FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder ik de advertenties van de captchastate.link website

Ook bekend als: Advertenties van captchastate.link
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is captchastate[.]link?

Captchastate[.]link is een malafide webpagina die spam voor browsermeldingen promoot en bezoekers omleidt naar andere (waarschijnlijk dubieuze/malafide) sites.

Onze onderzoekers vonden deze pagina tijdens het inspecteren van websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken. Het is opmerkelijk dat de omleidingen die door dergelijke sites worden veroorzaakt, de manier zijn waarop de meeste gebruikers captchastate[.]link en soortgelijke webpagina's binnengaan.

captchastate[.]link pop-up redirects

Captchastate[.]link overzicht

Hoe malafide websites precies werken (d.w.z. wat ze laden/promoten) kan afhangen van het IP-adres/geolocatie van de bezoeker. Daarom kan de inhoud die men op en via zo'n pagina aantreft, variëren.

Toen we captchastate[.]link controleerden, kregen we een afbeelding van een robot te zien met de tekst - "CLICK ALLOW TO CONFIRM THAT YOU ARE NOT A ROBOT!". Deze CAPTCHA verificatie is nep en bedoeld om gebruikers te verleiden op de "Toestaan" optie te klikken - die captchastate[.]link in staat zou stellen om browser meldingen te leveren.

Zodra we op de "Toestaan" knop klikten, resulteerde dit in een omleiding naar een webpagina die een variant van de "Chrome Search Contest 2022" scam uitvoert.

Malafide sites gebruiken hun meldingen/advertenties om online scam, onbetrouwbare/schadelijke webpagina's en apps, en zelfs malware aan te moedigen. Kortom, via pagina's zoals captchastate[.]link - kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van captchastate.link
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen alphaMountain.ai (Suspicious), Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), Fortinet (Spam), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 179.60.146.31
Geobserveerde domeinen d.captchastate[.]link; i.captchastate[.]link; c.captchastate[.]link; f.captchastate[.]link; b.captchastate[.]link; h.captchastate[.]link; a.captchastate[.]link; g.captchastate[.]link
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

Pushmestar[.]com, first-dating[.]top, moderncaptcha[.]top, ukentaspe[.]xyz, style-buzz-blog[.]com - zijn slechts enkele voorbeelden van de malafide sites die wij recentelijk hebben geïnspecteerd.

Deze webpagina's tonen browsermeldingen die voornamelijk misleidende en kwaadaardige inhoud promoten. Hoewel legitieme producten via deze advertenties kunnen worden aangetroffen, is het echter onwaarschijnlijk dat ze op deze manier door hun eigenlijke ontwikkelaars worden ondersteund. In plaats daarvan wordt deze promotie ondernomen door oplichters die de affiliate programma's van de producten misbruiken om onwettige commissies te verkrijgen.

Hoe kreeg captchastate[.]link toestemming om spamberichten te bezorgen?

Websites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk captchastate[.]link geopend en toegestaan door "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een soortgelijke optie te selecteren.

Het is relevant om te vermelden dat webpagina's zoals captchastate[.]link vaak gebruik maken van misleiding (bijv. nep CAPTCHA, clickbait, etc.) om bezoekers te verleiden tot het toestaan van de levering van meldingen.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spamberichten afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte sites deze leveren (d.w.z., klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.). Wij raden u aan verzoeken om meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. drukken).

Als u voortdurend ongevraagd wordt omgeleid naar twijfelachtige sites (bijv. captchastate[.]link, enz.), kan dit worden veroorzaakt door de aanwezigheid van advertentie-ondersteunde software (adware) op uw apparaat. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshots van meldingen/advertenties geleverd door de captchastate[.]link website:

Advertentie geleverd door captchastate[.]link webpagina 1 Advertentie geleverd door captchastate[.]link webpagina 2

Weergave van de captchastate[.]link website (GIF):

captchastate[.]link website weergave (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door captchastate[.]link in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Websites kunnen alleen browsermeldingen leveren met toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk captchastate[.]link op een bepaald punt ingevoerd en geklikt op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een analoge optie die erop wordt gepresenteerd.

Ik heb geklikt op advertenties met meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, als u op een browsermelding klikt, wordt er geen malware gedownload/geïnstalleerd. De inhoud die via deze advertenties wordt geduwd, kan echter misleidend zijn en ernstige problemen veroorzaken (inclusief systeeminfecties).

Is captchastate[.]link een virus?

Nee, websites zoals captchastate[.]link zijn niet gecategoriseerd als virussen, maar ze kunnen wel virusinhoud promoten. Malafide sites onderschrijven meestal oplichting, onbetrouwbare/schadelijke software, en malware.

Zal Combo Cleaner captchastate[.]link advertenties automatisch verwijderen of zijn handmatige stappen nog steeds vereist?

Ja, Combo Cleaner kan systemen scannen en de machtigingen die zijn gegeven aan captchastate[.]link ongedaan maken. Het kan ook alle verdere toegang tot deze en andere malafide websites blokkeren. Vandaar dat bijkomende stappen onnodig zullen zijn.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van captchastate.link QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van captchastate.link op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.