FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u oplichting zoals "Your Windows Got Corrupted Due To Virus"

Ook bekend als: Uw Windows is beschadigd als gevolg van een virus technische ondersteuning oplichting
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Your Windows Got Corrupted Due To Virus"?

Het is een technische ondersteuning website die bedrieglijke pop-ups (nepwaarschuwingen/meldingen) toont om bezoekers te doen geloven dat ze het opgegeven nummer moeten bellen om een virus van hun computer te verwijderen. We ontdekten deze site tijdens het onderzoeken van andere twijfelachtige pagina's en schaduwrijke advertenties. Het is ongebruikelijk dat scam websites opzettelijk worden bezocht.

Your Windows Got Corrupted Due To Virus scam

"Your Windows Got Corrupted Due To Virus" technische support scam in detail

Deze website vertoont verschillende pop-ups en een valse Windows scanner (de berichten zijn ingesproken). Het beweert dat het "Trojan Spyware" en adware heeft gedetecteerd die wachtwoorden, online identiteit en financiële informatie kunnen stelen. Ook staat er dat een computer is geblokkeerd.

Het doel van deze zwendel is om bezoekers ertoe te verleiden het nummer +1-888-385-4577 ("technische ondersteuning") te bellen. Oplichters achter deze pagina kunnen vragen om gevoelige informatie te verstrekken (bijv. creditcardgegevens, wachtwoorden), schadelijke bestanden te downloaden (en te openen), toegang tot een computer te verlenen, valse of onnodige software/diensten aan te schaffen, of andere handelingen te verrichten.

Overzicht bedreiging:
Naam Uw Windows is beschadigd als gevolg van een virus technische ondersteuning oplichting
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Een computer is geïnfecteerd met virussen en adware. De toegang tot de computer is geblokkeerd.
Vermomming Legitieme Microsoft website
Technische support Scammer telefoonnummer  +1-888-385-4577
Gerelateerd domein wbakdamakadamw[.]xyz
Detectienamen (wbakdamakadamw[.]xyz) BitDefender (Phishing), ESET (Malware), Fortinet (Phishing), Sophos (Phishing), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 104.21.3.175
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Meestal zijn scam websites voor technische ondersteuning vermomd als legitieme Microsoft of andere bedrijfspagina's. Ze sporen bezoekers aan het opgegeven nummer te bellen om fouten te herstellen, malware te verwijderen of andere "problemen" op te lossen.

Meestal lijden gebruikers die in dergelijke zwendel trappen geldelijke verliezen, raken ze online accounts kwijt, worden ze het slachtoffer van identiteitsdiefstal, worden hun computers geïnfecteerd met malware of ondervinden ze andere problemen. Meer voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD", "Your computer is disabled. Please call Microsoft.", en "Alert! Windows-11 Can Not Update".

Hoe heb ik een zwendel website geopend

In de meeste gevallen worden deze pagina's geopend na het klikken op louche advertenties, meldingen van onbetrouwbare pagina's, of het bezoeken van websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. In sommige gevallen wordt adware gebruikt om zwendelwebsites te promoten. In alle gevallen openen gebruikers dergelijke pagina's niet opzettelijk.

Hoe voorkomt u dat u scam-pagina's bezoekt?

Vertrouw geen advertenties die op dubieuze pagina's verschijnen en sta niet toe dat dit soort websites meldingen tonen. Download programma's en bestanden van officiële webpagina's en winkels. Gebruik geen onofficiële pagina's, downloaders van derden, Peer-to-Peer netwerken en soortgelijke bronnen om ze te downloaden.

Laat geen adware en andere ongewenste software installeren op het besturingssysteem (of toevoegen aan een webbrowser). Controleer downloaders/installers altijd op ongewenste apps voordat u software downloadt/ installeert. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de "Your Windows Got Corrupted Due To Virus" pop-up scam (GIF):

Weergave van de Your Windows Got Corrupted Due To Virus scam

Een nepbericht van deze oplichtingssite:

Windows Firewall Security Center
App: Ads.difragtrack(4).dll
Threat Detected: Trojan Spyware

Your computer has been locked because your windows got corrupted due to virus.
Contact Windows Support helpline: (+1-888-385-4577)

Windows
[Allow] [Exit]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Het is een scam die ontworpen is om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde acties. Meestal tonen websites met pop-up scams valse systeemwaarschuwingen, viruswaarschuwingen, foutmeldingen, enz.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Deze scams worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Oplichters erachter kunnen proberen computers met malware te infecteren, gevoelige informatie of geld te stelen, valse of onnodige diensten (of producten) te verkopen, toegang tot computers te krijgen, enz.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Valse pop-ups worden weergegeven door bedrieglijke webpagina's. Deze pagina's worden meestal geopend via louche advertenties of pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken (zoals illegale sites voor het streamen van films of torrentsites). In sommige gevallen worden ze geopend door geïnstalleerde adware of andere onbetrouwbare software. Hoe dan ook, gebruikers openen scam websites niet opzettelijk.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan websites scannen en onbetrouwbare websites detecteren (inclusief websites die nep-pop-ups of andere misleidende inhoud tonen). Deze applicatie waarschuwt gebruikers voor onbetrouwbare pagina's en beperkt de toegang tot die sites.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Uw Windows is beschadigd als gevolg van een virus technische ondersteuning oplichting QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Uw Windows is beschadigd als gevolg van een virus technische ondersteuning oplichting op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.