FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u searchmenow.gg uit uw browser?

Ook bekend als: searchmenow.gg browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is searchmenow.gg?

Tijdens het testen van searchmenow.gg vonden we dat het een louche zoekmachine is. Ons team ontdekte searchmenow.gg na het toevoegen van een browser hijacker aan een webbrowser. Het is belangrijk om op te merken dat toepassingen die bedoeld zijn om searchmenow.gg te promoten, de functie "Beheerd door uw organisatie" kunnen opnemen in Chrome-browsers.

searchmenow.gg browser hijacker

Searchmenow.gg overzicht

De zoekresultaten die worden weergegeven door searchmenow.gg kunnen om verschillende redenen niet worden vertrouwd. Ten eerste is searchmenow.gg gecategoriseerd als een onbetrouwbare zoekmachine, wat aangeeft dat de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid twijfelachtig zijn. Dit doet twijfels rijzen over de nauwkeurigheid en relevantie van de zoekresultaten die het levert.

Daarnaast wordt searchmenow.gg geassocieerd met browser hijackers (bijvoorbeeld een browser hijacker met de naam "Apps"), waarvan bekend is dat ze browserinstellingen wijzigen zonder toestemming van de gebruiker. Dergelijke ongeoorloofde wijzigingen kunnen leiden tot gewijzigde zoekresultaten, waardoor mogelijk verdachte of misleidende websites worden gepromoot. Dit brengt de integriteit en betrouwbaarheid van de resultaten van de zoekmachine in gevaar.

Gezien deze factoren is het raadzaam om voorzichtig te zijn en te vermijden om te vertrouwen op zoekresultaten van searchmenow.gg, omdat deze mogelijk geen nauwkeurige, onbevooroordeelde of betrouwbare informatie bieden. Het is vermeldenswaard dat gebruikers naar searchmenow.gg worden geleid via searchesmia.com.

Overzicht bedreiging:
Naam Apps
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Apps en andere browserkapers
Veronderstelde functionaliteit Nauwkeurige zoekresultaten
Gepromote URL searchmenow.gg
Detectienamen (searchmenow.gg) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (searchmenow.gg) 104.21.81.137
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, fabrieksinstellingen voor internetzoekmachines, instellingen voor nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over browser hijackers

Browserkapers wijzigen meestal de fabrieksinstellingen van de zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen van de getroffen webbrowser. Ze kunnen ook browsersnelkoppelingen wijzigen of extensies installeren zonder toestemming van de gebruiker. Het verwijderen van browser-hijackers kan een uitdaging zijn omdat ze vaak technieken gebruiken om verwijdering te voorkomen, zoals zichzelf opnieuw installeren of gewijzigde instellingen herstellen.

Voorbeelden van apps die zijn ontworpen om webbrowsers te kapen zijn The Nature Art, Plantastic Tab en Mountains Tab.

Hoe heeft een browser hijacker zich op mijn computer geïnstalleerd?

Browserkapers kunnen onbedoeld worden toegevoegd of geïnstalleerd door gebruikers op verschillende manieren, zoals het downloaden en installeren van software van onbetrouwbare bronnen, interactie met misleidende advertenties of pop-ups, het bezoeken van gecompromitteerde websites of het accepteren van gebundelde software-installaties zonder de voorwaarden zorgvuldig te lezen.

Vaak geven gebruikers ongemerkt toestemming voor het installeren of toevoegen van browser hijackers door niet op te letten tijdens het installatieproces of door te klikken op misleidende prompts.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

Wees voorzichtig bij het downloaden en installeren van software en zorg ervoor dat u deze van betrouwbare bronnen betrekt. Houd uw besturingssysteem, webbrowsers en beveiligingssoftware up-to-date om mogelijke kwetsbaarheden te verhelpen. Klik niet op verdachte links of advertenties en bezoek geen onbetrouwbare websites.

Wanneer u toepassingen downloadt en installeert, controleer downloaders en installatieprogramma's dan zorgvuldig op ongewenste toepassingen en zorg ervoor dat u deze deselecteert voordat u verder gaat. Als uw computer al geïnfecteerd is met Apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Searchesmia.com leidt om naar searchmenow.gg (GIF):

searchmenow.gg uiterlijk omleiden

Malafide app gerelateerd aan searchmenow.gg vraagt toegang:searchmenow.gg het promoten van browserkapers vraagt om toegang

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Apps browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

searchmenow.gg browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website searchmenow.gg veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Apps browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan searchmenow.gg gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Vind "Apps" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Searchmenow.gg verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel "Apps" uit in de sectie "Bij opstarten" en zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.searchmenow.gg) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw fabrieksinstelling voor zoekmachines:

Searchmenow.gg verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Uw fabrieksinstelling voor zoekmachines wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "searchmenow.gg", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van searchmenow.gg browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Aan searchmenow.gg gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster vindt u "Apps", evenals alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Searchmenow.gg verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", schakelt u in het geopende venster "Apps" uit, verwijdert u hxxp://searchmenow.gg en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw fabrieksinstelling voor zoekmachines:

Searchmenow.gg verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op deMozilla Firefox schakelaar about:config invoer knopknop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van searchmenow.gg browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de searchmenow.gg browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van searchmenow.gg browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over searchmenow.gg browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/26938-searchmenow-gg-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website searchmenow.gg te bezoeken?

Het doel van het dwingen van gebruikers om de website searchmenow.gg te bezoeken is om de zoekmachine te promoten en het gebruik ervan te verhogen. Door gebruikers om te leiden naar deze website willen browser hijackers verkeer genereren en mogelijk inkomsten verdienen door middel van advertenties of andere middelen.

Is het bezoeken van searchmenow.gg een bedreiging voor mijn privacy?

Het bezoeken van searchmenow.gg zelf vormt niet noodzakelijkerwijs een directe bedreiging voor uw privacy. Het is echter belangrijk om op te merken dat browser hijackers, inclusief diegene die geassocieerd zijn met searchmenow.gg, vaak gebruikersgegevens verzamelen en browseractiviteiten bijhouden om informatie te verzamelen over de voorkeuren en het gedrag van gebruikers.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browserkapers kunnen computers infiltreren via misleidende softwarebundeling, schadelijke e-mailbijlagen, valse software-updates, gecompromitteerde websites of misleidende advertenties.

Helpt Combo Cleaner mij bij het verwijderen van een browser hijacker?

Combo Cleaner kan uw computer scannen en gedetecteerde browser-hijacking toepassingen verwijderen. Handmatige verwijdering zonder beveiligingssoftware is echter mogelijk niet volledig effectief, vooral als u meerdere kapers hebt te maken. Het verwijderen van een kaper kan ertoe leiden dat anderen de kaper opnieuw installeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
searchmenow.gg browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van searchmenow.gg browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.