FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder ik de meldingen/advertenties van de site securecaptcha.top?

Ook bekend als: Advertenties van securecaptcha.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is securecaptcha[.]top?

Securecaptcha[.]top is een bedrieglijke pagina die browser notificatie spam promoot en bezoekers omleidt naar andere (waarschijnlijk onbetrouwbare/malafide) sites. Ons onderzoeksteam ontdekte deze webpagina tijdens het onderzoeken van verdachte websites.

De meeste bezoekers van pagina's als securecaptcha[.]top bereiken deze via omleidingen die worden gegenereerd door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

securecaptcha[.]top pop-up redirects

Securecaptcha[.]top overzicht

Opgemerkt zij dat het gedrag van malafide pagina's kan verschillen afhankelijk van het IP-adres (geolocatie) van de bezoeker. Met andere woorden, deze gegevens kunnen bepalend zijn voor de inhoud die op en via dergelijke websites wordt aangetroffen.

Toen we securecaptcha[.]top onderzochten, vonden we twee verschijningsvarianten. Beide versies maakten gebruik van valse CAPTCHA-verificatie, d.w.z. instructies om op "Allow" te klikken om te bewijzen dat de bezoeker geen robot is. Deze neptests zijn bedoeld om gebruikers te misleiden zodat de webpagina browser-notificaties kan leveren.

Indien toegestaan, toont securecaptcha[.]top meldingen (advertenties) die verschillende zwendelpraktijken, onbetrouwbare/schadelijke software en zelfs malware onderschrijven. Daarom kunnen gebruikers via sites als securecaptcha[.]top - systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ondervinden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van securecaptcha.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 104.21.63.229
Geobserveerde domeinen b.securecaptcha[.]top; e.securecaptcha[.]top
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

We hebben talloze malafide pagina's onderzocht; allhypefeed[.]com, trunapol[.]xyz, reliablepcmatter[.]com, finishedwarmth[.]com, en mackledcity[.]com zijn slechts enkele voorbeelden. Deze websites leveren browsermeldingen die misleidende en schadelijke inhoud promoten.

Houd in gedachten dat hoewel legitieme producten of diensten kunnen worden aangetroffen via deze advertenties - ze hoogstwaarschijnlijk niet worden onderschreven door de ontwikkelaars ervan. Het is zeer waarschijnlijk dat deze promotie wordt ondernomen door oplichters die de affiliatieprogramma's van de inhoud misbruiken om onrechtmatige commissies te verwerven.

Hoe heeft securecaptcha[.]top toestemming gekregen om spammeldingen af te leveren?

Websites hebben toestemming van de gebruiker nodig om browsermeldingen te leveren. Als u deze advertenties van securecaptcha[.]top ontvangt, betekent dit dat u deze webpagina waarschijnlijk op een bepaald moment hebt bezocht en de levering ervan hebt toegestaan door "Toestaan", "Meldingen toestaan" of een soortgelijke optie te selecteren.

Merk op dat malafide sites vaak gebruik maken van misleiding (bijv. valse CAPTCHA-tests, clickbait, enz.) om bezoekers te verleiden meldingen toe te staan.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Als u op een twijfelachtige webpagina komt - schakel deze niet in om browsermeldingen weer te geven (d.w.z. klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.). Wij raden u aan verzoeken om meldingen van dergelijke sites te weigeren (d.w.z. "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. selecteren) of ze helemaal te negeren.

Als u last blijft houden van ongevraagde omleidingen naar verdachte websites, kan dit het gevolg zijn van adware die op de browser of het systeem is geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een melding/advertentie geleverd door de securecaptcha[.]top website:

Advertentie geleverd door the securecaptcha[.]top site

Screenshot van de alternatieve weergave van de securecaptcha[.]top website:Alternatieve verschijning van securecaptcha[.]top

Weergave van de securecaptcha[.]top website (GIF):

securecaptcha[.]top uiterlijk van de website (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van securecaptcha[.]top in de rechteronderhoek van mijn bureaublad?

Sites kunnen geen browsermeldingen (advertenties) weergeven zonder toestemming van de gebruiker. Daarom heeft u waarschijnlijk securecaptcha[.]top bezocht en "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een analoge optie op deze webpagina geselecteerd.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Hoewel het klikken op een browsermelding op zich ongevaarlijk is, geldt dat niet voor de inhoud die deze advertenties promoten. Van spammeldingen is bekend dat ze misleidende/malafide sites en software pushen die ernstige problemen kunnen veroorzaken (inclusief systeeminfecties).

Is securecaptcha[.]top een virus?

Websites zoals securecaptcha[.]top worden niet beschouwd als virussen. Echter, malafide webpagina's onderschrijven gewoonlijk virus inhoud, zoals online oplichting, onbetrouwbare/gevaarlijke software en zelfs malware.

Verwijdert Combo Cleaner securecaptcha[.]top advertenties automatisch of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw apparaat scannen en alle toestemmingen voor de securecaptcha[.]top webpagina intrekken. Bovendien zal Combo Cleaner verdere toegang tot deze en andere malafide websites blokkeren. Daarom zijn er geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van securecaptcha.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van securecaptcha.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.