FacebookTwitterLinkedIn

RedAlert - N13V (.crypt[nummer]) ransomware virus - verwijdering en decryptie opties

Ook bekend als: RedAlert (N13V) virus
Schadeniveau: Ernstig

Wat is RedAlert (N13V) ransomware?

RedAlert (N13V) is een kwaadaardige software die geclassificeerd is als ransomware, een type malware dat ontworpen is om gegevens te versleutelen en betaling te eisen voor de ontsleuteling. Deze ransomware is een cross-platform programma, de Windows variant wordt aangeduid als RedAlert, terwijl de Linux VMware ESXi server gerichte versie N13V wordt genoemd.

Toen we een voorbeeld van RedAlert (N13V) uitvoerden op onze test machine, versleutelde het bestanden en voegde hun bestandsnamen toe met een ".crypt[nummer]" extensie. Bijvoorbeeld, een bestand met de titel "1.jpg" verscheen als "1.jpg.crypt416", etc.

Na de voltooiing van dit proces, creëerde RedAlert (N13V) ransomware een bericht om losgeld te eisen met de naam "HOW_TO_RESTORE.txt". Het bericht in dit bestand gaf aan dat deze ransomware eerder gericht is op bedrijven dan op thuisgebruikers. Bovendien, gebruikt RedAlert (N13V) dubbele afpersingstactieken.

Screenshot van bestanden versleuteld door RedAlert (N13V) ransomware:

Bestanden versleuteld door RedAlert(N13V) ransomware (.crypt[number] extensie)

RedAlert (N13V) ransomware overzicht

In het bericht waarin losgeld wordt geëist, worden slachtoffers geïnformeerd dat hun netwerk is gecompromitteerd. De ontoegankelijke bestanden zijn versleuteld en gevoelige gegevens (bijv. gegevens van werknemers en klanten, financiële informatie, enz.) zijn gestolen. In de notitie staat dat slachtoffers losgeld moeten betalen om de decryptiesleutels/software te kopen en te voorkomen dat de gestolen inhoud online wordt gelekt.

Als er binnen 72 uur geen contact wordt gelegd, zullen de cybercriminelen de gedownloade gegevens openbaar maken en DDoS-aanvallen uitvoeren op de bedrijfswebsites van de slachtoffers.

De Tor-netwerksite van de criminelen herhaalt veel van de informatie uit het bericht. Op de website kunnen slachtoffers de ontsleuteling gratis testen en via chat met de cybercriminelen communiceren.

Deze website geeft ook de grootte van het losgeld aan - 1325.1200 tot 1656.4000 XMR (Monero cryptocurrency). Op het moment van schrijven varieerden deze bedragen van 200 tot 260 honderdduizend USD, maar de omrekening is mogelijk niet meer nauwkeurig omdat de wisselkoersen voortdurend fluctueren. Het is opmerkelijk dat de grootte van het losgeld kan variëren, afhankelijk van het slachtoffer.

Gebaseerd op onze uitgebreide ervaring met het onderzoeken van ransomware infecties, kunnen we concluderen dat decryptie meestal onmogelijk is zonder tussenkomst van de cybercriminelen.

Bovendien, ondanks het voldoen aan de losgeld eisen - ontvangen slachtoffers vaak niet de decryptie tools. Daarom raden we sterk af om te betalen en zo onbedoeld deze illegale activiteit te ondersteunen.

Om te voorkomen dat RedAlert (N13V) ransomware meer bestanden versleutelt - moet het worden verwijderd uit het besturingssysteem. Echter, verwijdering zal reeds versleutelde gegevens niet herstellen. De enige oplossing is het herstellen van de bestanden van een back-up (als er een beschikbaar is).

Wij raden ten zeerste aan om back-ups op meerdere afzonderlijke locaties te bewaren (bijv. externe servers, losgekoppelde opslagapparaten, etc.) - om permanent gegevensverlies te voorkomen.

Ransomware voorbeelden

Po, Root (Chaos), Hydrox, FILE, en Beamed zijn slechts enkele voorbeelden van de ransomware-achtige programma's die we recentelijk hebben geanalyseerd. Hoewel ze praktisch identiek werken, hebben deze kwaadaardige programma's twee grote verschillen - de cryptografische algoritmen die ze gebruiken (symmetrisch of asymmetrisch) en de grootte van het losgeld.

Hoe heeft ransomware mijn computer geïnfecteerd?

Malware (inclusief ransomware) wordt verspreid via phishing en social engineering. Kwaadaardige programma's worden meestal vermomd als of gebundeld met gewone software/media.

Kwaadaardige bestanden kunnen verschillende formaten hebben, bv. archieven, uitvoerbare bestanden, Microsoft Office- en PDF-documenten, JavaScript, enz. Wanneer een kwaadaardig bestand wordt uitgevoerd, uitgevoerd of anderszins geopend - wordt het infectieproces in gang gezet.

De meest voorkomende distributiemethoden zijn: online zwendel, drive-by downloads, dubieuze downloadkanalen (bv. onofficiële en gratis file-hosting sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.), kwaadaardige bijlagen/links in spam e-mails en berichten, illegale programma-activatieprogramma's ("cracks"), en nep-updates.

Overzicht bedreiging:
Naam RedAlert (N13V) virus
Type bedreiging Ransomware, Crypto Virus, Files locker
Gecodeerde bestanden extensie .crypt[number]
Losgeld eisend bericht HOW_TO_RESTORE.txt
Losgeld bedrag 1325.1200 or 1656.4000 XMR (Monero cryptocurrency)
Cybercriminelen Cryptowallet Adres 8ACXEsCf1iSSFm6czaRWz7RKLzKAPbTX2R9U1NGtYy5RUqrfHKsGRPqRNEEkFuxqTuMAkfj6wcKzp6eqT12PwXgJQxbVz6W (Monero)
Gratis decryptietool beschikbaar? Nee
Contactgegevens cybecriminelen Website op het Tor netwerk
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, voorheen functionerende bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Een bericht om losgeld te eisen wordt op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen betaling van losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden worden versleuteld en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Er kunnen extra trojans en malware infecties samen met een ransomware infectie worden geïnstalleerd.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Hoe bescherm je jezelf tegen ransomware infecties?

Wij raden ten zeerste aan om te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met hulpmiddelen van echte ontwikkelaars, aangezien illegale activeringshulpmiddelen ("cracking") en updaters van derden malware kunnen bevatten.

Wij raden u af om de bijlagen en koppelingen in verdachte e-mails en berichten te openen/aan te klikken - aangezien dit kan leiden tot een systeeminfectie.

Het is van essentieel belang een betrouwbaar antivirusprogramma te installeren en up-to-date te houden. Beveiligingssoftware moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met RedAlert (N13V), raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Screenshot van RedAlert (N13V) ransomware's tekstbestand ("HOW_TO_RESTORE.txt"):

RedAlert (N13V) ransomware losgeld-eisend bericht (HOW_TO_RESTORE.txt)

Tekst binnenin:

Hello, -
Your network was penterated
We have encrypted your files and stole large amount of sensitive data, including:
- NDA contracts and data
- Financial documents, payrolls, bank statements
- Employee data, personal documents, SSN, DL, CC
- Customer data, contracts, purchase agreements, etc.
- Credentials to local and remote devices
And more...
Encryption is reverssible process, your data can be easily recovered with our help
We offer you to purchase special decryption software, payment includes decryptor, key for it and erasure of stolen data
If you understand all seriousness of this sutation and ready to cooperate with us, follow the next steps:
1) Download TOR Browser from hxxps://torproject.org
2) Install and launch TOR Browser
3) Visit our webpage: hxxx://gwvueqclwkz3h7u75cks2wmrwymg3qemfyoyqs7vexkx7lhlteagmsyd.onion
On our webpage you will be able to purchase decryptor, chat with our support and decrypt few files for free
If you won't contact us in 72h we will start publishing stolen data in our blog part by part, DDoS site of your company and call employees of your company
We have analyzed financial documentation of your company so we will offer you the appropriate price
To avoid data loss and rising of the additional costs:
1) Don't modify contents of the encrypted files
2) Don't inform local authorities about this incident before the end of our deal
3) Don't hire recovery companies to negotiate with us
We guarantee that our dialogue will remain private and third-parties will never know about our deal
\%\%\%\%\%\%\%\%\%\%\%\%\%\%\% REDALERT UNIQUE IDENTIFIER START \%\%\%\%\%\%\%\%\%\%\%\%\%\%\%

Screenshot van RedAlert (N13V) ransomware's (betaalde) website:

RedAlert (N13V) ransomware website voor het betalen van losgeld

Tekst op deze website:

YOUR NETWORK WAS PENETRATED


Your files are encrypted
Our system will automatically provide you decryptor and erase all stolen data on our servers
Any attempts to recover files using 3-rd party decryption software may lead to permanent data loss


Your data was stolen
We stole large amount of sensitive data from your network
We are going to sell your data or publish it in our blog


Your company will suffer big reputation losses
More then 100 people visiting our blog everyday
After publishing we inform the media about this attack

 

Now price is
1325.1200 XMR
-20%
$160000.0


Without discount
1656.4000 XMR
$200000


Discount ends in
03:07:59:56

 

Instructions  Live-chat  Data Breach

 

Send 1325.1200 XMR to the following XMR address:
Click to copy  
8ACXEsCf1iSSFm6czaRWz7RKLzKAPbTX2R9U1NGtYy5RUqrfHKsGRPqRNEEkFuxqTuMAkfj6wcKzp6eqT12PwXgJQxbVz6W

 

Create Monero (XMR) wallet
Deposit 1325.1200 XMR to your wallet
Transfer 1325.1200 XMR to payment address
Wait for 10 confirmations of your transaction on XMR network
Our system will automatically provide you decryptor and erase all stolen data on our server
If something goes wrong - text us in our chat

Screenshot van RedAlert (N13V) ransomware's (data lekkende) website:

RedAlert (N13V) ransomware website voor het lekken van gegevens

RedAlert (N13V) ransomware verwijderen:

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Video die uitlegt welke stappen worden genomen in geval van een ransomware infectie:

Snelmenu:

Ransomware melden bij de autoriteiten:

Als u het slachtoffer bent gewoden van een ransomwareaanval, dan raden we u aan dit incident aan de autoriteiten te melden. Door de opsporingsinstanties informatie te verstrekken helpt u cybercriminaliteit op te sporen en aanvallers te vervolgen. Dit is een lijst met autoriteiten waar u een ransomwareaanval kunt melden. Voor de volledige lijst van lokale cyberbeveiligingscentra en informatie over waarom u ransomwareaanvallen moet melden, kunt u dit artikel lezen.

Lijst met lokale autoriteiten waar ransomware moet worden gemeld (afhankelijk van uw woonplaats):

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en te infecteren en zich over het hele lokale netwerk te verspreiden. Daarom is het erg belangrijk om het besmette apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van internet, is het lostrekken van de ethernetkabel naar het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels moeilijk zijn. U kunt uw computersyseem gelukkig ook loskoppelen van het internet via het Configuratiescherm:

Navigeer naar "Configuratiescherm", klik op de zoekmachinebalk in de rechterbovenhoek van het scherm, typ "Netwerk en delen centrum" en kies het zoekresultaat: De computerverbinding met het internet verbreken (stap 1)

Klik op "Adapterinstellingen wijzigen" in de linkerbovenhoek van het scherm: De verbinding met het internet verbreken (stap 2)

Klik rechts op elke verbinding en kies "Uitschakelen". Zodra deze zijn uitgeschakeld is de computer niet langer verbonden met internet. Om de verbinding te herstellen klikt u gewoon met de rechtermuisknop op de verbinding en kiest u "Inschakelen". De internetverbinding verbreken (stap 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld.  We raden u echter ten zeerste aan om elk apparaat eerst "uit te werpen" voordat u het loskoppelt, en dit om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer", klik rechts op elk aangesloten apparaat en klik op "Uitwerpen": Opslagapparaten uitwerpen

Stap 3: Meld u af bij alle cloudopslagdiensten.

Sommigr ransomware kan mogelijk de software kapen die gegevens uploadt naar "de Cloud". Hierdoor kunnen gegevens in de cloud beschadigd worden of worden versleuteld. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts in browsers en andere gerelateerde software. Verwijder eventueel de cloudsoftware tijdelijk totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomwarebesmetting identificeren:

Om een infectie goed te kunnen verwijderen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met de vraag om losgeld (zie het tekstbestand van de WALDO-ransomware hieronder).

De ransomwarebesmetting identificeren (stap 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen bevat de ransomware kortere berichten die simpelweg aangeven dat de gegevens gecodeerd zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Ransomware genereert doorgaans berichten met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html", enz.). Daarom lijkt het gebruik van de naam van een losgeldbericht ook een goede manier om de infectie te identificeren. Het probleem is echter dat veel van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al verschillen de berichten en zijn de infecties zelf niet gerelateerd. Daarom zal het gebruik van alleen de bestandsnaam van het bericht vaak ondoeltreffend zijn en kan dit zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (doordat er dan wordt gepoogd om gegevens te ontsleutelen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties, dit zal waarschijnlijk de bestanden permanent beschadigen en decodering zal niet langer mogelijk zijn. zelfs niet met de juiste tools).

Een andere manier om een ​​ransomware-infectie te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk gecodeerd bestand is toegevoegd. Ransomware-infecties dragen vaak de naam van de extensies die ze toevoegen (zoals de bestanden hieronder, die werden versleuteld door de Qewe-ransomware).

Ransomware identificeren (stap 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de toegevoegde bestandsextensie ook echt uniek is. Veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware aan de hand van de toegevoegde extensie onmogelijk.

Eén van de snelste en eenvoudigste manieren om ransomware te identificeren is de ID Ransomware-website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers moeten enkel een een losgeldbericht en / of een versleuteld bestand uploaden (we raden u aan om indien mogelijke beide te uploaden).

Ransomware identificeren (stap 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u krijgt verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze decodeerbaar is, enzovoort.

Voorbeeld 1 (De Qewe [Stop/Djvu] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 5)

Als uw gegevens toch blijkt te zijn gecodeerd door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, dan kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde trefwoorden (bijvoorbeeld naam van het losgeldbericht, bestandsextensie, verstrekte contactgegevens, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools zoeken:

De versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomwares worden gebruikt, zijn buitengewoon geavanceerd en, als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar uw gegevens herstellen. Dit komt doordat voor de decodering een specifieke sleutel nodig is, die tijdens de codering wordt aangemaakt. Gegevens herstellen zonder deze sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server en niet op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere bekende families van ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en daarbij is het gewoon onmogelijk om versleutelde gegevens te herstellen zonder de tussenkomst van de ontwikkelaars. Desondanks zijn er ook tientallen ransomwares die slecht ontwikkeld zijn en die bugs bevatten (bijvoorbeeld het gebruik van identieke coderings- / decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er decoderingstools bestaan voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

De juiste decryptietool zoeken op internet kan lastig zijn. Daarom raden we u aan het No More Ransom Project te gebruiken, en dt is waarom identificatie van de ransomware handig is. De website van No More Ransom Project bevat een sectie "Decryptietools" met een zoekbalk. Voer daar de naam in van de ransomware die u hebt geïdentificeerd, en bekijk de beschikbare decryptors.

Ransomware-decryptors zoeken via de nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (de kwaliteit van de ransomware, het gebruikte versleutelingsalgoritme enz.) kan het mogelijk zijn om bestanden te herstellen met behulp van tools van derden. Hiervoor raden we u de tool Recuva aan, ontwikkeld door CCleaner. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, enz.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen). Bovendien is het gebruik van de herstelfunctie volledig gratis.

Stap 1: Voer een scan uit.

Start de Recuva-applicatie en volg de wizard. U krijgt verschillende vensters te zien waarin u kunt kiezen naar welke bestandstypen u wilt zoeken, welke locaties moeten worden gescand, enz. Het enige dat u moet doen, is in de opties selecteren waar u naar zoekt en de scan starten. We raden u aan om de "Diepe scan" in te schakelen voordat u begint, anders zijn de scanmogelijkheden van dit programma beperkt.

Recuva dataherstel-wizard

Wacht tot Recuva de scan heeft voltooid. De scanduur is afhankelijk van het aantal bestanden (aantal én bestandsgrootte) dat u scant (het scannen van enkele honderden gigabytes kan bijvoorbeeld meer dan een uur duren). Wees dus geduldig tijdens het scanproces. We raden u ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, aangezien dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen bestanden toevoegt (bijvoorbeeld door deze te downloaden), dan zal de scanduur worden verlengd:

Recuva dataherstel scanduur

Stap 2: Gegevens herstellen.

Zodra het proces is voltooid, selecteert u de mappen / bestanden die u wilt herstellen en klikt u op "Herstellen". Houd er rekening mee dat er voldoene vrije ruimte nodig is op uw harde schijf om gegevens te kunnen herstellen:

Recuva tool voor gegevensherstel

Backups maken van uw gegevens:

Uw bestanden goed beheren en er backups van maken is belangrijk voor de veiligheid van uw gegevens. Wees dus altijd voorzichtig en plan vooruit.

Partitiemanagement: We raden u aan uw gegevens op meerdere partities te bewaren en belangrijke bestanden niet op dezelfde partitie als het besturingssysteem te bewaren. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en u wordt gedwongen de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd te formatteren (in de meeste gevallen is dit waar malware-infecties zich verbergen), dan zult u alle gegevens verliezen op die partitie. Vandaar het voordeel van het instellen van meerdere partities: als u het volledige opslagapparaat aan een enkele partitie hebt toegewezen, wordt u gedwongen alles te verwijderen, maar door meerdere partities aan te maken en de gegevens correct toe te wijzen, kunt u dit voorkomen. U kunt uw partities eenvoudig formatteren zonder de andere partities te wijzigen. Zo wordt de ene partitie opgeschoond en blijven de andere onaangeroerd, en blijven uw gegevens veilig bewaard. Het beheren van partities is vrij eenvoudig en u kunt alle benodigde informatie vinden op de Microsoft website met documentatie.

Gegevensbackups: Een van de meest betrouwbare back-upmethoden is om een extern opslagapparaat te gebruiken voor uw backups en dit niet te verbinden met uw computersysteem. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, koppel deze los en bewaar deze op een veilige en droge plaats uit de buurt van zon en extreme temperaturen. Deze methode is natuurlijk niet erg praktisch, want back-ups en updates van gegevens moeten met enige regelmaat worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hiervoor is een internetverbinding vereist en is er altijd een kans op beveiligingsinbreuken, hoewel dat zelden voorkomt.

We raden u aan om Microsoft OneDrive te gebruiken om backups te bewaren van uw bestanden. Met OneDrive kunt u uw persoonlijke bestanden en gegevens in de cloud opslaan en bestanden synchroniseren tussen computers en mobiele apparaten, zodat u uw bestanden vanaf al uw Windows-apparaten kunt openen en bewerken. Met OneDrive kunt u bestanden opslaan, delen en er previews van weergeven, de downloadgeschiedenis openen, bestanden verplaatsen, verwijderen en hernoemen, nieuwe mappen maken en nog veel meer.

U kunt een back-up maken van uw belangrijkste mappen en bestanden op uw pc (uw bureaublad-, documenten- en afbeeldingenmappen). Enkele van de meest opvallende functies van OneDrive zijn bestandsversiebeheer, waarmee oudere versies van bestanden tot 30 dagen bewaard blijven. OneDrive heeft ook een prullenbak waarin al uw verwijderde bestanden voor een beperkte tijd worden bewaard. Verwijderde bestanden worden niet meegeteld bij de opslaglimieten van de de gebruikers.

OneDrive werkt met HTML5-technologie en u kunt er bestanden tot 300 MB mee uploaden via klikken en slepen in de webbrowser, of bestanden tot 10 GB via de OneDrive desktop-app. Met OneDrive kunt u volledige mappen downloaden als een enkel ZIP-bestand met maximaal 10.000 bestanden, hoewel er per download een limiet is van 15 GB.

OneDrive wordt standaard geleverd met 5 GB gratis opslagruimte. Extra opslaglimieten van 100 GB, 1 TB en 6 TB zijn beschikbaar met een betalend abonnement. U kunt deze abonnementen verkrijgen door extra opslagruimte aan te kopen, al dan niet in combinatie met een Office 365-abonnement.

Een gegevensbackup maken:

De backup-procedur blijft dezelfde voor alle types bestanden en mappen. Dit is hoe u een backup van uw bestanden kunt maken met Microsoft OneDrive

Stap 1: Kies de bestanden en mappen waar u een backup van wilt maken.

Klik op het OneDrive-icoon in de taakbalk

Klikop het OneDrive cloud-icoon om het OneDrive-menu te openen. In dit menu kunt u uw backup-instellingen personaliseren.

Kies Hulp en instellingen en klik op Instellingen

Klik op Hulp & instellingen en kies Instellingen uit het uitklapmenu.

Selecteer het tabblad Backup en klik op Backup beheren

Ga naar het tabblad Backup en klik op Backup beheren.

Selecteer de mappen waarvan u een backup wilt maken en klik op Backup starten

In dit menu, kunt u kiezn om een backup te maken van het Bureaublad en alle bestanden daarin, of van de mappen Documenten en Afbeeldingen, met alle bestanden daarin. Klik op Backup starten.

Wanneer u nu een bestand of map toevoegt aan het bureaublad en de mappen Documenten en Afbeeldingen, wordt er automatisch een back-up van gemaakt op OneDrive.

Om mappen en bestanden toe te voegen die niet op de hierboven getoonde locaties staan, moet u ze handmatig toevoegen.

Selecteer handmatig een bestand en kopieer het

Open Verkenner en navigeer naar de locatie van het bestand/de map waarvan u een backup wilt maken. Selecteer deze, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Kopiëren.

Plak het gekopieerde bestand in de OneDrive-map om een backup te maken

Vervolgens navigert u naar OneDrive, en klikt u met de rechtermuisknop gelijk waar in het venster, en klikt u op Plakken. U kunt ook een bestand slepen en neerzetten in OneDrive. OneDrive maakt automatisch een back-up van de map / het bestand.

Status van bestanden in de OneDrive-map

Van alle bestanden die aan de OneDrive-map zijn toegevoegd, wordt automatisch een back-up in de cloud gemaakt. De groene cirkel met het vinkje erin geeft aan dat het bestand zowel lokaal als op OneDrive beschikbaar is en dat de bestandsversie op beide hetzelfde is. Het pictogram met een blauwe wolk geeft aan dat het bestand nog niet is gesynchroniseerd en alleen beschikbaar is op OneDrive. Het synchronisatiepictogram geeft aan dat het bestand momenteel wordt gesynchroniseerd.Klik op Hulp & Instellingen en klik op 'Online weergeven'

Om bestanden te openen die enkel beschikbaar zijn op OneDrive online, gaat u naar het Hulp & instellingen-uitklapmenu en kiest u Online weergeven.

Klik op het tandwiel voor Instellingen en vervolgens op Opties

Stap 2: Corrupte bestanden herstellen.

OneDrive zorgt ervoor dat de bestanden gesynchroniseerd blijven, dus de versie van het bestand op de computer is dezelfde versie in de cloud. Als ransomware uw bestanden echter heeft gecodeerd, kunt u gebruikmaken van de OneDrive versiegeschiedenis-functie en zo bestanden herstellen naar een versie die werd gemaakt voor de versleuteling.

Microsoft 365 heeft een ransomwaredetectiefunctie die u waarschuwt wanneer uw OneDrive-bestanden dreigen te worden versleuteld of werden aangevallen. Deze functie helpt u bij het herstellen van uw bestanden. Houd er echter rekening mee dat als u geen betaald Microsoft 365-abonnement heeft, u slechts één keer gratis detectie en bestandsherstel kunt gebruiken.

Als uw OneDrive-bestanden worden verwijderd, beschadigd of geïnfecteerd door malware, kunt u uw volledige OneDrive herstellen naar een eerder tijdstip. Hier ziet u hoe u uw volledige OneDrive kunt herstellen:

Uw Onedrive herstellen

1. Als u zich heeft aangemeld met een persoonlijk account, klikt u op het tandwiel Instellingen bovenaan de pagina. Klik vervolgens op Opties en selecteer Uw OneDrive herstellen.

Als u bent aangemeld met een werk- of schoolaccount, klikt u op het tandwiel Instellingen boven aan de pagina. Klik vervolgens op Uw OneDrive herstellen.

2. Selecteer op de pagina Uw OneDrive herstellen een datum in het uitklapmenu. Merk op dat als u uw bestanden herstelt na een automatische detectie van ransomware, de aanbevolen hersteldatum reeds voor u is geselecteerd.

3. Nadat u alle opties voor bestandsherstel heeft geconfigureerd, klikt u op Herstellen om alle verdachte wijzigingen aan uw bestanden ongedaan te maken.

De beste manier om schade door ransomware-infecties te voorkomen, is regelmatig backups van uw gegevens te maken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe werd mijn computer gehackt en hoe hebben hackers mijn bestanden versleuteld?

Ransomware wordt voornamelijk verspreid via drive-by downloads, spam mail, online scams, onbetrouwbare download bronnen (bijv. freeware en third-party sites, P2P sharing netwerken, etc.), illegale software activatie tools ("cracks"), en nep updates. Bovendien openen slachtoffers vaak zelf uitvoerbare bestanden van ransomware - aangezien deze bestanden meestal worden gepresenteerd als of gebundeld met reguliere programma's/media.

Hoe open ik ".crypt[nummer]" bestanden?

Versleutelde bestanden kunnen niet worden geopend/gebruikt tenzij ze zijn gedecodeerd.

Waar moet ik zoeken naar gratis decryptie tools voor RedAlert (N13V) ransomware?

Als u een ransomware infectie heeft meegemaakt, raden wij u aan de website van het No More Ransom project te bezoeken (meer informatie hierboven).

Ik kan u veel geld betalen, kunt u bestanden voor mij decoderen?

Wij bieden dergelijke diensten niet aan. Het moet worden benadrukt dat decryptie zelden mogelijk is zonder de betrokkenheid van de cybercriminelen. Daarom, derde partijen die betaalde decodering aanbieden zijn waarschijnlijk oplichting of tussenpersoon diensten tussen slachtoffers en criminelen.

Zal Combo Cleaner mij helpen verwijderen RedAlert (N13V) ransomware?

Ja, Combo Cleaner kan computers scannen en gedetecteerde ransomware infecties verwijderen. Het moet worden vermeld dat terwijl het gebruik van anti-virus software de eerste stap in ransomware herstel is - beveiligingsprogramma's zijn niet in staat om gecodeerde bestanden te herstellen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
RedAlert (N13V) virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van RedAlert (N13V) virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.