fix promoot nxdfix.com onder specifieke omstandigheden.

NXD Fix browser hijacker

NXD Fix browser hijacker overzicht

In de meeste gevallen wijst browser-hijacking software de adressen van gepromote sites toe als startpagina's van browsers, standaard zoekmachines en URL's van nieuwe browsertabbladen/vensters. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert in de URL-balk of een nieuw browsertabblad/venster URL opent - dit resulteert in omleidingen naar de gepromote website.

NXD Fix werkt niet op deze manier, d.w.z. het brengt geen wijzigingen aan in de browserinstellingen. Daarom treden de bovengenoemde omleidingen niet op. Als er echter een foutief websitedomein wordt ingevoerd in de URL-balk, wordt de NXD Fix extentiepagina geopend met daarin nxdfix.com - een valse zoekmachine.

Als er via deze zoekmachine wordt gezocht, leidt nxdfix.com om naar de echte Yahoo-zoekmachine (search.yahoo.com). Dit is standaard voor deze frauduleuze websites, omdat ze meestal geen zoekresultaten kunnen genereren - dus landen ze op legitieme internetzoeksites.

Browser-hijackers gebruiken vaak persistentie-verzekerende technieken om het verwijderen te bemoeilijken en te voorkomen dat gebruikers hun browsers kunnen herstellen. De variant van NXD Fix die werd geïnstalleerd door de setup die we hebben onderzocht, maakte voor dit doel gebruik van de Google Chrome-functie "Beheerd door uw organisatie".

Bovendien heeft deze malafide browserextensie functies voor het traceren van gegevens. Browser-hijacking software verzamelt meestal de volgende informatie: bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, internetcookies, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enz. De verzamelde informatie kan vervolgens worden verkocht aan derden of op een andere manier worden misbruikt voor winst.

Samengevat kan de aanwezigheid van software zoals NXD Fix op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam NXD Fix doorverwijzing
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst nieuw tabblad
Browser Extensie(s) NXD Fix
Detectienamen (installer) N/A (VirusTotal)
Gepromote URL nxdfix.com
Detectienamen (nxdfix.com) Criminal IP (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (nxdfix.com) 209.38.210.99
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyproblemen, mogelijke extra malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben talloze browser-hijackers onderzocht; Virtual Piano New Tab, Rocket App, The Beach Tab en Smiley Pop Search zijn slechts enkele van onze laatste vondsten.

Browser-hijacking software lijkt meestal legitiem en biedt "handige" functionaliteiten. De functies werken echter zelden zoals beloofd en in de meeste gevallen zijn ze helemaal niet operationeel.

We moeten benadrukken dat zelfs als een stuk software werkt zoals aangegeven in het promotiemateriaal, dit geen garantie is voor legitimiteit of veiligheid.

Hoe is NXD Fix op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben een installatieset met NXD Fix gedownload van een dubieuze webpagina. Browser-hijacking software wordt vaak gepromoot op "officiële" promotiepagina's en oplichtingssites.

De meerderheid van de bezoekers komt op deze webpagina's via omleidingen veroorzaakt door websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Browserkapers kunnen ook worden gebundeld met (verpakt naast) gewone programma's. Het risico om onbedoeld gebundelde inhoud op het apparaat toe te laten wordt vergroot door te downloaden van dubieuze kanalen (bijv. freeware en sites van derden, P2P netwerken, etc.) en door overhaast te installeren (bijv. voorwaarden negeren, "Quick/Easy" instellingen gebruiken, etc.).

Browser hijackers worden ook verspreid door opdringerige advertenties. Sommige van deze advertenties kunnen worden getriggerd (d.w.z. door erop te klikken) om scripts uit te voeren die stiekem downloads/installaties uitvoeren.

Hoe de installatie van adware vermijden?

We raden ten zeerste aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Tijdens de installatie is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste/Uitgebreide" instellingen te gebruiken en je af te melden voor alle toevoegingen (bijv. apps, extensies, tools, enz.).

Een andere aanbeveling is om waakzaam te zijn tijdens het browsen omdat valse en gevaarlijke online inhoud er meestal gewoon en onschuldig uitziet. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld legitiem en onschuldig uitzien, maar ze leiden je door naar zeer twijfelachtige sites (bijv. scam-promoting, pornografie, adult dating, gokken, enz.)

Als je dit soort advertenties/omleidingen blijft tegenkomen, controleer dan het apparaat en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met NXD Fix, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de toestemmingen die gevraagd worden door NXD Fix browser hijacker:

Toestemmingen die gevraagd worden door NXD Fix browser hijacker

Screenshot van de website die gebruikt wordt om een installer met NXD Fix browser hijacker te promoten:

Website die gebruikt wordt om een installer met NXD Fix browser hijacker te promoten

Verschijning van NXD Fix die nxdfix.com promoot en omleidt naar de Yahoo zoekmachine (GIF):

NXD Fix browser hijacker promoot nxdfix.com (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Unwanted software verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Browserkaper verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassingen hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik de aanbevolen software voor het verwijderen van malware om uw computer te scannen.

Verwijder malafide extensies van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Stap voor stap het verwijderen van ongewenste extensies uit Google Chrome 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Vind "NXD Fix" en alle andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Stap voor stap het verwijderen van ongewenste extensies uit Google Chrome 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van nxd fix doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Stap voor stap het verwijderen van ongewenste extensies uit Mozilla Firefox 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster vindt u onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Stap voor stap het verwijderen van ongewenste extensies uit Mozilla Firefox 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van nxd fix doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de nxd fix doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van nxd fix doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over nxd fix doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/27889-nxd-fix-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website nxdfix.com te bezoeken?

Cybercriminelen (bijv. ontwikkelaars van nepzoekmachines en browser-hijackers, enz.) kunnen inkomsten genereren door middel van omleidingen naar websites zoals nxdfix.com.

Is een bezoek aan nxdfix.com een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte wel. Sites zoals nxdfix.com verzamelen (en verkopen) meestal gegevens van bezoekers.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser-hijacking software wordt voornamelijk verspreid via gebundelde installers, misleidende promotionele webpagina's, freeware en gratis file-hosting sites, online scams, P2P netwerken, spam browser meldingen en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen om NXD Fix browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan computers scannen en gedetecteerde browser-hijacking apps verwijderen. Houd er rekening mee dat handmatig verwijderen (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) mogelijk geen ideale oplossing is. In gevallen waar meerdere browser-hijackers het systeem hebben geïnfiltreerd, kan het zijn dat nadat er één is verwijderd, de anderen deze gewoon opnieuw installeren. Bovendien kan browser-hijacking software de toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen weigeren. Daarom is het van het grootste belang om browser-hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
NXD Fix doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van NXD Fix doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.