FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw geen sites die "Pirated Windows Software detected in this Computer" beweren

Ook bekend als: Pirated Windows Software detected in this Computer technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat is "Pirated Windows Software detected in this Computer"?

"Pirated Windows Software detected in this Computer" is een technische ondersteuning scam die onze onderzoekers ontdekten tijdens het inspecteren van onbetrouwbare websites.

Technische ondersteuning scam is bedoeld om gebruikers te verleiden nep-hulplijnen te bellen en cybercriminelen op afstand toegang te geven tot hun apparaten - door te beweren dat hun systemen geïnfecteerd zijn of gevaar lopen. Benadrukt moet worden dat geen enkele website bedreigingen/problemen op de computer van een bezoeker kan detecteren; daarom zijn alle websites die dergelijke beweringen doen oplichting.

Bovendien bevatten tech scams vaak de namen/afbeeldingen van echte producten of bedrijven om de indruk van legitimiteit te wekken; "Pirated Windows Software detected in this Computer" is geen uitzondering. Het is vermomd als een waarschuwing van Windows/Microsoft - echter, het is op geen enkele manier geassocieerd met de Microsoft Corporation of hun producten.

Pirated Windows Software detected in this Computer scam

"Pirated Windows Software detected in this Computer" scam overzicht

Toen we een site zochten met de tekst "Pirated Windows Software detected in this Computer", kregen we meerdere pop-upvensters te zien. De achtergrondpagina bootst de stijl na van de oudere versies van de officiële website van Microsoft. Daarboven werd een nep Windows anti-virus interface getoond en een systeemscan uitgevoerd (let op, geen enkele website kan systeemscans uitvoeren).

Verschillende pop-ups werden getoond zodra de valse scan was voltooid. In het bovenste venster stond dat er een illegaal gekopieerde kopie van Windows-software was gedetecteerd op de computer van de bezoeker. De activeringssleutel van Windows zou ongeldig zijn. Bovendien werd er een banktrojan in het systeem aangetroffen. In de scam werd erop aangedrongen contact op te nemen met "Windows Support" om de problemen op te lossen en te voorkomen dat de bestanden en accounts van de gebruiker permanent zouden worden geblokkeerd.

Technische ondersteuning scam heeft als doel slachtoffers te lokken om het opgegeven telefoonnummer te bellen. De oplichters (onder het mom van "deskundige technici", "klantenondersteuning", enz.) geven instructies over het instellen van toegang op afstand. Wat de cybercriminelen doen nadat ze verbinding hebben gemaakt met de computer (meestal via het gebruik van legitieme software voor toegang op afstand) kan variëren.

Oplichters leiden slachtoffers vaak af met vals techbabbel terwijl ze verschillende dubieuze handelingen op hun apparaten uitvoeren. De criminelen kunnen echte beveiligingssoftware verwijderen, nep-antivirussen installeren (die moeten worden gekocht), gevoelige inhoud downloaden en zelfs het systeem infecteren met malware.

RAT's (Remote Access Trojans) worden vaak gebruikt door tech support scammers, omdat deze malware stiekem toegang tot apparaten mogelijk maakt die potentieel onbeperkt kan zijn. Er kunnen echter ook verschillende trojans, ransomware, cryptocurrency miners of andere malware worden gebruikt.

Cybercriminelen proberen ook kwetsbare informatie te bemachtigen (bijv. persoonlijk identificeerbare gegevens, inloggegevens voor bankrekeningen, creditcardnummers, enzovoort). Gebruikers kunnen worden misleid om deze gegevens aan de oplichters te vertellen, ze uit te typen (terwijl ze zogenaamd niet kunnen worden gezien), ze in te voeren in phishing websites/bestanden, enz.

Bovendien zijn de "diensten" van deze "technici" meestal exorbitant duur. Er worden moeilijk of onmogelijk te traceren methoden gebruikt om het geld over te maken, bv. cryptocurrencies, geschenkkaarten, voorafbetaalde vouchers, contant geld dat in pakjes verstopt zit en per post wordt verstuurd, enz. Bovendien zijn succesvol opgelichte slachtoffers vaak herhaaldelijk het doelwit.

Kortom, door te vertrouwen op scams zoals "Pirated Windows Software detected in this Computer" - kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, aanzienlijke financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal ervaren.

Als u een bedrieglijke website niet kunt sluiten, gebruik dan het taakbeheer van Windows om het proces van de browser te beëindigen. Merk op dat het herstellen van de vorige browsersessie de bedrieglijke pagina opnieuw zal openen - vandaar dat het probleem zich zal herhalen.

En als u scammers toegang tot uw computer hebt gegeven, koppel deze dan onmiddellijk los van het internet. Verwijder daarna de software voor toegang op afstand (bijv. TeamViewer, AnyDesk, enz.) die de criminelen hebben gebruikt. Scan ten slotte het systeem met een betrouwbare antivirus en verwijder onmiddellijk alle gedetecteerde bedreigingen.

Overzicht bedreiging:
Naam Pirated Windows Software detected in this Computer technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude, Technische Support Scam, Technische Support Scam
Valse claim De Windows-activeringssleutel is ongeldig, het vermoeden bestaat dat het om illegale software gaat, er zijn trojans ontdekt, enz.
Vermomming Windows/Microsoft
Technische support telefoonnummer +1-833-852-0799
Gerelateerde domeinen jpakdjd[.]tk
Detectienamen (jpakdjd[.]tk) ESET (Malware), Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (jpakdjd[.]tk) 164.92.107.131
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scam voorbeelden

We hebben ontelbare tech support oplichtingen geanalyseerd; "DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD", "Cortana - It Seems Your PC Is Locked Out", "MICROSOFT WINDOWS With Pre-installed Mcafee", en "Access to this PC has been blocked for due to illegal activities" zijn slechts enkele van onze laatste vondsten.

Het Internet staat vol met misleidende, bedrieglijke en kwaadaardige inhoud. Oplichters gebruiken verschillende modellen en vermommingen om het vertrouwen van slachtoffers te winnen en vervolgens te misbruiken. Daarom adviseren wij u om voorzichtig te zijn bij het surfen.

Hoe heb ik een oplichterssite geopend?

Misleidende websites worden voornamelijk benaderd via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spamberichten in de browser, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Hoe vermijdt u websites van oplichters?

Wij raden u af om sites te gebruiken die illegale programma's/media of andere dubieuze diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen of downloaden, enz.) - aangezien deze websites meestal geld verdienen via malafide advertentienetwerken. Wees altijd voorzichtig bij het invoeren van website-adressen (URL's).

Om te voorkomen dat u ongewenste browsemeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat twijfelachtige sites deze leveren (d.w.z., klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.). Negeer of weiger in plaats daarvan de levering van meldingen (d.w.z. klik op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Het is van cruciaal belang om alleen te downloaden van officiële en betrouwbare bronnen. Bovendien, wanneer u installeert - lees de voorwaarden, bestudeer de mogelijke opties, gebruik de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen, en meld u af voor alle extra apps, tools, functies, etc. Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "Pirated Windows Software detected in this Computer" scam pop-up:

Pirated Windows Software detected in this Computer


Windows Key Code is not Valid and seems Pirated.


Threat-Detected: Banking Trojan


All Files and Online Accounts may be banned permanently.
Contact Windows Support: +1-833-852-0799(TollFree)


Windows [Deny] [Allow]

Weergave van "Pirated Windows Software detected in this Computer" pop-up scam (GIF):

Weergave van Pirated Windows Software detected in this Computer scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers te verleiden tot bepaalde handelingen. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden misleid om valse ondersteuningslijnen te bellen, scammers op afstand toegang tot hun apparaten te geven, privégegevens vrij te geven, software te downloaden/installeren en/of te kopen, geldtransacties uit te voeren, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Cybercriminelen gebruiken pop-upoplichting om inkomsten te genereren, bv. door geld te verkrijgen via misleiding, privégegevens te misbruiken of te verkopen, software te promoten, malware te verspreiden, enz.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Pop-upoplichting wordt uitgevoerd op malafide webpagina's. Gebruikers komen er meestal op terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Ik kan een scam-pagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Gebruik Windows Taakbeheer om het proces van de browser te beëindigen. Als u de browser weer opent - herstel dan niet de vorige browsersessie, want dan wordt de scam-pagina opnieuw geopend.

Ik heb cybercriminelen toestemming gegeven om op afstand toegang te krijgen tot mijn computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen hebt toegestaan om op afstand toegang te krijgen tot uw computer - verbreek dan eerst de verbinding met het internet. Ten tweede, verwijder de software (bijv. AnyDesk, TeamViewer, etc.) die de criminelen hebben gebruikt om toegang tot uw apparaat te krijgen; dit is belangrijk omdat de oplichters uw toestemming misschien niet nodig hebben om weer toegang tot het systeem te krijgen. Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-upoplichting, wat moet ik doen?

Als u accountgegevens hebt vrijgegeven - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk vrijgegeven accounts en breng de officiële ondersteuning ervan op de hoogte. En als u andere persoonlijke gegevens hebt verstrekt (bijv. ID-kaartgegevens, paspoortscans, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner kan bezochte sites scannen en bedrieglijke en kwaadaardige sites detecteren. Bovendien kan het de toegang tot dergelijke webpagina's blokkeren. Combo Cleaner is ook in staat computers te scannen en de meeste bekende malware-infecties te verwijderen. Het is vermeldenswaard dat het uitvoeren van een volledige systeemscan essentieel is, aangezien geavanceerde kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verbergt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Pirated Windows Software detected in this Computer technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Pirated Windows Software detected in this Computer technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.