FacebookTwitterLinkedIn

Stop doorverwijzingen naar searchmarquis.com op een Mac

Ook bekend als: searchmarquis.com browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de searchmarquis.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is searchmarquis.com?

Searchmarquis.com is het adres van een valse zoekmachine die unieke zoekresultaten zou moeten voortbrengen en die de algemene browserervaring zou verbeteren. Het lijkt op een gewone zoekmachine (zoals Yahoo, Google enzovoort), maar deze zoekmachine wordt gepromoot via frauduleuze downloaders of installers. Doorgaans veranderen deze installers de browserinstellingen. Bovendien zijn de meeste valse zoekmachines ontworpen om verschillende details te verzamelen over de surfactiviteiten van de gebruikers op internet. Searchmarquis.com is gelijkaardig aan searchitnow.info.

searchmarquis.com browserkaper op een Mac computer

De frauduleuze download- of installatie-instellingen richten zich meestal op browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari. De setups zijn ontworpen om searchmarquis.com te promoten, door het tot standaardzoekmachine, startpagina en URL-adres van een nieuw browsertabblad te maken. Doorgaans installeren dergelijke setups ook "helper-objecten" (browsertoepassingen van externen). Deze apps voorkomen dat de gebruikers de bovengenoemde instellingen ongedaan maken. In dit geval worden de gebruikers gedwongen om het adres van searchmarquis.com te bezoeken telkens wanneer ze de geïnfiltreerde browser, het nieuwe tabblad openen of een zoekopdracht in de URL-balk invoeren. Helaas is dat niet het enige probleem. Valse zoekmachines zoals searchmarquis.com en "helper"-objecten verzamelen IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten en andere gegevens. Hun ontwikkelaars delen alle verzamelde gegevens met andere partijen die het misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Er is altijd een mogelijkheid dat sommige van deze partijen cybercriminelen kunnen zijn. Onderzoek toont aan dat searchmarquis.com geen unieke zoekresultaten levert, maar resultaten weergeeft die verzameld zijn door Bing. Met andere woorden, het verwijst zijn gebruikers door naar bing.com. Voordat bing.com wordt geopend, leidt searchmarquis.com de gebruikers echter door naar twijfelachtige websites zoals searchbaron.com en searchroute-1560352588.us-west-2.elb.amazonaws.com.

Bedreigingsoverzicht:
Naam searchmarquis.com browserkaper
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Detectie Namen (searchmarquis.com) Volledige detectielijst (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 54.230.89.106
Gerelateerde Domeinen searchbaron.com en searchroute-1560352588.us-west-2.elb.amazonaws.com.
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn een groot aantal valse zoekmachines op het web, enkele voorbeelden zijn smartsearch.pw, search.opengross.com en search-mate.com. Meestal worden ze geadverteerd als zoekmachines die de gebruikers een verbeterde browserervaring zouden moeten aanbieden (snellere, nauwkeurigere resultaten, enzovoort). In werkelijkheid zijn deze zoekmachines nutteloos (genereren geen unieke resultaten), verzamelen ze verschillende gegevens en worden ze gepromoot via frauduleuze download- en/of installatie-instellingen. Om deze redenen raden we u aan om alleen officiële zoekmachines te gebruiken die ontworpen zijn door bedrijven zoals Google, Yahoo, Bing enzovoort.

Hoe werd searchmarquis.com geïnstalleerd op mijn computer?

Wanneer valse zoekmachines gepromoot worden via verschillende frauduleuze download- of installatie-setups, dan betekent dit dat ze gepromoot worden met behulp van een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. Deze methode wordt gebruikt door de ontwikkelaars die proberen om de mensen te misleiden om de browserinstellingen te wijzigen en/of om ongewenste apps te downloaden/installeren. Meestal is de informatie over de wijzigingen van de browserinstellingen (of extra downloads, installaties) verborgen in de opties van de frauduleuze instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort. Helaas laten de mensen deze vaak ongecontroleerd en ongewijzigd. Het ongewijzigd laten van de standaardopties leidt vaak tot het gedwongen gebruik van valse zoekmachines, het installeren van ongewenste apps en andere problemen.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Programma's en bestanden moeten gedownload worden van officiële websites en via directe downloadlinks. Geen van de andere manieren zijn veilig. Installatieprogramma's van externe partijen mogen niet worden vertrouwd. Als een downloader of installer uitgebreide opties bevat (zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enz.), dan moeten deze worden aangevinkt en als er wordt aangeboden om de browserinstellingen te wijzigen of om ongewenste apps te installeren (of downloaden) moet dit worden geweigerd. Bovendien is het niet veilig om op advertenties te klikken die weergegeven worden op verdachte pagina's met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen enzovoort. Deze advertenties openen verdachte, potentieel schadelijke websites of leiden zelfs tot ongewenste downloads en installaties. Als een browser dubieuze pagina's opent of advertenties weergeeft, verwijder dan alle verdachte apps (extensies, plug-ins of add-ons) die erop geïnstalleerd zijn. Hetzelfde moet worden toegepast op onbekende programma's die op het MacOS-systeem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Searchmarquis.com verwijst door naar searchbaron.com, searchroute-1560352588.us-west-2.elb.amazonaws.com en dan naar bing.com (GIF):

searchmarquis.com verwijst door naar searchbaron.com

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de browserdoorverwijzingen naar de searchmarquis.com website te verwijderen met Combo Cleaner:

searchmarquis.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de searchmarquis.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de searchmarquis.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

searchmarquis.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan searchmarquis.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan searchmarquis.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan searchmarquis.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
searchmarquis.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van searchmarquis.com browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.