FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u search-alpha.com uit uw browser

Ook bekend als: search-alpha.com browser hijacker
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is search-alpha.com?

Tijdens het onderzoeken van search-alpha.com hebben we geleerd dat het een nep-zoekmachine is die resultaten van andere zoekmachines toont. Search-alpha.com is een andere variant van searchmarquis.com. Valse zoekmachines worden voornamelijk gepromoot via browser hijackers die de instellingen van webbrowsers wijzigen. Het is dus aan te raden om search-alpha.com niet te vertrouwen.

search-alpha.com browserkaper op een Mac-computer

Meer over search-alpha.com

Search-alpha.com leidt gebruikers om naar bing.com, nearbyme.io, ask.com en mogelijk andere adressen via search-location.com en api.lisumanagerine.club. Het toont resultaten van legitieme en twijfelachtige zoekmachines. Search-alpha.com kan ook ontworpen zijn om gebruikers te verleiden om op advertenties te klikken of mogelijk schadelijke software te downloaden.

Bovendien kunnen valse zoekmachines zoals search-alpha.com een risico vormen voor de privacy en veiligheid van gebruikers, omdat ze vaak gevoelige informatie verzamelen, zoals IP-adressen, zoektermen en browsergeschiedenis. Deze informatie kan worden gebruikt voor gerichte advertenties, identiteitsdiefstal of andere kwaadaardige activiteiten.

Het is vermeldenswaard dat schaduwrijke zoekmachines ook de gebruikerservaring negatief kunnen beïnvloeden door irrelevante zoekresultaten of zoekresultaten van lage kwaliteit weer te geven. In het algemeen is het aan te raden om bij bekende en vertrouwde zoekmachines te blijven, zoals Google, Bing of Yahoo, om een veilige en betrouwbare zoekervaring te garanderen.

Overzicht bedreiging:
Naam search-alpha.com browser hijacker
Type bedreiging Browser hijacker, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Seclookup (Malicious), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar malafide websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloaden van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar duistere websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over browser hijckers

Een browser hijacker is een type ongewenste toepassing die de instellingen van een webbrowser wijzigt zonder toestemming van de gebruiker. Dit omvat meestal het wijzigen van de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina in een valse of onbetrouwbare zoekmachine. Eenmaal geïnstalleerd/toegevoegd kan een browser hijacker moeilijk te verwijderen zijn en schade toebrengen aan de privacy en veiligheid van de gebruiker.

Het moet vermeld worden dat search-alpha.com niet altijd de instellingen van een webbrowser wijzigt die het gekaapt heeft. Meer voorbeelden van schaduwrijke zoekmachines zijn gobrowser.xyz, remarksearch.com en chillsearch.xyz.

Hoe heeft search-alpha.com zich op mijn computer geïnstalleerd?

Er zijn verschillende manieren waarop browserkapers kunnen worden toegevoegd of geïnstalleerd op de computer van een gebruiker. Een veelgebruikte methode is de installatie van gratis software. Gebruikers kunnen browser-hijackers onbedoeld installeren door software-installatieprompts te negeren en erop te klikken zonder de standaardinstellingen "Aangepast" of "Geavanceerd" te wijzigen.

In andere gevallen kunnen gebruikers browserkapers toevoegen aan hun browser via kwaadaardige links, pop-upadvertenties en valse software-updates.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download software van betrouwbare bronnen zoals officiële websites en legitieme winkels. Klik niet op links of pop-upadvertenties van onbekende of niet-vertrouwde bronnen. Lees bij het installeren van software zorgvuldig de installatieopties en weiger alle extra software die niet noodzakelijk of gewenst is.

Ga ook niet akkoord met meldingen van verdachte websites, omdat deze gebruikt kunnen worden om browser hijackers en zelfs kwaadaardige programma's te promoten. Als uw computer al geïnfecteerd is met browser hijackers, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Search-alpha.com leidt om naar bing.com via search-location.com en api.lisumanagerine.club (GIF):

search-alpha.com omleidingen naar bing.com via search-location.com en api.lisumanagerine.club

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe u adware en browser hijackers verwijdert van een Mac computer:

search-alpha.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder search-alpha.com gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

Handmatige verwijdering van kwaadaardige Mac-applicaties

Klik op het Finder-pictogram. Selecteer in het Finder-venster "Toepassingen". Zoek in de map Toepassingen naar "MPlayerX","NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep deze naar de Prullenbak. Nadat u de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken hebt verwijderd, scant u uw Mac op resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de search-alpha.com browser hijacker gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

search-alpha.com browser hijacker startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan search-alpha.com browser hijacker gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search-alpha.com browser hijacker gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search-alpha.com browser hijacker gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website search-alpha.com te bezoeken?

De makers van search-alpha.com genereren meer inkomsten naarmate het aantal bezoekers van de site toeneemt.

Is het bezoeken van search-alpha.com een bedreiging voor mijn privacy?

Ja, het bezoeken van search-alpha.com kan een bedreiging vormen voor uw privacy. Search-alpha.com is een valse zoekmachine die uw persoonlijke informatie, surfgeschiedenis, zoekopdrachten en andere gevoelige gegevens kan verzamelen zonder uw toestemming.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser hijackers worden vaak verspreid via verschillende methoden, waaronder software bundelen, valse software updates en onbetrouwbare websites. Bovendien kunnen gebruikers browser hijackers onbewust downloaden en installeren tijdens het installeren van gratis software of het klikken op links van onbekende bronnen.

Helpt Combo Cleaner mij bij het verwijderen van een browser hijacker?

Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert browser-hijacking toepassingen. Het is goed om te weten dat handmatig verwijderen niet altijd effectief is. Het kan een uitdaging zijn om meerdere browser-hijackers te verwijderen, vooral wanneer ze elkaar opnieuw kunnen installeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
search-alpha.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search-alpha.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.