FacebookTwitterLinkedIn

Bel niet naar de nummers van de "Your Windows OS Is Damaged" scam.

Ook bekend als: "Your Windows OS Is Damaged" pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat is "Your Windows OS Is Damaged"?

Tijdens het inspecteren van websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, ontdekte ons onderzoeksteam een pagina die de "Your Windows OS Is Damaged"-zwendel promoot. Het is een zwendel met technische ondersteuning die wordt voorgesteld als een systeemwaarschuwing van Windows waarin wordt beweerd dat het besturingssysteem van de bezoeker is beschadigd als gevolg van virusinfecties.

Er moet worden benadrukt dat al deze beweringen vals zijn, en door de opgegeven nummers te bellen - zullen gebruikers in zee gaan met de oplichters en mogelijk in hun zwendel trappen.

Your Windows OS Is Damaged scam

"Your Windows OS Is Damaged" scam overzicht

Toen we "Your Windows OS Is Damaged" inspecteerden, bestond het uit meerdere pop-ups vermomd als de Microsoft Defender (in de zwendel beschreven onder zijn vroegere naam - "Windows Defender") systeemscan en Windows systeemwaarschuwingen.

Technische ondersteuning scams hebben als doel gebruikers te verleiden tot het bellen van valse hulplijnen om niet-bestaande bedreigingen/problemen uit te roeien, en "Your Windows OS Is Damaged" is geen uitzondering. Gewoonlijk worden slachtoffers in deze zwendelpraktijken gelokt om de oplichters op afstand toegang te geven tot hun apparaten (vaak met behulp van software zoals TeamViewer, UltraViewer, AnyDesk, enz.).

Het verloop van de zwendel als de toegang op afstand eenmaal tot stand is gebracht, kan variëren. Zo doen cybercriminelen, onder het mom van "deskundige technici" of legitieme software/service "ondersteuning" - alsof ze virussen verwijderen, systeemscans uitvoeren, veiligheidstools installeren, enz.

Oplichters kunnen allerlei schade toebrengen aan de apparaten waarmee zij verbinding maken, zoals het uitschakelen/verwijderen van echte beveiligingsprogramma's, het installeren van valse antivirussen, het stelen van gevoelige gegevens, het infiltreren van echte malware in het besturingssysteem (trojans, ransomware, cryptominers, enz.), enz.

Criminelen richten zich op een grote verscheidenheid aan informatie: persoonlijk identificeerbare gegevens, inloggegevens voor accounts, creditcardnummers, enzovoort. De gegevens kunnen worden ontfutseld door gebruikers te misleiden om ze via de telefoon prijs te geven, door ze in te typen op plaatsen waar ze zogenaamd onzichtbaar zijn (bv. in het notitieblok van het toestel, enz.), door ze in te voeren op phishing-websites/bestanden, of ze kunnen worden ontfutseld door malware.

Bovendien zijn de "diensten" van oplichters vaak duur. Er worden moeilijke of onmogelijk te traceren methoden gebruikt om het geld over te maken, zoals in digitale valuta (bv. cryptocurrencies, cadeaukaarten, voorafbetaalde vouchers, enz.) of verborgen in onschuldig ogende pakketten en verzonden. Door deze methoden te kiezen, zorgen de oplichters ervoor dat ze niet kunnen worden vervolgd en dat de slachtoffers hun geld niet kunnen terughalen. Bovendien zijn succesvol opgelichte slachtoffers vaak herhaaldelijk het doelwit.

Kortom, slachtoffers van een technische ondersteuningszwendel zoals "Your Windows OS Is Damaged" kunnen te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, aanzienlijke financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als u een zwendelwebsite niet kunt verlaten, beëindig dan het proces van de browser met behulp van Windows Taakbeheer. Merk op dat de vorige browsersessie niet moet worden hersteld wanneer u uw browser opent, omdat dan ook de bedrieglijke pagina opnieuw wordt geopend.

Als u cybercriminelen al hebt toegestaan om op afstand toegang te krijgen tot uw apparaat - moet u het eerst loskoppelen van het internet. Daarna verwijdert u de software voor toegang op afstand die de criminelen hebben gebruikt, omdat ze misschien uw toestemming niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Gebruik ten slotte een antivirusprogramma om een volledige systeemscan uit te voeren en alle gedetecteerde bedreigingen te verwijderen.

Bovendien, als u denkt dat uw accountgegevens in gevaar zijn - verander dan de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. En als uw andere privégegevens zijn blootgesteld (bv. identiteitskaartgegevens, kredietkaartnummers, enz.), neem dan onmiddellijk contact op met de bevoegde autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "Your Windows OS Is Damaged" pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Besturingssysteem is beschadigd door virussen.
Vermomming Microsoft/Windows
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer +65-3129-0662
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, potentieel ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scam voorbeelden

Wij hebben duizenden online zwendels geanalyseerd; "1978 Act Of Protection Of Children", "Your Windows Got Corrupted Due To Virus", en "Pirated Windows Software detected in this Computer" zijn slechts enkele voorbeelden van technische ondersteuningszwendel.

Misleidende inhoud kan verschillende beweringen doen en verschillende vermommingen gebruiken. Maar wat er ook wordt beloofd, het enige doel is inkomsten te genereren ten koste van de slachtoffers. Omdat oplichting online zo wijdverbreid is, raden wij u aan voorzichtig te zijn bij het surfen.

Hoe heb ik een zwendelwebsite geopend?

Zwendelwebsites worden vaak geopend via pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. Deze kunnen worden geforceerd geopend bij de eerste toegang of wanneer er interactie is met gehoste inhoud (bv. klikken op knoppen, links, tekstinvoervelden, enz.). Daarnaast wordt online oplichting bevorderd door opdringerige advertenties en spam-browsermeldingen.

Het verkeerd spellen van de URL van een website kan ook leiden tot een omleiding naar een bedrieglijke webpagina. Adware bevordert deze inhoud door het weergeven van oplichtende advertenties of het forceren van het openen van sites die deze inhoud hosten.

Hoe vermijdt u het bezoeken van zwendelwebsites?

Wij raden u af websites te gebruiken die illegale inhoud of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, enz.), omdat deze sites meestal geld opbrengen via malafide advertentienetwerken. Het is belangrijk aandacht te besteden aan website-URL's en voorzichtig te zijn bij het invoeren ervan.

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte webpagina's deze leveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz.) In plaats daarvan negeert of weigert u meldingen die door dergelijke pagina's worden weergegeven (d.w.z. selecteer "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.)

Het is essentieel om alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde bronnen en de installatie met voorzichtigheid te benaderen. Wij raden u ten zeerste aan waakzaam te zijn tijdens het browsen, aangezien frauduleuze en schadelijke online-inhoud meestal legitiem en ongevaarlijk lijkt.

Voor de veiligheid van apparaten en gebruikers is het van het grootste belang dat een gerenommeerd antivirusprogramma wordt geïnstalleerd en bijgewerkt. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen/problemen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "Your Windows OS Is Damaged" pop-up:

System Warning


Your Windows OS is damaged


Note: Your current version of Windows security infected with Viruses and other malicious applications. Viruses must be removed in:


Important: Please click UPDATE button to install the latest version and protect your data.


Microsoft Helpline: +65-3129-0662 (Toll-Free)

Weergave van de "Your Windows OS Is Damaged" pop-up scam (GIF):

De verschijning van Your Windows OS Is Damaged scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die zijn ontworpen om gebruikers te verleiden/angst aan te jagen om specifieke acties uit te voeren, bv. het bellen van valse ondersteuningslijnen, cybercriminelen toegang geven tot apparaten op afstand, geld overmaken, kwetsbare informatie onthullen, software downloaden/installeren, enz.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upzwendel heeft tot doel inkomsten te genereren. Cybercriminelen kunnen winst maken door via misleiding geld te verkrijgen, privégegevens te verkopen of te misbruiken, software/diensten/producten te promoten, malware te verspreiden, enzovoort.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upoplichting wordt gepromoot op malafide webpagina's. Deze sites worden meestal geopend via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Ik kan een scampagina niet afsluiten, hoe sluit ik deze?

Als u een zwendelwebsite niet kunt afsluiten, gebruik dan Taakbeheer om het proces van de browser te beëindigen. Houd er echter rekening mee dat het herstellen van de vorige browsersessie de bedrieglijke pagina opnieuw zal openen.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot mijn computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen hebt toegestaan om op afstand toegang te krijgen tot uw apparaat, moet u het loskoppelen van het internet. Vervolgens moet u de software voor toegang op afstand verwijderen die de oplichters hebben gebruikt (bijv. TeamViewer, AnyDesk, UltraViewer, enz.). Gebruik ten slotte een anti-virus om een volledige systeemscan uit te voeren en alle gedetecteerde bedreigingen te verwijderen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-up scam, wat moet ik doen?

Als u inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan onmiddellijk het wachtwoord van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële ondersteuning. En als u andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. persoonlijk identificeerbare gegevens, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner me tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner is ontworpen om bedreigingen op te sporen en te verwijderen. Het kan bezochte websites scannen en schadelijke websites detecteren (inclusief websites die oplichting promoten). Bovendien kan het de toegang tot dergelijke sites blokkeren. Combo Cleaner kan ook de meeste bekende malware-infecties opsporen en verwijderen. Echter, omdat high-end kwaadaardige programma's de neiging hebben zich diep in systemen te verbergen - is het uitvoeren van een volledige systeemscan cruciaal.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Windows OS Is Damaged pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Windows OS Is Damaged" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.