FacebookTwitterLinkedIn

Hoe moderncaptcha.top te stoppen met het leveren van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van moderncaptcha.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is moderncaptcha[.]top?

Moderncaptcha[.]top toont misleidende inhoud/gebruikt een clickbait techniek om bezoekers te verleiden tot het toestaan van het tonen van meldingen. Ook promoot het een scam website. Typisch worden websites zoals moderncaptcha[.]top onbedoeld bezocht. We hebben moderncaptcha[.]top ontdekt tijdens het inspecteren van pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

moderncaptcha[.]top ads

Moderncaptcha[.]top in detail

Moderncaptcha[.]top toont een valse CAPTCHA. Het beweert dat bezoekers op de "Toestaan" knop moeten klikken (wat betekent dat ze akkoord gaan om meldingen te ontvangen) om te bewijzen dat ze geen robots zijn. We ontdekten dat computeradshub[.]com valse systeemwaarschuwingen, viruswaarschuwingen en andere meldingen toont die verschillende oplichtingspagina's, louche apps en andere van dit soort pagina's promoten.

Tijdens onze analyse stuurde moderncaptcha[.]top ons door naar een website met een scam die lijkt op "Amazon Loyalty Program". Oplichters gebruiken dergelijke pagina's om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie en (of) het overmaken van geld/betalen van "administratie", "verzending" of andere kosten.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van moderncaptcha.top
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 78.128.112.201
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Websites van dit type in het algemeen

Pagina's zoals moderncaptcha[.]top worden geopend via dubieuze advertenties, andere louche pagina's, adware (of andere ongewenste software), enz. Het is ongebruikelijk dat ze opzettelijk bezocht worden. De meeste van deze pagina's gebruiken clickbait-technieken om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen.

Een paar voorbeelden van soortgelijke pagina's zijn ukentaspe[.]xyz, style-buzz-blog[.]com, en listen-heres[.]com.

Hoe heeft moderncaptcha[.]top toestemming gekregen om spam meldingen te leveren?

Websites krijgen toestemming om meldingen te tonen nadat bezoekers op de knop "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een soortgelijke knop hebben geklikt. Geen enkele website kan meldingen tonen zonder toestemming. In de regel tonen sites als moderncaptcha[.]top misleidende inhoud (afbeeldingen/tekst) om bezoekers te verleiden akkoord te gaan met het ontvangen van meldingen.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spamberichten afleveren?

Als u geen meldingen van een webpagina wenst te ontvangen, klik dan op de knop "Blokkeren" (of "Meldingen blokkeren"), of sluit de pagina voordat u op die knop klikt. Vertrouw geen websites die beweren dat het nodig is om op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat u geen robot bent, uw leeftijd te bevestigen, een video af te spelen, enz.

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de moderncaptcha[.]top website (GIF):

moderncaptcha[.]top website weergave (GIF)

Meldingen van moderncaptcha[.]top:

moderncaptcha.top advertentiemelding moderncaptcha.top advertentiemelding 2 moderncaptcha.top advertentiemelding 3

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browser meldingen) geleverd door moderncaptcha[.]top in de rechter benedenhoek van mijn desktop?

Als een website meldingen levert, dan is deze bezocht en is het toegestaan om deze meldingen te tonen. Het is onmogelijk voor een website om meldingen te tonen zonder toestemming. Deze toestemming wordt verleend door op de knop "Toestaan" te klikken.

Ik heb geklikt op advertenties met meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Meldingen die van websites komen kunnen computers niet infecteren. Het grootste probleem met hen is dat ze kwaadaardige pagina's kunnen openen.

Is moderncaptcha[.]top een virus?

Websites zoals moderncaptcha[.]top promoten andere duistere websites (b.v. phishing pagina's, sites met diverse oplichtingspraktijken) en twijfelachtige/potentieel kwaadaardige applicaties. Ze worden niet beschouwd als virussen.

Zal Combo Cleaner moderncaptcha[.]top ads automatisch verwijderen of zijn handmatige stappen nog steeds vereist?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen, verleende toestemmingen voor moderncaptcha[.]top verwijderen, en alle verdere toegang tot deze website blokkeren. Er zijn geen bijkomende stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van moderncaptcha.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van moderncaptcha.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.