FacebookTwitterLinkedIn

Hoe NullMixer malware van uw besturingssysteem verwijderen

Ook bekend als: NullMixer virus
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat is NullMixer?

NullMixer is een kwaadaardig programma dat is ontworpen om kettinginfecties te veroorzaken en wordt als zodanig geclassificeerd als een dropper. Dit programma heeft een grote verscheidenheid aan malware geïnfiltreerd in geïnfecteerde apparaten, variërend van informatiedieven tot loaders. Het is opmerkelijk dat NullMixer actief wordt verspreid via "gekraakte" software download websites.

NullMixer malware detecties aan VirusTotal

NullMixer malware overzicht

De NullMixer dropper is ontworpen om systemen te injecteren met malware. Het is opgemerkt dat het machines infecteert met verschillende banktrojanen, spyware, stealers, loaders, backdoors en andere malware.

De infecties van NullMixer kunnen bestaan uit (maar zijn niet beperkt tot) de volgende kwaadaardige programma's: Legion Loader, G-Cleaner, Smoke Loader, Vidar Stealer, RedLine Stealer, DanaBot, ColdStealer, PseudoManuscrypt, Raccoon Stealer en Socelars.

De voor NullMixer gebruikte distributiemethode is bijzonder opmerkelijk. Deze malware wordt actief verspreid via sites die "gekraakte" software en illegale activatie ("cracking") tools aanbieden. Slachtoffers vinden deze kwaadaardige websites door een relevante zoekopdracht (bv. "crack software") in te voeren in een legitieme zoekmachine, en zij verschijnen als de bovenste resultaten.

Nadat zij een dergelijke webpagina hebben bezocht en op download (of een andere analoge optie) hebben gedrukt, krijgen de gebruikers een omleidingsketen te zien die hen naar een kwaadaardige webpagina leidt. Deze spoort hen aan de gewenste inhoud te downloaden in een met een wachtwoord beveiligd archiefbestand. Zodra het is uitgepakt en uitgevoerd, begint de installatie van NullMixer.

Samengevat kan de aanwezigheid van NullMixer op een apparaat resulteren in meerdere ernstige systeeminfecties. De potentiële bedreigingen hangen af van de mogelijkheden van de geïnjecteerde programma's. Over het algemeen kan malware leiden tot verminderde systeemprestaties of uitval, gegevensverlies, hardwareschade, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Als u denkt dat uw apparaat geïnfecteerd is met NullMixer of andere malware, raden wij u ten zeerste aan een anti-virus te gebruiken om een volledige systeemscan uit te voeren en alle gedetecteerde bedreigingen onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam NullMixer virus
Type bedreiging Trojan, password-stealing virus, banking malware, spyware.
Detectienamen Avast (Win32:AceCrypter-L [Cryp]), Combo Cleaner (Dropped:Trojan.Agent.FSOA), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Backdoor.Win32.Agent.myugrq), Microsoft (Ransom:Win32/StopCrypt.PAT!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Trojans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en stil te blijven, zodat er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar zijn op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, schadelijke online advertenties, social engineering, softwarekrakers.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer toegevoegd aan een botnet.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige malware voorbeelden

TeamBot, GootLoader, ModernLoader en Saitama zijn slechts enkele voorbeelden van kwaadaardige programma's die keteninfecties kunnen veroorzaken, die wij onlangs hebben geanalyseerd.

Malware heeft vaak meerdere mogelijkheden, en de functionaliteiten kunnen in verschillende combinaties voorkomen. Maar hoe deze software ook werkt - de aanwezigheid ervan op een systeem brengt de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker in gevaar. Daarom is het van het grootste belang alle bedreigingen onmiddellijk na ontdekking te verwijderen.

Hoe is NullMixer in mijn computer geïnfiltreerd?

Zoals eerder beschreven, wordt NullMixer het meest verspreid via illegale software download websites. Deze sites verschijnen meestal als de bovenste resultaten die door echte zoekmachines worden gegenereerd wanneer gebruikers zoeken naar "crack software", "cracking tools" en dergelijke.

Na het betreden van deze pagina's kunnen bezoekers verschillende omleidingen ervaren die eindigen met een site voor het delen van bestanden die hen aanspoort om een met een wachtwoord beveiligd archiefbestand te downloaden. Na de extractie en uitvoering van het bestand wordt de infectieketen van NullMixer opgestart.

Het is relevant om te vermelden dat malware vaak met verschillende technieken wordt verspreid. Deze software wordt meestal verspreid door gebruik te maken van phishing en social engineering-tactieken. Malware wordt vaak vermomd als of gebundeld met gewone programma's/media.

Virusbestanden kunnen archieven zijn (ZIP, RAR, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz. Wanneer een kwaadaardig bestand wordt uitgevoerd, uitgevoerd of anderszins geopend - worden de download-/installatieprocessen van de malware in gang gezet.

De meest gebruikte verspreidingsmethoden zijn: drive-by (stealthy/deceptieve) downloads, illegale softwareactivering ("cracking") tools en illegale programma's, onbetrouwbare downloadbronnen (bv. freeware en websites van derden, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.), online scams, schadelijke bijlagen en links in spam e-mails en berichten, malvertising en valse updates.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Wij raden ten zeerste aan alleen te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met functies/tools van echte ontwikkelaars, aangezien illegale activeringstools ("cracks") en updaters van derden malware kunnen bevatten.

Wij adviseren voorzichtigheid bij het browsen, omdat illegale en kwaadaardige inhoud er meestal gewoon en ongevaarlijk uitziet. Een andere aanbeveling is om waakzaam te zijn met inkomende mail. De bijlagen en links in verdachte/irrelevante e-mails en berichten mogen niet worden geopend omdat ze kwaadaardig kunnen zijn en systeeminfecties kunnen veroorzaken.

Voor de veiligheid van apparaten en gebruikers is het essentieel dat een goede antivirus is geïnstalleerd en up-to-date wordt gehouden. Met beveiligingssoftware moeten regelmatig systeemscans worden uitgevoerd en gedetecteerde bedreigingen worden verwijderd. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Screenshot van kwaadaardige software "crack" websites die verschijnen als de top resultaten op Google:

Kwaadaardige crack websites als top resultaten op een zoekmachine

Weergave van een software "crack" website die malware verspreidt (GIF):Software crack website verspreidt malware verschijning (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijdert u malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

Malware proces draait in Taakbeheer

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer, en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, moet u doorgaan met deze stappen:

handmatige stap voor het verwijderen van malware 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont auto-start toepassingen, register en bestandssysteem locaties:

Autoruns applicatie weergave

handmatige stap voor het verwijderen van malware 2Herstart uw computer in de veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer op in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere keren op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet, en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Start Windows 7 of Windows XP in veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe je Windows 7 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Start Windows 8 is veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, selecteer in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het menu "Geavanceerde opstartopties". Klik op de knop "Problemen oplossen" en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". Klik in het scherm met geavanceerde opties op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Opnieuw opstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm Opstartinstellingen. Druk op F5 om op te starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 8 uitvoeren in veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 8 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows logo en selecteer het Power icoon. In het geopende menu klikt u op "Herstarten" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "een optie kiezen" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

Selecteer in het menu "Geavanceerde opties" "Opstartinstellingen" en klik op de knop "Opnieuw opstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Dit zal uw besturingssysteem opnieuw opstarten in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 10 uitvoeren in veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe je Windows 10 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige stap voor het verwijderen van malware 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak Autoruns.zip archief uit en voer Autoruns.exe uit.

handmatige stap voor het verwijderen van malware 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" aan de bovenkant en schakel de opties "Lege locaties verbergen" en "Windows Entries verbergen" uit. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Autoruns-toepassingsresultaten vernieuwen

handmatige stap voor het verwijderen van malware 5Bekijk de lijst die door de Autoruns toepassing en zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam ervan opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het heel belangrijk om te voorkomen dat u systeembestanden verwijdert. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u "Verwijderen".

Verijder malware in Autoruns

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.

Zoek naar malware en verwijder het

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat handmatige bedreiging verwijdering vereist geavanceerde computer vaardigheden. Als u niet over deze vaardigheden beschikt, laat het verwijderen van malware dan over aan antivirus- en antimalwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmetting te voorkomen dan te proberen malware later te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de laatste updates van het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met NullMixer malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

De meeste schadelijke programma's kunnen worden verwijderd zonder te formatteren.

Wat zijn de grootste problemen die NullMixer malware kan veroorzaken?

Welke bedreigingen malware vormt, hangt af van zijn mogelijkheden en de doelen van de cybercriminelen. NullMixer is een malware dropper - het is ontworpen om extra kwaadaardige programma's in systemen te injecteren. Daarom vormen NullMixer-infecties bijzonder uiteenlopende bedreigingen. In het algemeen kan malware leiden tot verminderde systeemprestaties of systeemuitval, gegevensverlies, ernstige privacyproblemen, hardwareschade, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Wat is het doel van NullMixer-malware?

Gewoonlijk wordt kwaadaardige software gebruikt om winst te maken. Cybercriminelen kunnen het echter ook gebruiken voor hun eigen amusement of om persoonlijke wraakacties uit te voeren, processen te verstoren (bijv. websites, diensten, bedrijven, enz.) en zelfs politiek/geopolitiek gemotiveerde aanvallen te lanceren.

Hoe is NullMixer malware in mijn computer geïnfiltreerd?

NullMixer is met name verspreid via websites die "gekraakte" (illegale) softwaredownloads aanbieden. Slachtoffers kwamen vaak op deze sites terecht bij het zoeken naar gerelateerde zoekopdrachten op legitieme zoekmachines - omdat ze als de bovenste zoekresultaten verschenen. Het is echter waarschijnlijk dat dit programma ook via andere methoden wordt verspreid.

De meest voorkomende verspreidingstechnieken voor malware zijn: drive-by downloads, spam e-mails, online scams, dubieuze downloadbronnen (bv. freeware en websites van derden, P2P sharing netwerken, enz.), illegale programma activatie ("cracking") tools, valse updates en malvertising. Bovendien kunnen sommige kwaadaardige programma's zichzelf verspreiden via lokale netwerken en verwijderbare opslagapparaten (bijv. USB flash drives, externe harde schijven, etc.).

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het moet worden benadrukt dat het uitvoeren van een volledige systeemscan cruciaal is - aangezien high-end kwaadaardige programma's de neiging hebben zich diep in systemen te verbergen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
NullMixer virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van NullMixer virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.