FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Movie Searcher browser hijacker verwijderen

Ook bekend als: search-movie.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Movie Searcher?

Tijdens het testen van de Movie Searcher toepassing (browser extensie), hebben we gemerkt dat het werkt als een browser hijacker. Deze app kaapt een web browser door sommige van zijn instellingen te veranderen in search-movie.com. Het doel van Movie Searcher is het promoten van een valse zoekmachine. Deze extensie wordt gepromoot op een misleidende pagina.

search-movie.com browser hijacker

Movie Searcher browser hijacker overzicht

Movie Searcher verandert de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina in search-movie.com. Bij nader onderzoek ontdekten we dat search-movie.com gebruikers omleidt naar bing.com, wat een gerenommeerde zoekmachine is.

Echter, valse en onbetrouwbare zoekmachines kunnen gebruikers omleiden naar kwaadaardige pagina's, valse informatie verstrekken en verdachte advertenties weergeven. Daarom moeten search-movie.com en andere soortgelijke zoekmachines niet worden vertrouwd, en worden gebruikers aangemoedigd om alleen legitieme zoekmachines te gebruiken, zoals Google, Bing, Yahoo, enz.

Bovendien kan Movie Searcher browsergerelateerde gegevens lezen, waaronder de browsergeschiedenis, die aan derden kunnen worden verkocht of voor marketingdoeleinden kunnen worden gebruikt. Om mogelijke problemen met betrekking tot online privacy te voorkomen, is het raadzaam Movie Searcher van uw systeem (webbrowser) te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Movie Searcher
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Unwanted New Tab
Browser Extensie(s) Movie Searcher
Veronderstelde functionaliteit Aangepaste commando's voor het zoeken naar films
Gepromote URL search-movie.com
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (search-movie.com) 172.67.154.3
Aangetaste browserinstellingen Homepage, new tab URL, default search engine
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijackers in het algemeen

Browserkapers zijn ontworpen om reclame te maken voor onbetrouwbare zoekmachines, vaak door de instellingen van de webbrowser te wijzigen. Hoewel veel van deze toepassingen de browserinstellingen wijzigen, doen sommige dat niet. Browserkapers worden vaak gepromoot met behulp van bedrieglijke technieken om gebruikers te misleiden om ze te installeren of toe te voegen.

Voorbeelden van browserkapers zijn Cosmos Extension, Tennis Start en Clipbox Tab.

Hoe heeft Movie Searcher zich op mijn computer geïnstalleerd?

Movie Searcher wordt geadverteerd op een dubieuze website die gebruikers aanmoedigt om de extensie te installeren op hun webbrowser, en het heeft ook een officiële pagina. Na het volgen van de stappen op één van beide pagina's kaapt Movie Searcher de browser.

Browserkapers worden vaak gebundeld met andere programma's om gebruikers te verleiden ze toe te voegen. Tijdens de installatie, worden gebruikers gepresenteerd met "Geavanceerd", "Aangepast" of soortgelijke instellingen die extra aanbiedingen bevatten. Gebruikers accepteren deze aanbiedingen wanneer ze software installeren zonder de aangeboden instellingen te lezen en te wijzigen.

In sommige gevallen kunnen onverwachte downloads en installaties plaatsvinden na het klikken op verdachte advertenties die bepaalde scripts uitvoeren.

Hoe installatie van browserkapers vermijden?

Download toepassingen alleen van officiële webpagina's en winkels, en lees recensies voordat u een toepassing downloadt. Vermijd downloaden van P2P-netwerken, downloaders van derden, louche pagina's en soortgelijke bronnen. Klik niet op advertenties op twijfelachtige websites en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen weergeven.

Zorg er bij het installeren van software voor dat u alle ongewenste toepassingen/optionele installaties deselecteert voordat u het installatieproces voltooit. Als uw computer al geïnfecteerd is met Movie Searcher, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Search-movie.com leidt om naar bing.com (GIF):

Movie Searcher browser hijacker search-movie.com toont bing-resultaten

Toestemmingen gevraagd door Movie Searcher browser hijacker:

Movie Searcher browser hijacker toestemming vragen

Duistere website die Movie Searcher browser hijacker promoot:Dubieuze website gebruikt om te promoten Movie Searcher browser hijacker

Officiële site ter promotie van Movie Searcher:

Movie Searcher browser hijacker Officiële Pagina

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Movie Searcher browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search-movie.com browser hijacker verwijderen via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website search-movie.com veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Movie Searcher browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan search-movie.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Movie Searcher" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Search-movie.com verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" "Movie Searcher" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.search-movie.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Search-movie.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "search-movie.com", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search-movie.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Aan search-movie.com gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster zoek "Movie Searcher", evenals alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Search-movie.com verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (rechtsboven in het hoofdvenster) en selecteert u vervolgens "Instellingen", in het geopende venster schakelt u "Movie Searcher" uit, verwijdert u hxxp://search-movie.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Search-movie.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel te dubbelklikken op elk item of te klikken op de Mozilla Firefox schakelaar about:config invoer knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search-movie.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search-movie.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search-movie.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search-movie.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/26297-movie-searcher-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website search-movie.com te bezoeken?

De eigenaren van zoekmachines zoals search-movie.com genereren meer inkomsten wanneer het aantal bezoekers hoger is.

Is het bezoeken van search-movie.com een bedreiging voor mijn privacy?

Valse zoekmachines kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen, zoals zoekopdrachten, browsegeschiedenis en persoonlijke informatie, die vervolgens kunnen worden verkocht aan derden adverteerders of gebruikt voor andere kwaadaardige doeleinden.

Hoe is een browser hijacker in mijn computer geïnfiltreerd?

Hijackers verspreiden zich meestal via verschillende methoden, waaronder gebundelde installers, dubieuze downloadbronnen zoals freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, P2P-sharing netwerken, online scams, spam browser meldingen en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen Movie Searcher browser hijacker te verwijderen?

Combo Cleaner kan uw computer scannen en alle bestaande browser-hijacking toepassingen verwijderen. Het is belangrijk op te merken dat handmatige verwijdering niet altijd effectief is, vooral als het gaat om meerdere browser-hijackers die elkaar opnieuw installeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
search-movie.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search-movie.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.