FacebookTwitterLinkedIn

Hoe scams zoals "Foutcode:- G-0x80070057" herkennen

Ook bekend als: Error Code:- G-0x80070057 technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Error Code:- G-0x80070057"?

Tijdens het onderzoeken van deze webpagina, vonden we dat deze betrokken is bij een technische ondersteuningszwendel, waarbij misleidende pop-upberichten worden getoond om bezoekers te laten geloven dat hun computer problemen heeft (geïnfecteerd is). Het is belangrijk om zulke sites te vermijden, omdat ze bedoeld zijn om gebruikers te misleiden, ook al komen gebruikers er meestal per ongeluk op terecht.

Error Code:- G-0x80070057 scam

"Error Code:- G-0x80070057" technische ondersteuning scam in detail

Op deze zwendelpagina voor technische ondersteuning staat een bericht dat afkomstig lijkt te zijn van het "Windows Beveiligingscentrum". Het beweert dat er virussen zijn gedetecteerd op het apparaat van de gebruiker en geeft een foutcode (G-0x80070057). De waarschuwing vermeldt de detectie van een bedreiging die wordt geïdentificeerd als "Trojan Spyware" en beweert dat de persoonlijke en financiële informatie van de gebruiker in gevaar is, wat een aanzienlijk veiligheidsrisico inhoudt.

De pagina spoort bezoekers aan om contact op te nemen met Microsoft Support op het opgegeven telefoonnummer (+1-833-492-2413). Het primaire doel van deze technische ondersteuningszwendel is om gebruikers te laten geloven dat hun apparaten geïnfecteerd zijn met virussen en malware, waardoor een gevoel van urgentie en paniek ontstaat.

De oplichters proberen de bezorgdheid van gebruikers over hun persoonlijke en financiële gegevens uit te buiten door een valse foutcode te geven en te beweren dat er kritieke bedreigingen zijn gedetecteerd. De zwendel vraagt gebruikers vervolgens om het opgegeven telefoonnummer van Microsoft Support te bellen, dat door de zwendelaars zelf wordt beheerd.

Dit dient als middel om geld van gebruikers af te troggelen via frauduleuze diensten of om toegang tot hun systemen te krijgen, wat mogelijk leidt tot gegevensdiefstal, financieel verlies, computerinfecties en andere kwaadaardige activiteiten. Een paar voorbeelden van zwendelpraktijken waarbij zwendelaars legitieme tools gebruiken om gebruikers op afstand toegang te geven tot hun computers zijn TeamViewer en UltraViewer zwendelpraktijken.

Overzicht bedreiging:
Naam Error Code:- G-0x80070057 technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Er zijn bedreigingen gedetecteerd op uw computer
Vermomming Legitieme waarschuwing van Microsoft
Techische ondersteuning Scammer telefoonnummer +1-833-492-2413
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaaridge scams in het algemeen

Meestal tonen deze websites urgente pop-upberichten of verzonnen systeemwaarschuwingen waarin wordt beweerd dat de computer van de gebruiker wordt geplaagd door malware of ernstige problemen ondervindt. Ze maken gebruik van angsttactieken om een onmiddellijk gevoel van urgentie op te wekken, waarbij gebruikers onder druk worden gezet om een hulplijnnummer te bellen of andere acties uit te voeren.

Bovendien maken deze frauduleuze websites vaak gebruik van goed ontworpen lay-outs en logo's om de schijn van legitimiteit te wekken, wat het moeilijker maakt om ze te onderscheiden van authentieke technische ondersteuningsdiensten. Voorbeelden van soortgelijke misleidende schema's zijn "!!Dridex007!!! Malware Detected", "Virus Has Been Detected On Your Device" en "!!Rootkit!!! Malware detected".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend

Gebruikers komen onbedoeld op valse websites terecht (waaronder oplichting voor technische ondersteuning) wanneer ze schadelijke advertenties of pop-ups openen die hen naar dergelijke sites leiden, waaronder meldingen van onbetrouwbare pagina's. Phishing-e-mails kunnen ook koppelingen naar deze misleidende websites bevatten en gebruikers verleiden erop te klikken. Phishing-e-mails kunnen ook koppelingen naar deze misleidende websites bevatten, waardoor gebruikers worden gelokt om erop te klikken. Bovendien kan adware fungeren als een middel om zwendel te verspreiden.

In andere situaties komen gebruikers oplichtingswebsites tegen tijdens het bladeren door pagina's die zijn gekoppeld aan malafide advertentienetwerken. Deze netwerken worden vaak gebruikt door pagina's zoals illegale filmstreamingsites, torrentplatforms, websites met inhoud voor volwassenen en soortgelijke online bestemmingen.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scampagina's?

Klik niet op links in verdachte e-mails of advertenties op onbetrouwbare websites. Sta niet toe dat twijfelachtige pagina's je meldingen sturen. Blijf uit de buurt van websites die mogelijk connecties hebben met malafide advertentienetwerken. Scan uw computer regelmatig op adware en ongewenste software.

Blijf bij het downloaden van toepassingen bij officiële pagina's en geverifieerde winkels. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van "Error Code:- G-0x80070057" pop-up scam (GIF):

Het verschijnen van Error Code:- G-0x80070057 scam

Tekst gepresenteerd in één van de valse pop-ups:

Windows Security Center

Virus have been detected on your Device

Error Code:- G-0x80070057
Threats Detected: Trojan Spyware

Your personal and financial information is at risk major security issue.
Contact Microsoft Support: +1-833-492-2413

Microsoft Support [Deny] [Allow]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Een pop-upzwendel bestaat uit bedrieglijke pop-upberichten die onverwacht op het scherm van een gebruiker verschijnen en waarin vaak wordt beweerd dat een computer is aangetast door malware of problemen ondervindt. Oplichters gebruiken deze zwendel om gebruikers te misleiden tot bepaalde acties.

Wat is het doel van een pop-up scam?

De bedoeling van scammers is om gebruikers te misleiden om het opgegeven telefoonnummer te bellen of op schadelijke links te klikken, wat resulteert in extra uitbuiting, mogelijke financiële fraude of de introductie van malware (of andere ongewenste software) op hun systemen.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel komt in het zicht van gebruikers wanneer schadelijke toepassingen worden geïnstalleerd op computers of websites worden geopend via malafide netwerken (bijv. illegale platforms voor het streamen van films of torrentsites). Bovendien kunnen deze scams worden gepromoot via meldingen van onbetrouwbare websites.

Beschermt Combo Cleaner me tegen pop-upoplichting?

Combo Cleaner is ontworpen om de websites die u bezoekt uitgebreid te scannen, zelfs de websites die mogelijk schadelijk zijn. Het heeft de mogelijkheid om websites te identificeren die als doel hebben pop-up scams weer te geven. Als u zo'n site tegenkomt, zal Combo Cleaner een waarschuwing geven en de toegang beperken om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van oplichting.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Error Code:- G-0x80070057 technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Error Code:- G-0x80070057 technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.