FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw het bericht "Congratulations Dear Amazon Customer" niet

Ook bekend als: Het "Gefeliciteerd beste Amazon-klant" virus
Schadeniveau: Medium

Voorkom oplichting door de valse loterij "Congratulations Dear Amazon Customer"

Wat is "Congratulations Dear Amazon Customer"?

Dit is een zwendelwebsite vermomd als een officiële Amazon-pagina die mensen belooft dat ze verschillende prijzen kunnen winnen door een enquête in te vullen. Amazon heeft niets te maken met deze misleidende website en dus mag dit bericht niet worden vertrouwd. Doorgaans proberen oplichters achter deze sites mensen te misleiden om informatie te verstrekken die kan worden misbruikt om op verschillende manieren geld te verdienen. Deze zwendelwebsites worden geopend door mogelijk ongewenste apps die mensen onbedoeld op hun browsers of besturingssystemen installeren.

Congratulations Dear Amazon Customer scam

Eenmaal geopend, toont deze webpagina een pop-upvenster waarin staat dat het IP-adres van de bezoeker is geselecteerd om een ​​gratis iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy tab of Kindle Paperwhite te ontvangen. Om de prijs te ontvangen, moeten verschillende vragen worden beantwoord (door een enquête in te vullen). Zodra dit is gebeurd, wordt de bezoeker gevraagd om een ​​van de prijzen te kiezen en vervolgens meer informatie te verstrekken (bijv. naam, familienaam, e-mailadres, mobiel nummer, enzovoort). Geef dergelijke websites nooit je gegevens. Over het algemeen misbruiken de verantwoordelijke oplichters die gegevens om er geld mee te verdienen. Mensen die enquêtes invullen op misleidende webpagina's, lopen het risico op privacyschendingen en onveilige situaties op internet, tot en met identiteitsdiefstal aan toe.

Zoals gezegd worden deze oplichtingslwebsites vaak geopend door browsers wanneer daar mogelijk ongewenste programma's op zijn geïnstalleerd. Deze apps verzamelen gegevens die de ontwikkelaars delen met derden (mogelijk cybercriminelen) die de privé-informatie misbruiken om er geld mee te verdienen. Doorgaans verzamelen mogelijk ongewenste programma's ook IP-adressen, geolocaties, adressen van geopende pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enzovoort. Soms registreren ze ook persoonlijke gevoelige gegevens. Mogelijk ongewenste programma's kunnen zijn ontworpen om advertenties weer te geven. Als erop wordt geklikt, openen deze advertenties meestal dubieuze websites of voeren ze scripts uit waarmee ongewenste software wordt gedownload of geïnstalleerd. Voorbeelden van dergelijke advertenties die mogelijk ongewenst programma's weergeven, zijn kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, enz.

Overzicht risico's:
Naam Het "Gefeliciteerd beste Amazon-klant" virus
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude.
Valse Claim Volgens deze oplichting kunnen bezoekers prijzen winnen door een enquête in te vullen.
Detectienamen BitDefender (malware), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up-foutmeldingen, valse computerscans.
Distributiemethodes Gehackte websites, frauduleuze advertenties, mogelijk ongewenste apps
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, financiële verliezen, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Dear Chrome User, Congratulations!", "You've Made The 5-billionth Search" en "$1000 VISA Gift Card" zijn een paar voorbeelden van andere oplichtingen. In de meeste gevallen geven dergelijke pagina's nepmeldingen weer waarin wordt beweerd dat er iets mis is met het besturingssysteem (of met een online account) en dat bezoekers dit probleem kunnen oplossen met de hulp van technici, als ze het opgegeven nummer bellen. Het is in elke geval sterk aanbevolen dergelijke pagina's nooit te vertrouwen en de opgegeven telefoonnummers nooit bellen. Als dergelijke websites vaak door uw browser worden geopend, is het zeer waarschijnlijk dat er een mogelijk ongewenst programma op uw computer aanwezig is.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's op mijn computer geïnstalleerd?

Meestal downloaden en installeren mensen mogelijk ongewenst programma's onbedoeld nadat ze op misleidende advertenties klikken of als ze programma's te downloaden / installeren zonder de instellingen in de setup te controleren. Om mensen te misleiden en te overtuigen dergelijke mogelijk ongewenste programma's samen met andere software te installeren gebruiken ontwikkelaars de misleidende marketingmethode genaamd "bundling". Daarbij nemen ze ongewenste apps op in de setup van andere software en verbergen gerelateerde informatie in instellingen zoals de "Aangepaste" of "Geavanceerde" opties, enz. Wanneer mensen de bovengenoemde instellingen ongewijzigd laten, geven ze toestemming om ongewenste programma's  te downloaden en te installeren. Misleidende advertenties veroorzaken soms ook ongewenste downloads en installaties, als ze worden aangeklikt kunnen ze scripts uitvoeren die ongewenste downloads en installaties veroorzaken.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties

Download alle programma's van officiële webpagina's en gebruik directe downloadlinks. Andere bronnen of tools zoals niet-officiële pagina's, downloaders van derden, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (torrent-clients, eMule, enz.) mogen niet worden gebruikt. Wees voorzichtig met downloads en installaties van software. Controleer instellingen zoals de "Aangepaste" en "Geavanceerde" opties van de installers. Weiger aanbiedingen om ongewenste software te downloaden of te installeren. Het is niet veilig om op opdringerige advertenties te klikken, vooral niet op dubieuze webpagina's. Deze advertenties kunnen doorverwijzen naar andere dubieuze, potentieel kwaadaardige websites of ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Over het algemeen worden ongewenste omleidingen en opdringerige advertenties veroorzaakt door mogelijk ongewenst programma's die op systemen of browsers zijn geïnstalleerd. Controleer of er ongewenste extensies, add-ons of plug-ins op uw browser zijn geïnstalleerd en verwijder ongewenste items onmiddellijk. Hetzelfde geldt voor dergelijke programma's die op het besturingssysteem en de computer zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met mogelijk ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in het pop-upvenster "Congratulations Dear Amazon Customer":

Congratulations Dear Amazon Customer Your IP address has been selected to receive a FREE Apple iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy Tab or a Kindle Paperwhite!
To receive your gift, simply answer our anonymous survey. But hurry up! There are only a limited number of gifts left for today!This special offer available today: December 6, 2019

Screenshot van de tweede pagina:

congratulations dear amazon customer scam second page

Tekst op deze pagina:

Hello, tell us about your experience on Amazon.

Questions:

You are?
When was the last time you bought on Amazon ?
How would you rate your online shopping experience with Amazon ?
Do you have a subscription on Amazon Prime ?
Which device do you use most often when you shop online ?
Would you recommend Amazon to your friends?
What do you prefer in Amazon?
What is your age category ?
Are you satisfied with the Amazon service?

Screenshot van de derde pagina:

congratulations dear amazon customer scam third page

Tekst op deze pagina:

Hello, tell us about your experience on Amazon.
Thank you for completing the questionnaire!Due to extremely high demand, we have very few stock left.
Please choose only ONE (1) reward exclusive below.
Special offers for today ONLY : December 6, 2019

Screenshot van de vierde pagina:

congratulations dear amazon customer scam fourth page

Tekst op deze pagina:

Thank you for your participation.While we submit your answers to the question, we are looking for our inventory to see products we can offer as a thank you for completing our survey.
45%

Screenshot van de vijfde pagina:

congratulations dear amazon customer scam fifth page

Tekst op deze pagina:

Congratulations Dear Amazon CustomerYour Apple iPhone 11 Pro has been reserved!.
Instructions to get your gift:

1. To receive your Apple iPhone 11 Pro, it is necessary to fill in your information on the next page.This special offer available today: December 6, 2019

Weergave van de "Congratulations Dear Amazon Customer" pop-up (GIF):

Congratulations Dear Amazon Customer scam gif

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de doorverwijzingen naar topflownews[.]com veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van het "gefeliciteerd beste amazon-klant" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering topflownews[.]com  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van het "gefeliciteerd beste amazon-klant" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van het "gefeliciteerd beste amazon-klant" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de het "gefeliciteerd beste amazon-klant" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om het "gefeliciteerd beste amazon-klant" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over het "gefeliciteerd beste amazon-klant" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16518-congratulations-dear-amazon-customer-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Het Gefeliciteerd beste Amazon-klant virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Het "Gefeliciteerd beste Amazon-klant" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.