FacebookTwitterLinkedIn

Hoe u oplichting zoals Chrome Search Contest 2022 herkent en vermijdt

Ook bekend als: Chrome Search Contest 2022 pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat is Chrome Search Contest 2022 scam?

"Chrome search contest 2022" is een pop-up scam geleverd door een bedrieglijke website. Het toont valse berichten om nietsvermoedende bezoekers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie. In het algemeen worden oplichtingspraktijken van dit type gepromoot via websites die gebruikmaken van dubieuze advertentienetwerken (gebruikers openen deze oplichtingssites niet met opzet).

Chrome Search Contest 2022 scam scam

Chrome Search Contest 2022 scam in detail

De valse boodschap in deze pop-up oplichting beweert dat een bezoeker de 5-miljardste zoekopdracht heeft gedaan en een kans heeft om Amazon, Google Play gift card, Apple Watch, of een andere prijs te winnen. Meestal is het doel van dergelijke oplichting bezoekers te verleiden tot het invoeren van persoonlijke informatie zoals creditcardgegevens, e-mail, huisadres, of het abonneren op onnodige betaalde diensten.

Overzicht bedreiging:
Naam Chrome Search Contest 2022 pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Bezoekers maken kans op diverse prijzen
Vermomming Legitieme Google-website (wedstrijd)
Gerelateerd domein bandchordmeasure[.]top, thusfeetexcept[.]xyz, meanthardsquare[.]xyz
Detectienamen (bandchordmeasure[.]top) Google Safebrowsing (Phishing), Kaspersky (Malware), Sophos (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over soortgelijke pop-up oplichting

Een paar voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Chrome Search Contest 2021", "Dear Chrome User, Congratulations!", "Google Membership Rewards". Deze zwendelpraktijken moedigen bezoekers vaak aan om een enquête in te vullen om hun "prijs" te claimen. In sommige gevallen kunnen oplichters achter deze pagina's vragen om een "transactie", "verzending", "administratie", of andere kosten te betalen.

Deze zwendelpraktijken worden gepromoot via websites die gebruikmaken van dubieuze advertentienetwerken. Ze kunnen ook worden gepromoot via mogelijk ongewenste apps (PUA's), zoals adware. Hoe dan ook, gebruikers komen onbedoeld op scam-pagina's terecht.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

Adware wordt verspreid via downloaders en installers voor andere programma's, louche advertenties, nep-installers. Wanneer gebruikers de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen die beschikbaar zijn in installatieprogramma's (of downloaders) niet wijzigen, stemmen ze ermee in om ook adware te installeren (of te downloaden).

Advertenties die worden gebruikt om ongewenste software te verspreiden, zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Gebruikers veroorzaken ongewenste downloads of installaties door op die advertenties te klikken. Valse installers worden meestal gedownload van bedrieglijke, potentieel schadelijke pagina's.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Toepassingen en bestanden mogen alleen worden gedownload van officiële pagina's en directe links. Peer-to-Peer netwerken, downloaders van derden, onofficiële pagina's, etc., kunnen worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's en malware te verspreiden. Downloaders en installers met "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen moeten gecontroleerd worden op ongewenste apps voordat ze programma's downloaden of installeren.

Advertenties die verschijnen op torrent sites, pagina's gerelateerd aan gokken, pornografie, adult dating, of andere dubieuze pagina's moeten ook niet aangeklikt worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de Chrome Search Contest 2022 scam (GIF):

Weergave van de Chrome Search Contest 2022 scam scam

Tekst op deze scam:

Chrome Search Contest 2022

You've made the 5-billionth search.

Congratulations! You may be our next lucky winner!

Our last winner was Brad Jenkins from Los Angeles , who won a Samsung KU6179 Ultra HD TV on 14.05.2019 with his 5-billionth Search.

Every time the 5-billionth search is reached, we proclaim a winner and reset the counter.

You may choose one of three hidden prizes below. In addition, you will be entered in our Hall of Fame and receive a winner's certificate.

Behind every box is a prize. Click on a box to uncover it.

For technical reasons, we are not allowed to keep your invitation open for more than 15 minutes. Choose one of the prizes below and follow the instructions on your screen.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-upoplichting?

Een pop-upoplichting is een nepbericht (bijvoorbeeld een nepvirus of een nepfoutmelding) dat is ontworpen om gebruikers ertoe te verleiden specifieke acties uit te voeren. Meestal zijn websites die pop-upscams leveren vermomd als legitieme/officiële pagina's.

Wat is het doel van een pop-upoplichting?

Het doel van een pop-upoplichting kan zijn om gebruikers ertoe te verleiden computers met malware te infecteren, andere ongewenste software te installeren, persoonlijke informatie te verstrekken, externe toegang tot een computer te verlenen of geld over te maken.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

De meeste pop-up scam wordt geleverd door websites die gebruikmaken van dubieuze advertentienetwerken. Gebruikers openen deze pagina's niet opzettelijk - ze worden er naar omgeleid via andere louche pagina's of advertenties.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan elke website scannen en kwaadaardige websites detecteren. Pagina's met pop-up scams vallen ook onder deze categorie. Daarom zal deze applicatie u onmiddellijk waarschuwen en de toegang tot kwaadaardige pagina's beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Chrome Search Contest 2022 pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Chrome Search Contest 2022 pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.