FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Streaming Downloader verwijderen uit een webbrowser

Ook bekend als: Advertenties van Streaming Downloader
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Streaming Downloader?

Na het testen van de Streaming Downloader toepassing heeft ons team ontdekt dat het werkt als een advertentie-ondersteunde toepassing - het toont vervelende (opdringerige) advertenties. We ontdekten Streaming Downloader tijdens het inspecteren van talrijke misleidende webpagina's. Apps die advertenties weergeven en gepromoot worden via dubieuze sites moeten niet vertrouwd worden.

Streaming Downloader adware

Streaming Downloader in detail

Streaming Downloader wordt beschreven als een app die streaming bronnen presenteert op de huidige pagina. Het toont echter ook advertenties die twijfelachtige pagina's kunnen openen en ongewenste downloads en installaties kunnen veroorzaken. Ook kan Streaming Downloader gegevens op alle webpagina's lezen en wijzigen.

Klikken op advertenties weergegeven door Streaming Downloader kan openen technische ondersteuning scam pagina's, phishing sites, websites die schaduwrijke apps te bevorderen, enz. Deze websites kunnen worden ontworpen om geld of persoonlijke informatie van gebruikers te onttrekken en zelfs om hen te verleiden tot het downloaden van kwaadaardige software.

Gegevens gelezen door Streaming Downloader kunnen worden gebruikt voor marketingdoeleinden of geld verdienen op andere manieren. Dus, met deze browserextensie toegevoegd aan een webbrowser kan problemen veroorzaken met betrekking tot online privacy.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Streaming Downloader
Type bedreiging Adware
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrentbestanden.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé informatie.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over adware

Naast het genereren van ongewenste advertenties kunnen reclame-ondersteunde apps webbrowsers kapen. Browser-hijacking apps veranderen de standaard zoekmachine, homepage en (of) nieuwe tabbladpagina om valse zoekmachines te promoten. Bovendien kunnen gebruikers deze wijzigingen niet ongedaan maken terwijl ze zijn toegevoegd/geïnstalleerd.

Het gebruik van valse zoekmachines kan leiden tot het bezoeken van onbetrouwbare websites. Deze zoekmachines kunnen misleidende resultaten genereren en louche advertenties tonen.

Voorbeelden van reclame-ondersteunde apps zijn Ads Tracker, Audio Finder en Find My Song.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Streaming Downloader wordt gepromoot op verschillende louche websites. Die pagina's tonen een bericht dat zegt dat een download klaar is of moedigen aan om te overwegen een extensie te installeren alvorens verder te gaan naar de pagina. Streaming Downloader wordt toegevoegd na het volgen van de instructies op die pagina's (screenshots van die pagina's staan hieronder).

Ook kan reclame-ondersteunde vaak worden gevonden opgenomen als optionele installaties in freeware-installateurs. Gebruikers installeren adware wanneer ze software-installaties voltooien zonder "Geavanceerd", "Aangepast" of gelijkaardige instellingen te wijzigen of selectievakjes uit te schakelen. Soms worden ongewenste installaties veroorzaakt door te klikken op misleidende advertenties.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download toepassingen alleen van officiële pagina's en legitieme winkels. Vermijd downloads van downloaders en winkels van derden, P2P-netwerken, gratis bestandshostingsites, enz. Ga niet akkoord met meldingen van twijfelachtige pagina's of vertrouw de advertenties op deze pagina's niet. Controleer downloaders en installateurs altijd op ongewenste apps en deselecteer ze.

Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Websites (vier bedrieglijke en één officiële) die Streaming Downloader promoten:

streaming downloader adware deceptive promoter 1 streaming downloader adware deceptive promoter 2 streaming downloader adware deceptive promoter 3 streaming downloader adware deceptive promoter 4 streaming downloader adware official page

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snel menu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Streaming Downloader adware verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze ingangen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Stap voor stap het verwijderen van de Streaming Downloader-adware uit de Google Chrome 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Streaming Downloader" en recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Stap voor stap het verwijderen van de Streaming Downloader-adware uit de Google Chrome 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van streaming downloader, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Stap voor het verwijderen van de Streaming Downloader-adware uit Mozilla Firefox 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Stap voor het verwijderen van de Streaming Downloader-adware uit Mozilla Firefox2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van streaming downloader kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van streaming downloader, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van streaming downloader van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van streaming downloader of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25598-streaming-downloader-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

De meeste gebruikers ondervinden problemen zoals een verminderde surfervaring op het web en tragere computerprestaties. Soms kan adware problemen veroorzaken met betrekking tot online privacy.

Wat doet adware?

Toepassingen van dit type tonen vervelende advertenties. Bovendien kunnen ze louche (of valse) zoekmachines promoten en verschillende gegevens verzamelen.

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

Adware wordt gebruikt om verschillende producten, websites, diensten, enz. te promoten. De meeste adware-ontwikkelaars verdienen geld via affiliate programma's.

Zal Combo Cleaner Streaming Downloader adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen en zich ontdoen van alle adware-type toepassingen. In sommige gevallen is het moeilijk om adware handmatig te verwijderen. Bestanden of andere componenten blijven in het systeem na verwijdering. Combo Cleaner verwijdert adware zonder gegevens achter te laten in het besturingssysteem.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Streaming Downloader QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Streaming Downloader op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.