FacebookTwitterLinkedIn

Hoe checkrobotpage.online laten stoppen met het tonen van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van checkrobotpage.online
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is checkrobotpage[.]online?

In ons onderzoek naar pagina's die in verband worden gebracht met dubieuze advertentienetwerken, kwamen we checkrobotpage[.]online tegen. Uit onze bevindingen bleek dat deze website een clickbait-strategie gebruikt om bezoekers te misleiden tot het verlenen van toestemming voor kennisgeving en hen omleidt naar frauduleuze websites. Daarom wordt aanbevolen om de checkrobotpage[.]online niet te bezoeken.

checkrobotpage[.]online ads

Checkrobotpage[.]online in detail

Checkrobotpage[.]online hanteert een misleidende aanpak om bezoekers te verleiden tot het geven van toestemming voor het ontvangen van meldingen. Door een valse CAPTCHA voor te stellen, wekt checkrobotpage[.]online de indruk dat klikken op de knop "Toestaan" hun menselijke identiteit zal bevestigen. In werkelijkheid geeft deze actie de website toestemming om meldingen weer te geven, wat leidt tot ongewenste advertenties.

Het accepteren van meldingen van checkrobotpage[.]online kan leiden tot het openen van onbetrouwbare websites die om persoonlijke informatie vragen, gebruikers vragen om frauduleuze technische ondersteuningsnummers te bellen, of mogelijk schadelijke downloads aanbieden, naast andere risico's.

Bovendien leidt checkrobotpage[.]online om naar andere dubieuze websites. Een daarvan is een loterijzwendel site die lijkt op de "AMAZON TRIAL" zwendel, met als doel nietsvermoedende bezoekers te misleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie en (of) het sturen van geld. Bijgevolg moeten checkrobotpage[.]online en zijn meldingen als onbetrouwbaar worden beschouwd en vermeden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van checkrobotpage.online
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Avira (Phishing), Combo Cleaner (Phishing), ESET (Malware), Kaspersky (Phishing), Sophos (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 185.177.94.152
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over dit type pagina's 

Het primaire doel van websites als checkrobotpage[.]online is bezoekers ervan te overtuigen toestemming te geven voor het weergeven van meldingen door hen misleidende elementen voor te schotelen, zoals valse CAPTCHA's, videospelers, laadbalken en andere inhoud die hen opdraagt op de knop "Toestaan" te klikken voor bepaalde acties.

Gewoonlijk stuiten gebruikers onbewust op deze sites via onbetrouwbare advertenties en pagina's die verband houden met frauduleuze advertentienetwerken, zoals illegale filmstreamingsites en torrentpagina's. Het is belangrijk op te merken dat deze sites onbedoeld worden bezocht en dat gebruikers zich mogelijk niet bewust zijn van hun bedrieglijke aard.

Voorbeelden van soortgelijke websites zijn allhypefeed[.]com, ughtsustacheds[.]com, en finishedwarmth[.]com.

Hoe heeft checkrobotpage[.]online toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Het vermogen van checkrobotpage[.]online om meldingen te tonen is het resultaat van het verkrijgen van toestemming van de gebruiker. Deze toestemming wordt verleend wanneer de gebruiker op de knop "Toestaan" klikt in reactie op een browserbericht dat aangeeft dat checkrobotpage[.]online meldingen wil weergeven. Het is belangrijk op te merken dat geen enkele website meldingen kan weergeven zonder voorafgaande toestemming van de gebruiker..

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Wanneer u verdachte websites tegenkomt die u vragen om toestemming te geven voor het weergeven van meldingen, is het raadzaam om op de knop "Blokkeren" of "Meldingen blokkeren" te klikken of deze websites gewoon te sluiten. Het nemen van deze voorzorgsmaatregelen helpt uw online veiligheid te handhaven en voorkomt mogelijke risico's in verband met ongeoorloofde meldingen.

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van checkrobotpage[.]online website (GIF):

checkrobotpage[.]online uiterlijk van de website (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van checkrobotpage[.]online in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Om een website browsermeldingen te laten leveren, moet de gebruiker eerst toestemming geven. Dit suggereert dat u waarschijnlijk checkrobotpage[.]online heeft bezocht en toestemming heeft gegeven om meldingen weer te geven.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Het klikken op een melding zelf is meestal ongevaarlijk. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn omdat de websites waar deze advertenties naartoe leiden mogelijk kwaadaardig kunnen zijn.

Is checkrobotpage[.]online een virus?

Deze websites worden gebruikt om gebruikers te misleiden of te manipuleren om zich in te laten met frauduleuze of schadelijke inhoud. Sites zoals checkrobotpage[.]online zijn echter geen virussen.

Zal Combo Cleaner de checkrobotpage[.]online advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Combo Cleaner is ontworpen om een uitgebreide scan van uw computer uit te voeren en alle toestemmingen voor kwaadaardige sites zoals checkrobotpage[.]online te verwijderen. Het zal effectief elke verdere toegang tot deze schadelijke website blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig zodra Combo Cleaner het scan- en verwijderingsproces heeft voltooid.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van checkrobotpage.online QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van checkrobotpage.online op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.