FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van de meldingen/advertenties van de website totalrecaptcha.top

Ook bekend als: Advertenties van totalrecaptcha.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is totalrecaptcha[.]top?

Tijdens het onderzoeken van onbetrouwbare websites ontdekten onze onderzoekers de totalrecaptcha[.]top malafide webpagina. We ontdekten dat deze twee (mogelijk meer) verschijningsvarianten heeft, die bedrieglijke inhoud gebruiken om bezoekers te verleiden de pagina toe te staan om spam voor browsermeldingen te leveren. Bovendien kan deze site gebruikers omleiden naar verschillende (waarschijnlijk dubieuze/misdadige) webpagina's.

Bezoekers van sites als totalrecaptcha[.]top komen er meestal op via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken.

totalrecaptcha[.]top pop-up redirects

Totalrecaptcha[.]top overzicht

De inhoud op en via malafide webpagina's kan variëren afhankelijk van het IP-adres (geolocatie) van de bezoeker. Toen we de totalrecaptcha[.]top site inspecteerden, ontdekten we dat deze twee varianten heeft (mogelijk meer). Het doel van deze pagina is om gebruikers te misleiden zodat ze browser-meldingen kunnen geven.

Een van de versies doet dit door gebruik te maken van valse CAPTCHA-verificatie, d.w.z. toont een afbeelding van een robot met de instructie - "CLICK ALLOW TO CONFIRM THAT YOU ARE NOT A ROBOT!".

Toen we op de knop van deze totalrecaptcha[.]top-variant drukten, werden we omgeleid naar een bedrieglijke pagina met een zwendel die lijkt op "AMAZON TRIAL", "Chrome Search Contest 2022", "Win A New iPhone 13", "Congratulations Dear Amazon Customer", en duizenden andere.

De tweede versie van deze webpagina toont een valse videospeler, met daaronder instructies om - "Press 'Allow' om de video te bekijken". Gebruikers staan totalrecaptcha[.]top toe om browsermeldingen weer te geven door op de knop "Toestaan" te klikken.

Malafide websites gebruiken hun meldingen om reclame te maken voor online scams, onbetrouwbare/gevaarlijke software en zelfs malware. Daarom kunnen gebruikers via pagina's als totalrecaptcha[.]top - systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van totalrecaptcha.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Combo Cleaner (Malware), Fortinet (Malware), G-Data (Malware), alphaMountain.ai (Verdacht), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 5.181.203.24
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

Wij hebben talrijke malafide sites geïnspecteerd; dybdended[.]com, click-video*[.]com, yourtopleveldefence[.]site, securitypczone[.]site, en resiastawsix[.]xyz zijn slechts enkele voorbeelden.

Deze webpagina's tonen browsermeldingen (advertenties) die misleidend en kwaadaardig materiaal goedkeuren. Het moet worden vermeld dat alle legitieme inhoud die u via deze advertenties tegenkomt, hoogstwaarschijnlijk wordt gepromoot door oplichters die misbruik maken van de affiliatieprogramma's om op frauduleuze wijze commissies te verkrijgen.

Hoe heeft totalrecaptcha[.]top toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Websites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Als u dus deze advertenties ontvangt van totalrecaptcha[.]top - betekent dit dat u waarschijnlijk deze webpagina hebt bezocht en de levering ervan hebt toegestaan door te klikken op "Allow", "Allow Notifications", of een analoge optie.

Het is opmerkelijk dat malafide sites vaak clickbait gebruiken om bezoekers te misleiden zodat ze de levering van meldingen toestaan.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Als u op een verdachte website komt - sta dan niet toe dat er browsermeldingen worden weergegeven. Met andere woorden, druk niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of soortgelijke opties die op dergelijke pagina's worden gepresenteerd. In plaats daarvan adviseren wij om verzoeken om meldingen te negeren of te weigeren - d.w.z. te klikken op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.

Als uw browser ongevraagd twijfelachtige webpagina's blijft openen, kan dit worden veroorzaakt door adware die erop of op het systeem is geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een melding/advertentie geleverd door de totalrecaptcha[.]top website:

Advertentie getoond door totalrecaptcha[.]top webpage

Screenshot van het alternatieve uiterlijk van totalrecaptcha[.]top website:

Alternatieve verschijning van totalrecaptcha[.]top website

Weergave van de totalrecaptcha[.]top website variant (GIF):

totalrecaptcha[.]top website afwijkend uiterlijk (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door totalrecaptcha[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

U hebt waarschijnlijk totalrecaptcha[.]top bezocht en "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een soortgelijke optie op deze pagina geselecteerd - aangezien geen enkele website browsermeldingen (advertenties) kan leveren zonder toestemming van de gebruiker.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, door op een browsermelding te klikken worden geen infectieprocessen op gang gebracht. Deze advertenties onderschrijven echter misleidende/misleidende inhoud die ernstige problemen kan veroorzaken (inclusief malware-infecties).

Is totalrecaptcha[.]top een virus?

Nee, totalrecaptcha[.]top wordt niet beschouwd als een virus, maar het kan wel virusinhoud promoten. Dit soort websites pushen meestal verschillende scams, onbetrouwbare/gevaarlijke toepassingen en zelfs malware.

Zal Combo Cleaner totalrecaptcha[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner is in staat om computers te scannen en de toestemmingen die aan de totalrecaptcha[.]top pagina zijn gegeven terug te draaien. Het kan ook alle verdere toegang tot deze en andere bedrieglijke en kwaadaardige websites beperken. Daarom zijn er geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van totalrecaptcha.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van totalrecaptcha.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.