FacebookTwitterLinkedIn

Hoe LinkDownloader uit een browser verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van LinkDownloader
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is LinkDownloader?

Tijdens het inspecteren van de LinkDownloader toepassing, ontdekten we dat het een browserextensie is die functioneert als adware. Terwijl het aan een webbrowser wordt toegevoegd, toont LinkDownloader vervelende advertenties. De meeste gebruikers installeren/toevoegen adware onbedoeld. We ontdekten meerdere misleidende pagina's die LinkDownloader promoten.

LinkDownloader adware

LinkDownloader in detail

LinkDownloader wordt gepromoot als een toepassing die links op websites vindt en ze groepeert per extensie. Zijn beschrijving vermeldt echter niet dat het advertenties toont. Advertenties getoond door reclame-ondersteunde apps kunnen twijfelachtige pagina's openen en onverwachte downloads en (of) installaties veroorzaken (indien ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren).

Klikken op advertenties getoond door apps zoals LinkDownloader kan leiden tot websites ontworpen om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie, het bellen van valse technische ondersteuning nummers, het downloaden van schaduwrijke toepassingen, enz. Het wordt dus aanbevolen om te voorkomen dat adware (inclusief LinkDownloader) aan webbrowsers wordt toegevoegd of op een computer wordt geïnstalleerd.

Naast het weergeven van advertenties kan LinkDownloader gegevens op bezochte websites lezen en wijzigen. Door dergelijke apps verkregen gegevens kunnen worden misbruikt voor marketingdoeleinden, aan derden worden verkocht of op andere manieren te gelde worden gemaakt. Het kan problemen veroorzaken met betrekking tot online privacy en andere problemen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van LinkDownloader
Type bedreiging Adware
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé informatie.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over adware

Het is gebruikelijk dat door reclame ondersteunde apps niet alleen advertenties tonen, maar ook webbrowsers kapen. De meeste browser-hijacking apps promoten duistere (of valse) zoekmachines. Duistere zoekmachines kunnen misleidende resultaten genereren en onbetrouwbare advertenties in hun resultaten opnemen. Het is raadzaam om alleen legitieme zoekmachines te gebruiken (bijv. Google, Yahoo of Bing).

Voorbeelden van apps die zijn gecategoriseerd als adware zijn Streaming Downloader, Ads Tracker en Audio Finder.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

We ontdekten LinkDownloader op louche webpagina's die melden dat er mogelijk een gratis extensie nodig is en (of) een download klaar staat. Deze app werd toegevoegd aan een webbrowser na het volgen van de stappen/instructies op die pagina's. We vonden ook dat LinkDownloader zijn officiële website heeft waar het gedownload kan worden.

Het is ook gebruikelijk dat adware en andere louche apps worden opgenomen in installateurs als optionele installaties. Gebruikers installeren adware naast andere software wanneer ze de installaties afmaken zonder "Geavanceerd", "Aangepast" of gelijkaardige instellingen die beschikbaar zijn in installers te wijzigen.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download applicaties van officiële websites en geverifieerde winkels. Lees recensies voordat u apps downloadt. Vermijd downloads van verdachte pagina's, downloaders van derden, P2P-netwerken, gratis bestandshostingsites, enz. Controleer downloaders en installers op ongewenste apps voordat u downloads en installaties voltooit.

Vertrouw geen apps en pagina's die worden gepromoot via meldingen van louche websites. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshots van websites die LinkDownloader promoten:

LinkDownloader adware misleidende promotor LinkDownloader adware misleidende promotor 2 LinkDownloader adware misleidende promotor 3 LinkDownloader adware Officiële Pagina

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

LinkDownloader adware verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze ingangen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijder de LinkDownloader adware uit de stap van Google Chrome 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "LinkDownloader" en andere verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder de LinkDownloader adware uit de stap van Google Chrome 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van linkdownloader, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Stap voor het verwijderen van de LinkDownloader-adware uit Mozilla Firefox 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Stap voor het verwijderen van de LinkDownloader-adware uit Mozilla Firefox 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van linkdownloader kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van linkdownloader, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van linkdownloader van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van linkdownloader of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25610-linkdownloader-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan een computer vertragen, de surfervaring op het web verminderen (door gebruikers te bombarderen met opdringerige advertenties) en problemen veroorzaken met betrekking tot online privacy.

Wat doet adware?

Adware toont verschillende advertenties. Het kan ook valse zoekmachines promoten en informatie verzamelen (bv. browsing-gerelateerde gegevens).

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

Een van de meest populaire manieren om geld te verdienen met adware is deelnemen aan affiliate programma's. Affiliates gebruiken adware om websites, producten, diensten, enz. te promoten.

Zal Combo Cleaner de LinkDownloader adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal adware verwijderen zonder gegevens achter te laten in het besturingssysteem. Het is het vermelden waard dat het moeilijk kan zijn om adware handmatig te verwijderen - gegevens van adware kunnen zelfs na de verwijdering achterblijven. Dus, we raden het gebruik van gespecialiseerde apps aan wanneer u adware en andere ongewenste software wilt verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van LinkDownloader QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van LinkDownloader op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.