FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Clipbox Tab browser hijacker te verwijderen

Ook bekend als: find.asrcgetit.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Clipbox Tab?

Tijdens het testen van de Clipbox Tab applicatie, leerden we dat deze browserextensie functioneert als een browser-hijacker. Het doel van deze browser-hijacking app is het promoten van twee valse zoekmachines: find.asrcgetit.com en clipboxtab.com. Clipbox Tab kaapt een browser door de instellingen ervan te wijzigen.

find.asrcgetit.com browser hijacker

Clipbox Tab browser hijacker overzicht

Clipbox Tab dwingt gebruikers het web te doorzoeken met behulp van find.asrcgetit.com of clipboxtab.com valse zoekmachine. Ze zijn nep omdat ze resultaten tonen die door Bing zijn gegenereerd (zowel find.asrcgetit.com als clipboxtab.com leiden om naar bing.com). Clipbox Tab promoot valse zoekmachines door de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina te veranderen.

Clipbox Tab kan voorkomen dat gebruikers hun standaardhomepage of zoekmachine-instellingen wijzigen, waardoor ze niet meer kunnen terugkeren naar een legitieme zoekmachine en in plaats daarvan gedwongen worden een valse zoekmachine te gebruiken. Dit kan aanzienlijke problemen veroorzaken of het zelfs onmogelijk maken voor gebruikers om terug te schakelen naar een vertrouwde zoekmachine.

Het wordt aanbevolen om betrouwbare zoekmachines zoals Google of Bing te gebruiken en het gebruik van valse zoekmachines te vermijden. Valse zoekmachines kunnen gebruikers naar websites leiden die malware bevatten of hen ertoe aanzetten kwaadaardige software te downloaden. Ook kunnen ze ongewenste advertenties weergeven of gebruikersactiviteiten volgen en slechte of irrelevante zoekresultaten geven.

Overzicht bedreiging:
Naam Clipbox Tab
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Unwanted New Tab
Browser Extensie(s) Clipbox Tab
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URLs find.asrcgetit.com, clipboxtab.com
Detectienamen (find.asrcgetit.com) N/A (VirusTotal)
Detectienamen (clipboxtab.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (find.asrcgetit.com) 18.172.122.111
Dienend IP Adres (clipboxtab.com) 172.64.80.1
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

Browserkapers worden vaak geïnstalleerd op de computers van gebruikers (of toegevoegd aan hun browsers) zonder hun medeweten. Meestal wijzigen deze apps de standaardhomepage, zoekmachine en andere browserinstellingen om gebruikers om te leiden naar ongewenste of valse zoekmachines.

Sommige browserkapers kunnen gebruikersactiviteiten volgen en persoonlijke gegevens verzamelen, die kunnen worden gebruikt voor gerichte reclame of andere kwaadaardige doeleinden. Voorbeelden van verschillende browser-hijacking apps zijn Qwik Search, Never Forget Tab en My Cloud Tab.

Hoe heeft Clipbox Tab zich op mijn computer geïnstalleerd?

Browserkaping gebeurt meestal als gevolg van het downloaden van toepassingen van bedrieglijke websites, het klikken op bedrieglijke advertenties die kwaadaardige scripts uitvoeren, of het installeren van software die browserkaping als een optionele functie aanbiedt (zonder dit naar behoren te vermelden).

Als gebruikers instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" of soortgelijke instellingen tijdens de installatie van software niet wijzigen, kan browserkaping plaatsvinden omdat de kaper als onderdeel van de installatie wordt meegenomen.

Hoe de installatie van browserkapers vermijden?

Het wordt aanbevolen om toepassingen en bestanden te downloaden van betrouwbare bronnen zoals officiële winkels en pagina's. Vermijd het gebruik van downloaders van derden, Peer-to-Peer netwerken, winkels van derden, onofficiële pagina's en soortgelijke bronnen om apps te downloaden.

Bekijk voordat u een programma downloadt en installeert zorgvuldig de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen in de downloaders en installateurs, en deselecteer alle ongewenste toepassingen. Wees voorzichtig bij het tegenkomen van advertenties op twijfelachtige of verdachte websites en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen sturen.

Als uw computer al geïnfecteerd is met Clipbox Tab, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Find.asrcgetit.com leidt om naar bing.com (GIF):

Clipbox Tab browser hijacker find.asrcgetit.com toont resultaten van bing.com

Weergave van de clipboxtab.com:

Clipbox Tab browser hijacker uiterlijk van clipboxtab.com

Toestemmingen gevraagd door Clipbox Tab browser hijacker:Clipbox Tab browser hijacker toestemming vragen

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Clipbox Tab browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

find.asrcgetit.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster voor het verwijderen van programma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de find.asrcgetit.com website veroorzaken), scant u uw computer voor eventuele resterende ongewenste componenten. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Clipbox Tab browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Find.asrcgetit.com-gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Clipbox Tab" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Find.asrcgetit.com verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" het "Clipbox Tabblad" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.find.asrcgetit.com of hxxp://www.clipboxtab.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Find.asrcgetit.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "find.asrcgetit.com" (of clipboxtab.com), klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van find.asrcgetit.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Find.asrcgetit.com-gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster zoek "Clipbox Tab", evenals alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Find.asrcgetit.com verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (rechtsboven in het hoofdvenster) en selecteert u "Instellingen", in het geopende venster schakelt u "Clipbox Tab" uit, verwijdert u hxxp://find.asrcgetit.com (of hxxp://clipboxtab.com) en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Find.asrcgetit.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel te dubbelklikken op elk item of te klikken op de Mozilla Firefox schakelaar about:config invoer knopknop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van find.asrcgetit.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de find.asrcgetit.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van find.asrcgetit.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over find.asrcgetit.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/26170-clipbox-tab-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waardoor worden gebruikers gedwongen de websites find.asrcgetit.com en clipboxtab.com te bezoeken?

De inkomsten van de eigenaars van find.asrcgetit.com en clipboxtab.com variëren rechtstreeks met het verkeer dat hun websites ontvangen.

Is het bezoeken van find.asrcgetit.com en clipboxtab.com een bedreiging voor mijn privacy?

Valse zoekmachines. zoals find.asrcgetit.com en clipboxtab.com verzamelen gewoonlijk diverse informatie over hun bezoekers. De verkregen gegevens kunnen worden misbruikt voor kwaadaardige doeleinden.

Hoe is een browser hijacker in mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden vaak verspreid via gebundelde installatie setups, misleidende promotionele webpagina's, freeware websites, Peer-to-Peer netwerken, online scams, dubieuze browser meldingen en schaduwrijke advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen Clipbox Tab browser hijacker te verwijderen?

Handmatig verwijderen is niet altijd effectief, vooral in gevallen waar meerdere browserkapers aanwezig zijn die elkaar opnieuw kunnen installeren. In deze gevallen moeten gebruikers alle browser hijackers tegelijkertijd verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
find.asrcgetit.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van find.asrcgetit.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.