FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van Tool adware-type browser extensie en de omleidingen die het veroorzaakt

Ook bekend als: Advertenties van Tool
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort browser extensie is Tool?

Tijdens het inspecteren van websites die "gekraakte" software aanbieden om te downloaden, ontdekte ons onderzoeksteam de Tool browser extensie. Na het analyseren van deze malafide browserextensie, ontdekten we dat het werkt als adware. Tool veroorzaakt omleidingen (dwingen websites te openen) en het kan opdringerig advertentiecampagnes uitvoeren (afhankelijk van compatibiliteit).

Tool adware-type extensie

Tool adware overzicht

Adware staat voor advertentie-ondersteunde software. Zijn primaire functionaliteiten omvatten het weergeven van advertenties, het veroorzaken van omleidingen, en het verzamelen van privégegevens.

De Tool extensie kan mogelijk de mogelijkheid hebben om advertenties te leveren. Reclame-ondersteunde software kan geen opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren als bepaalde voorwaarden ongeschikt zijn, bijv. browser/systeem of geolocatie van de gebruiker zijn niet compatibel, bepaalde sites worden niet bezocht, enz. Echter, het moet worden vermeld dat zelfs als adware geen advertenties weergeeft - haar aanwezigheid brengt apparaat/gebruiker veiligheid in gevaar.

De Tool adware kan openen nieuwe browsertabbladen en omleidingen naar onbetrouwbare, bedrieglijke, gevaarlijke en zelfs malware-prolifererende websites veroorzaken. We hebben waargenomen dat deze uitbreiding de mymojito[.]xyz schadelijke site opent, die op zijn beurt omleidingen naar verschillende anderen websites veroorzaakt.

Bovendien, aangezien Tool de browser kan beheren (bijv. apps, extensies, enz.) - het vervalst de extensielijst, waardoor het zijn aanwezigheid verbergt. Bovendien gebruikt deze bedrieglijke extensie de functie "Beheerd door uw organisatie" van Google Chrome om persistentie te garanderen en de verwijdering ervan te bemoeilijken.

Het hulpmiddel bespioneert ook de surfactiviteiten van gebruikers. Door advertenties ondersteunde software richt zich meestal op de browsing- en zoekmachinehistorie, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, creditcardnummers, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van software zoals Tool op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Tool
Type bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Browser Extensie(s) Tool
Detectienamen (malicious installer) Avast (Win32:PWSX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.49026290), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Trojan-Banker.Win32.Passteal.ph), Microsoft (Trojan:Win32/Floxif.AV!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Gepromote URL mymojito[.]xyz
Detectienamen (mymojito[.]xyz) Avira (Malware), CRDF (Malicious), ESET (Malware), Sangfor (Malware), Seclookup (Malicious), Webroot (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (mymojito[.]xyz) 104.21.11.161
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen. Gebruikers worden gedwongen om dubieuze websites te bezoeken. Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid van surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Crack' software websites, misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundeling), nep Flash Player installers.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

We hebben duizenden adware-exemplaren geanalyseerd; nep "Chrome"-extensie, img book, Safe-Eyes, Dark Screen, en Background Colors zijn slechts enkele van onze laatste vondsten. Door advertenties ondersteunde software heeft de neiging er gewoon en onschuldig uit te zien. Het biedt ook "nuttige" en "voordelige" functies, die meestal niet operationeel zijn.

Hoe heeft Tool zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben een kwaadaardig installatieprogramma met de Tool-extensie gedownload van een site die "gekraakte" software aanbiedt. Adware wordt algemeen verspreid via onbetrouwbare downloadbronnen, bv. Peer-to-Peer sharing netwerken, "crack" sites, bedrieglijke promotiepagina's, freeware websites, online oplichting, enz.

"Bundeling" - het verpakken van gewone programma-installers met ongewenste toevoegingen - wordt ook gebruikt om reclame-ondersteunde software te verspreiden.

Opdringerige advertenties verspreiden het ook. Eenmaal aangeklikt, kunnen sommige van de advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker. Bovendien worden nep Adobe Flash Player updaters/installers gebruikt bij de verspreiding van adware.

Hoe kan ik de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen. Bij het downloaden is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te inspecteren, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en gebundelde inhoud (bijv. extra apps, extensies, tools, functies, enz.) uit te schakelen.

We raden u ook aan voorzichtig te zijn tijdens het browsen, omdat frauduleus en schadelijk materiaal er meestal legitiem uitziet. Opdringerige advertenties zien er bijvoorbeeld onschuldig uit, maar worden omgeleid naar dubieuze/schadelijke websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, etc.).

Als u advertenties en/of omleidingen van dit type tegenkomt, controleert u het systeem en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Tool, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de beschrijving van de Tool extensie:

Beschrijving van de adware-type browserextensie

Verschijning van Tool die een browser tab opent en het veroorzaken van omleiding naar mymojito[.]xyz (GIF):

Tool adware-type extensie opent tabbladen en veroorzaakt omleidingen (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Tool adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Tool adware verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's zoekt u naar "Tool", selecteert u dit item en klikt u op "Uninstall" of "Verwijder".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Tool advertenties veroorzaakt), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malware verwijdering software.

Verwijder Tool adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u potentieel ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Tool-advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Tool" en alle andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Tool-advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van tool, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Tool advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster zoekt u "Tool" en alle andere onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Tool advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van tool kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van tool, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van tool van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van tool of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24490-tool-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de browse-ervaring en systeemprestaties verminderen. Het wordt ook beschouwd als een bedreiging voor de privacy omdat deze software meestal functies heeft voor het traceren van gegevens. Adware-geleverde advertenties en geopende websites kunnen bedrieglijk/gevaarlijk zijn en ernstige problemen veroorzaken (bv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.).

Wat doet adware?

Adware is ontworpen om advertenties weer te geven, omleidingen te veroorzaken en/of privégegevens te verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

De meeste inkomsten komen van affiliate programma's als commissies voor het promoten van verschillende websites, apps, producten, diensten, enz.

Zal Combo Cleaner Tool adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan computers scannen en geïnstalleerde adware-type toepassingen verwijderen. Het is relevant om te vermelden dat handmatige verwijdering (niet geholpen door beveiligingsprogramma's) niet ideaal zou kunnen zijn. In sommige gevallen, zelfs nadat de advertentie-ondersteunde software (handmatig) is verwijderd - blijven er verschillende overblijfselen (bestanden) achter in het systeem. Deze overblijfselen kunnen blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het cruciaal om adware grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Tool QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Tool op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.