FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder apps die pagina's openen waarop valse Adobe Flash Player-updates worden aangeboden

Ook bekend als: Pop-up met een valse Flash Player-update
Schadeniveau: Medium

"Valse flash player updates" verwijderingsinstructies

Wat is een "valse Flash Player update"?

Er zijn veel websites die worden ontwikkeld om bezoekers te misleiden zodat ze een valse Adobe Flash Player installer downloaden die zogezegd de huidige versie van dat programma gaat bijwerken. Er zijn veel valse installers en gewoonlijk worden die ontworpen om browserkapers, adware en andere mogelijk ongewenste applicaties te downloaden of te installeren. In sommige gevallen werden ze ontworpen om besturingssystemen te besmetten met ransomware, trojans, of andere gevaarlijke malware. Gewoonlijk worden deze valse Adobe Flash Player installers gepromoot via onbetrouwbare websites die niets te maken hebben met Adobe. Oplichters die dergelijke valse software promoten richten zich ook op Mac-gebruikers.

Valse Flash player updater

Ten tijde van het onderzoek suggereerde een misleidende website dat er een verouderde versie van Flash Player op het systeem werd gevonden en dat het aanbevolen was om deze bij te werken, waarna een nep-installatieprogramma van Adobe Flash Player werd gepromoot. Dergelijke pagina's beweren altijd dat de geïnstalleerde versie verouderd is en dat een update is vereist. Valse Adobe Flash Player-installatieprogramma's installeren meestal ongewenste programma's zoals een browserkaper of een app van het adware-type. Doorgaans zijn browserkapers ontworpen om een ​​nep-zoekmachine te promoten door bepaalde browserinstellingen te wijzigen en om allerlei persoonlijke gegevens te verzamelen. In de meeste gevallen verzamelen ze browsergerelateerde gegevens, maar soms kunnen dergelijke apps ook erg gevoelige informatie registreren. Heel vaak misbruiken hun ontwikkelaars die verzamelde gegevens vervolgens om inkomsten te genereren door deze te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen), die de gegevens weer op andere manieren misbruiken. Adware is software die allerlei intrusieve advertenties vertoont zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups. Meestal zijn die advertenties ontworpen om onbetrouwbare pagina's te openen of te downloaden, of om ongewenste apps te installeren door bepaalde scripts uit te voeren. Het is goed om te beseffen dat adware ook een tool kan zijn om internetgebruikers te bespioneren. Zoals we in de inleiding al schreven, kunnen valse Adobe Flash Player-installatieprogramma's ook worden ontworpen om ransomware, trojans of andere kwaadaardige software te installeren. Ransomware is een type malware dat de bestanden van het slachtoffer codeert. Voor het decoderen ervan moet vervolgens een programma worden aangekocht dat de cybercriminelen zelf hebben ontworpen. Dergelijke software kan zowel leiden tot dataverliezen als tot financiële verliezen. Trojans zijn schadelijke programma's die meestal worden ontworpen om andere kwaadaardige software te verspreiden (te installeren), inclusief ransomware. Daarom mogen niet-officiële en misleidende pagina's die aanbieden om Adobe Flash Player te updaten niet worden vertrouwd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Pop-up met een valse Flash Player-update
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim Een misleidende pagina suggereert dat Adobe Flash Player is verouderd.
Detectienamen (adobe_flash_player_1840612795.exe) Avast (FileRepMalware [PUP]), AVG (FileRepMalware [PUP]), ESET-NOD32 (Win32/InstallCore.AYH Potentially Unwanted), Microsoft (Trojan:Win32/Wacatac.B!ml), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Valse foutberichten, valse systeemwaarschuwingen, , pop-ups met foutmeldingen, valse computerscans.
Distributiemethodes Gecomprommiteerde websites, frauduleuze advertenties, mogelijk ongewenste applicaties.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, financiële verliezen, identiteitsdiefstal, mogelijke besmettingen met malware.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meestal bezoeken mensen dergelijke misleidende websites (die bv. suggereren dat Adobe Flash Player verouderd is) niet opzettelijk. Meestal worden dergelijke pagina's geopend via aangeklikte misleidende advertenties, andere onbetrouwbare sites of door reeds geïnstalleerde mogelijk ongewenste toepassingen. Als een browser regelmatig verdachte pagina's opent, dan is de kans groot dat er al een ongewenst programma op is geïnstalleerd.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's op mijn computer geïnstalleerd?

Heel vaak worden ongewenste apps gedownload en/of geïnstalleerd via setups van andere software. Ze worden gebundeld met andere software in downloaders en installers, waar ze meestal terug te vinden zijn onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Als mensen programma's downloaden en/of installeren zonder die instellingen te wijzigen, dan kunnen de ongewenste programma's  mee worden gedownload en/of geïnstalleerd. Deze distributiemethode van ongewenste applicaties staat bekend als "bundeling". Ook kunnen ongewenste downloads en installaties worden veroorzaakt door op misleidende advertenties te klikken die scripts uitvoeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Allerlei externe downloaders, installers, peer-to-peer netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), niet-officiële pagina's en andere soortgelijke download- en installatietools worden gebruikt om allerlei ongewenste apps te distribueren. Daarom mogen software en bestanden alleen worden gedownload van officiële websites en via directe links. Downloads en installaties mogen ook niet worden voltooid zonder de "Geavanceerde" of "Aangepaste"instellingen aan te vinken. Het is gebruikelijk dat dergelijke instellingen aanbiedingen vermelden om aanvullende en meestal ongewenste software te downloaden en/of te installeren. Bovendien is het niet veilig om op advertenties te klikken die op verdachte websites worden weergegeven. Wanneer erop wordt geklikt, openen die advertenties ofwel onbetrouwbare websites of veroorzaken ze ongewenste downloads en installaties. Als er ongewenste (of verdachte) extensies, add-ons en plug-ins in uw browser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze meteen worden verwijderd. Indien dergelijke software op uw besturingssysteem werd geïnstalleerd, dan moet ook worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Een misleidende pagina die aanbiedt om Adobe Flash Player bij te werken met een nep-installatieprogramma: (GIF):

Een valse advertenties voor een Flash player update - Oplichting

Schermafbeeldingen van een valse Adobe Flash Player installer:

Valse adobe flash player installer Valse adobe flash player installer Valse adobe flash player installer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Ongewenste apps verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoekt u naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering turbonews[.]biz ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering turbonews[.]biz ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van pop-up met een valse flash player-update dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering turbonews[.]biz  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering turbonews[.]biz ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van pop-up met een valse flash player-update, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering turbonews[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering turbonews[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van pop-up met een valse flash player-update kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de pop-up met een valse flash player-update, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om pop-up met een valse flash player-update van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over pop-up met een valse flash player-update of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17172-fake-flash-player-update-windows

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Pop-up met een valse Flash Player-update QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Pop-up met een valse Flash Player-update op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.