FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Duplicatefinder verwijderen uit het besturingssysteem

Ook bekend als: Advertenties van Duplicatefinder
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Duplicatefinder?

Tijdens het analyseren van de Duplicatefinder applicatie, ontdekte ons team dat het vervelende advertenties weergeeft. Apps die gebruikers bombarderen met advertenties worden geclassificeerd als adware. We ontdekten Duplicatefinder tijdens het onderzoeken van een download assistent gedownload van een louche website.

Duplicatefinder adware installatiemap

Duplicatefinder in detail

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt Duplicatefinder verondersteld dubbele bestanden op computers te vinden. Dit programma draait in het Taakbeheer als "duplicatefinder". Terwijl het draait, toont deze advertentie-ondersteunde applicatie opdringerige advertenties die onbetrouwbare advertenties kunnen openen.

Advertenties weergegeven door Duplicatefinder kunnen websites openen die ontworpen zijn om bezoekers te verleiden tot het bellen van valse technische ondersteuningsnummers, het downloaden (en installeren) van onbetrouwbare toepassingen, het verstrekken van gevoelige informatie, het betalen voor valse of onnodige software, enz.

Duplicatefinder wordt verspreid via een download assistent die gebruikt kan worden om andere ongewenste software te verspreiden zoals browser hijackers of zelfs kwaadaardige software zoals ransomware.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Duplicatefinder
Type bedreiging Adware
Detectienamen (Duplicatefinder) Avast (Win32:AdwareX-gen [Adw]), Cyren (W32/Kryptik.ILN.gen!Eldorado), ESET-NOD32 (een variant van Win32/Kryptik.HLMN), Kaspersky (UDS:Trojan.Win32.Ekstak.gen), Microsoft (Trojan:Win32/Sabsik.FL.B!ml), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (Installer) Avast (Other:Malware-gen [Trj]), AVG (Other:Malware-gen [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van Win32/TrojanDropper.Agent.SLC), Kaspersky (UDS:Trojan.Win32.Ekstak.angxa), Microsoft (Trojan:Win32/Sabsik.FL.B!ml), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrentbestanden.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé informatie.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over adware

Soms tonen reclame-ondersteunde apps niet alleen advertenties, maar kapen ze ook webbrowsers. Ze wijzigen de instellingen van webbrowsers om valse (of onbetrouwbare) zoekmachines te promoten. Meestal veranderen browser-hijacking apps de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina.

Meer voorbeelden van apps die advertenties tonen zijn OneBlock, LinkDownloader en Streaming Downloader.

Hoe heeft Duplicatefinder zich op mijn computer geïnstalleerd?

Duplicatefinder wordt geïnstalleerd via een uitvoerbaar bestand dat verspreid wordt via een louche download-assistent. Die download assistent wordt verspreid via een onbetrouwbare website (een screenshot van die pagina vindt u hieronder).

Het komt ook vaak voor dat adware wordt gebundeld met gratis software. Gebruikers installeren adware naast andere software wanneer ze installaties voltooien zonder "Geavanceerd", "Aangepast" of soortgelijke instellingen te wijzigen (zonder adware te deselecteren).

Valse installers, meldingen van onbetrouwbare websites en dubieuze advertenties worden ook gebruikt om adware te promoten of te verspreiden.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download programma's van betrouwbare bronnen zoals officiële websites en geverifieerde winkels. Vermijd het downloaden van software (en bestanden) van onofficiële pagina's, downloaders van derden, P2P-netwerken, enz. Vertrouw geen advertenties op verdachte websites, en ga nooit akkoord met het ontvangen van meldingen van dit soort websites.

Onderzoek downloaders en installers (controleer ze op ongewenste apps) voordat u downloads en installaties voltooit. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Een misleidende website die Duplicatefinder promoot:

Duplicatefinder adware misleidende promotor

Een download assistent gebruikt om Duplicatefinder te verspreiden:

Duplicatefinder adware downloader

Duplicatefinder draait als "duplicatefinder" in Taakbeheer:

Duplicatefinder adware draait in taakbeheer als duplicatefinder

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Duplicatefinder adware verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Duplicatefinder adware uit de stap van Google Chrome 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Duplicatefinder adware uit de stap van Google Chrome 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van duplicatefinder, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Duplicatefinder-adware uit de Mozilla Firefox-stap 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Verwijder de Duplicatefinder-adware uit de Mozilla Firefox-stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van duplicatefinder kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van duplicatefinder, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van duplicatefinder van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van duplicatefinder of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25645-duplicatefinder-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Het meest voorkomende probleem met adware is dat het opdringerige advertenties toont, wat de surfervaring op het web vermindert. Ook kan dit soort software een computer vertragen en problemen veroorzaken met betrekking tot online privacy.

Wat doet adware?

Het doel van adware is het tonen van verschillende advertenties. Het kan ook functioneren als een browser hijacker. Soms verzamelt adware verschillende gegevens.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware wordt meestal te gelde gemaakt via affiliate programma's. De ontwikkelaars nemen deel aan affiliate programma's om verschillende websites, producten, diensten, enz. te promoten.

Zal Combo Cleaner de Duplicatefinder adware verwijderen?

Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen en alle adware-type toepassingen verwijderen. Het wordt aanbevolen om gespecialiseerde software te gebruiken voor het verwijderen van adware (automatisch verwijderen in plaats van handmatig) om te voorkomen dat er bestandsresten in het systeem achterblijven.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Duplicatefinder QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Duplicatefinder op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.