FacebookTwitterLinkedIn

Hoe captchawizard.top te stoppen met het versturen van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van captchawizard.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is captchawizard[.]top?

Na het uitvoeren van ons onderzoek identificeerde ons team captchawizard[.]top als een onbetrouwbare website die bedrieglijke methoden gebruikt om bezoekers te verleiden tot het geven van toestemming voor meldingen. Het komt vaak voor dat gebruikers onbedoeld op websites als captchawizard[.]top stuiten. We ontdekten het tijdens een onderzoek van andere verdachte websites.

captchawizard[.]top ads

Captchawizard[.]top in detail

Het bericht "CLICK «ALLOW» TO CONFIRM THAT YOU ARE NOT A ROBOT!" op captchawizard[.]top misleidt bezoekers door te impliceren dat het een manier is om hun menselijke status te verifiëren door middel van een CAPTCHA. In werkelijkheid geeft het klikken op de knop "Toestaan" toestemming voor de weergave van meldingen.

Door ons onderzoek hebben we ontdekt dat captchawizard[.]top meldingen levert die bestaan uit valse beveiligingswaarschuwingen en soortgelijke berichten. Deze meldingen dienen als platform om dubieuze websites te promoten, die bedrieglijke praktijken kunnen toepassen om bezoekers te verleiden tot het vrijgeven van gevoelige informatie, het downloaden van adware, browser hijackers, malware, het contacteren van frauduleuze technische ondersteuningsnummers en andere kwaadaardige activiteiten.

Op basis van onze bevindingen is het sterk aanbevolen om meldingen van captchawizard[.]top niet toe te staan. Verder is het belangrijk om te weten dat captchawizard[.]top bezoekers kan omleiden naar andere verdachte websites. Tijdens ons onderzoek leidde captchawizard[.]top ons naar een zwendel die lijkt op "AMAZON TRIAL".

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van captchawizard.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Avira (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 104.21.59.189
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over dit type pagina's

Bezoekers komen meestal onbedoeld terecht op websites zoals captchawizard[.]top, vaak als gevolg van onbetrouwbare advertenties en pagina's die gebruik maken van twijfelachtige advertentienetwerken zoals illegale film streaming sites en torrent pagina's. Soms worden dergelijke pagina's gepromoot via adware.

Voorbeelden van soortgelijke websites zijn akice-co[.]in, checkrobotpage[.]online, en securecaptcha[.]top.

Hoe heeft captchawizard[.]top toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Websites hebben de toestemming van bezoekers nodig om meldingen te tonen, wat wordt toegestaan wanneer bezoekers op de "Toestaan" knop klikken tijdens het browsen van de site. Dit geeft aan dat op de knop "Toestaan" werd geklikt toen captchawizard[.]top toestemming vroeg om meldingen te tonen.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Om te voorkomen dat u meldingen ontvangt van verdachte websites, moet u deze sites sluiten of de knop "Blokkeren", "Meldingen blokkeren" of een soortgelijke knop selecteren wanneer u wordt gevraagd toestemming te geven voor meldingen. Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van captchawizard[.]top website (GIF):

captchawizard[.]top uiterlijk van de website (GIF)

Een melding van captchawizard[.]top:

captchawizard.top notification

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door captchawizard[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

De gebruiker moet toestemming geven om een website in staat te stellen browser meldingen te leveren. Daarom, als u meldingen van captchawizard[.]top ontvangt, is het waarschijnlijk dat u eerder de website heeft bezocht en toestemming heeft gegeven om meldingen weer te geven.

Ik heb geklikt op meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Het klikken op een melding zelf is niet schadelijk. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn omdat de websites waar deze advertenties naar leiden kwaadaardig kunnen zijn.

Is captchawizard[.]top een virus?

Captchawizard[.]top en gelijkaardige pagina's zijn geen virussen. De meeste zijn ontworpen om verschillende zwendels, louche toepassingen en websites te promoten.

Zal Combo Cleaner captchawizard[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Combo Cleaner kan uw computer scannen en alle aan captchawizard[.]top verleende rechten intrekken. Bovendien zal het elke toekomstige toegang tot deze site voorkomen. Na het uitvoeren van de scan met Combo Cleaner zijn er geen verdere stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van captchawizard.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van captchawizard.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.