FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Strength adware en de advertenties die het weergeeft te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Strength
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is Strength adware?

Tijdens het inspecteren van scam webpagina's, ontdekten onze onderzoekers er een die de Strength malafide applicatie promootte. Na analyse van deze toepassing, stelden we vast dat het werkt als advertentie-ondersteunde software (adware).

Strength adware installatiemap

Strength adware overzicht

Adware is ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes te leveren (d.w.z. advertenties weergeven op bezochte websites en/of andere interfaces). Deze advertenties promoten online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke sites en software, en zelfs malware. Sommige opdringerige advertenties zijn in staat om zonder toestemming van de gebruiker - na te zijn aangeklikt - downloads/installaties uit te voeren.

Er moet worden vermeld dat alle legitieme producten die u tegenkomt via deze advertenties hoogstwaarschijnlijk worden ondersteund door oplichters die misbruik maken van hun affiliateprogramma's om onwettige commissies te verkrijgen.

Bovendien, zelfs als Strength (of andere advertentie-ondersteunde software) geen advertenties weergeeft, brengt de aanwezigheid ervan de veiligheid van apparaten/gebruikers hoe dan ook in gevaar. Adware voert mogelijk geen opdringerige advertentiecampagnes uit als de browser/het systeem of de geolocatie van de gebruiker niet compatibel is, specifieke websites niet worden bezocht, enz.

De meeste adware-achtige apps verzamelen privégegevens, en dit geldt waarschijnlijk ook voor Strength. Software van dit type verzamelt gewoonlijk browsing-gerelateerde gegevens, persoonlijk identificeerbare details, gebruikersnamen/wachtwoorden, financiële/bankgegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van door reclame ondersteunde software zoals Strength op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Strength
Type bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Detectienamen (app) Combo Cleaner (Application.AdSearch), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.Script.AdSear), Lionic (Adware.Script.AdSearch.2!c), Symantec (Trojan.Gen.MBT), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (installer) Combo Cleaner (Application.AdSearch), ESET-NOD32 (LNK/Agent.PL), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.Script.AdSearch.gen), Symantec (Trojan.Gen.MBT), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Malafide procesnaam Strength Technologies; Strength Tech Copyright © 2022 (procesnaam kan variëren)
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

We hebben duizenden adware voorbeelden geanalyseerd; Energy, Healthiness, en Bloom zijn een paar voorbeelden van die vrijwel identiek zijn aan Strength, en Video Player, Make It Dark, colors scale - onze nieuwste vondsten binnen de reclame-ondersteunde software classificatie.

Deze software lijkt meestal legitiem en biedt "nuttige" functies. Echter, deze functies werken zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - zijn ze volstrekt niet operationeel.

Hoe installeerde Strength zich op mijn computer?

We hebben Strength gedownload van een bedrieglijke website met een nep Adobe Flash Player scam. Adware kan ook "officiële" download webpagina's hebben. Gebruikers komen meestal op dergelijke pagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware (met mogelijkheden om de browser te forceren te openen).

Door advertenties ondersteunde software wordt ook verspreid via opdringerige advertenties. Wanneer op sommige van deze advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om zonder toestemming van de gebruiker downloads/installaties uit te voeren.

Adware kan ook worden gebundeld (samengepakt) met reguliere programma's/media. Downloaden van onbetrouwbare bronnen (bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten.

Hoe kan ik de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen. Bovendien moeten alle installaties met de nodige voorzichtigheid worden benaderd. Daarom adviseren wij om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle aanvullingen af te melden.

Een andere aanbeveling is om waakzaam te zijn tijdens het browsen, aangezien illegitiem en kwaadaardig materiaal meestal onschuldig lijkt. Zo zien opdringerige advertenties er gewoon en onschuldig uit, maar leiden ze om naar onbetrouwbare en twijfelachtige sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dit soort advertenties of omleidingen ziet, controleer het apparaat dan en verwijder onmiddellijk alle dubieuze toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Strength, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de inhoud van het installatieprogramma van Strength adware:

Strength adware inhoud van het installatieprogramma

Schermafbeeldingen van de processen van Strength adware op Windows Taakbeheer (procesnamen: "Strength Technologies", "Strength Tech Copyright © 2022"):

Strength adware proces op Taakbeheer (Strength Technologies - procesnaam) Strength adware proces op Taakbeheer (Strength Tech Copyright © 2022 - procesnaam)

Screenshot van een bedrieglijke website die wordt gebruikt om Strength adware te promoten:

Bedrieglijke website die Strength adware promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Strength adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Kracht adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "Strength", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Strength advertenties veroorzaakt), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder Strength adware van Internet browsers:

Op het moment van onderzoek heeft Strength zijn browser plug-ins niet geïnstalleerd op Microsoft Edge, Google Chrome, of Mozilla Firefox, het was echter gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle potentieel ongewenste browser add-ons uit uw internetbrowsers te verwijderen.

Video die toont hoe potentieel ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Advertenties van Strength uit Google Chrome verwijderen stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Advertenties van Strength uit Google Chrome verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van strength, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Advertenties van Strength verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster zoekt u alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klikt u op de drie puntjes en vervolgens op "Verwijderen".

Advertenties van Strength verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van strength kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van strength, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van strength van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van strength of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24360-strength-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

De aanwezigheid van adware op een apparaat kan resulteren in verminderde browsing-kwaliteit en systeemprestaties. De advertenties die door deze software worden weergegeven, kunnen misleidend zijn en ernstige problemen veroorzaken (bijv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.). Bovendien heeft advertentie-ondersteunde software meestal datatracking functionaliteiten, waardoor het een bedreiging vormt voor de privacy van de gebruiker.

Wat doet adware?

Adware maakt het mogelijk advertenties te plaatsen op bezochte websites en/of verschillende interfaces. Sommige types kunnen ook sites forceren te openen en privégegevens verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

De meeste winst wordt gegenereerd via affiliate programma's door het promoten van verschillende websites, software, producten, diensten, enz. Adware-ontwikkelaars kunnen commissie verdienen uit advertentieklikken, sitebezoeken, bestandsdownloads, productaankopen, service-abonnementen en dergelijke.

Zal Combo Cleaner Strength adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan computers scannen en gedetecteerde adware-type toepassingen verwijderen. Merk op dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) - misschien geen perfecte oplossing is. Want ondanks dat de adware (handmatig) is verwijderd - kunnen verschillende bestanden in het systeem achterblijven. Wat meer is, deze restjes kunnen blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom moet advertentie-ondersteunde software grondig worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Strength QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Strength op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.