FacebookTwitterLinkedIn

Energy adware en de advertenties die het levert verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Energy
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort toepassing is Energy?

Energy is een bedrieglijke toepassing die onze onderzoekers ontdekten tijdens het inspecteren van zeer dubieuze download webpagina's. Na het te hebben geanalyseerd, ontdekten we dat Energy werkt als advertentie-ondersteunde software (adware). We ontdekten ook dat deze toepassing praktisch identiek is aan Healthiness adware.

Installatiemap voor energie adware

Energy adware overzicht

Adware maakt het mogelijk grafische inhoud (advertenties) van derden te plaatsen op bezochte websites en/of andere interfaces. Het is opmerkelijk dat deze software bepaalde voorwaarden kan vereisen (bv. compatibele browser/systeemspecificaties of geolocatie van de gebruiker, bezoeken aan bepaalde websites, enz.) om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren.

Echter, ongeacht of Energy (of andere advertentie-ondersteunde software) advertenties weergeeft of niet - de aanwezigheid ervan op een systeem brengt de veiligheid van apparaten/gebruikers in gevaar.

Advertenties die door adware worden geleverd, promoten vooral onbetrouwbare/schadelijke sites en software, online oplichting en zelfs malware. Sommige opdringerige advertenties kunnen stiekem software downloaden/installeren - zodra erop wordt geklikt.

Het is relevant om te vermelden dat alle legitieme producten die u tegenkomt via deze advertenties waarschijnlijk niet worden gepromoot door hun eigenlijke ontwikkelaars. In plaats daarvan wordt deze promotie ondernomen door oplichters die de affiliate programma's van de producten misbruiken om onwettige commissies te verwerven.

Bovendien heeft Energy waarschijnlijk de mogelijkheid om gegevens bij te houden, wat standaard is voor door advertenties ondersteunde software. Interessante gegevens kunnen zijn: browse-activiteit, persoonlijk identificeerbare gegevens, gebruikersnamen/wachtwoorden, financiële/bankgegevens, enz. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Samengevat kan de aanwezigheid van software zoals Energy op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Energy
Type bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Detectienamen (installer) Combo Cleaner (Application.AdSearch), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.Script.AdSearch.g), Lionic (Adware.Script.AdSearch.2!c), Sophos (AdSearch (PUA)), Symantec (Trojan.Gen.2), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (app) Combo Cleaner (Application.AdSearch), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.Script.AdSearch.gen), Lionic (Adware.Script.AdSearch.2!c), Sophos (AdSearch (PUA)), Symantec (Trojan.Gen.2), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Malafide procesnaam Energy ltd Copyright © (procesnaam kan variëren)
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

We hebben ontelbare adware samples geanalyseerd. Healthiness, Bloom, en Tone zijn een paar voorbeelden van reclame-ondersteunde software die vrijwel identiek is aan Energy; en Play No Ads, fill darker, Video Skipping Ads - zijn een paar van onze nieuwste vondsten.

Deze software lijkt meestal legitiem en biedt "handige" functionaliteiten. Echter, deze functies werken zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen werken ze nooit.

Hoe heeft Energy zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Energy verkregen van een dubieuze download webpagina. Websites die adware promoten worden zelden opzettelijk bezocht. De meeste gebruikers komen er terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware (met mogelijkheden om webpagina's geforceerd te openen).

Door advertenties ondersteunde software kan ook worden gebundeld (samengepakt) met reguliere programma's. Downloaden uit onbetrouwbare bronnen (bijv. onofficiële en freeware sites, P2P sharing netwerken, etc.) en overhaaste installaties - verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties verspreiden ook adware. Eenmaal aangeklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe kan ik de installatie van adware vermijden?

Wij raden sterk aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Bovendien moet de installatie met zorg worden benaderd, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te bestuderen, de instellingen "Aangepaste" of "Geavanceerde" te gebruiken en alle toevoegingen af te melden.

Bovendien is het essentieel om waakzaam te zijn tijdens het browsen - aangezien onwettige en kwaadaardige inhoud meestal onschuldig lijkt. Bijvoorbeeld, opdringerige advertenties zien er gewoon en onschuldig uit, maar ze leiden om naar onbetrouwbare/duivelse websites (b.v., pornografie, adult-dating, gokken, enz.).

Als u dit soort advertenties en/of omleidingen tegenkomt, inspecteer uw apparaat dan en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Energy, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van Energy adware's installatieprogramma inhoud:

Inhoud van het installatieprogramma voor energie adware

Screenshot van het Energy adware proces op Windows Taakbeheer ("Energy ltd Copyright ©" procesnaam):

Energie adware proces op Taakbeheer (Energy ltd Copyright © - procesnaam)

Screenshot van de website die gebruikt wordt om Energy adware te promoten:

Website die Energy-adware promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Energy adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Energy adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "Energy", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Energy advertenties veroorzaakt), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malware verwijdering software.

Verwijder Energy adware van Internet browsers:

Op het moment van onderzoek heeft Energy zijn browser plug-ins niet geïnstalleerd op Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox, het was echter gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle potentieel ongewenste browser add-ons uit uw internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Energy advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Energy advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van energy, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Energy advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Energy advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van energy kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van energy, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van energy van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van energy of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23701-energy-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de browsing-kwaliteit en de systeemprestaties verminderen. Het wordt ook beschouwd als een bedreiging voor de privacy, aangezien deze software meestal functies heeft voor het traceren van gegevens. Bovendien zijn advertenties die door adware worden weergegeven vaak misleidend en kunnen ze ernstige problemen veroorzaken (bv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.).

Wat doet adware?

Adware is ontworpen om advertenties weer te geven op bezochte websites en/of verschillende interfaces. Sommige types kunnen ook sites forceren te openen en privégegevens verzamelen.

Hoe genereren adware ontwikkelaars inkomsten?

Het grootste deel van de winst komt van affiliate programma's in de vorm van commissies die verdiend worden voor de promotie van verschillende websites, producten, diensten en dergelijke.

Zal Combo Cleaner Energy adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en gedetecteerde adware-type apps verwijderen. Merk op dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) misschien niet ideaal is. In sommige gevallen, ondanks dat de software zelf (handmatig) is verwijderd - blijven verschillende overblijfselen (bestanden) verborgen in het systeem. Wat meer is, de resterende componenten kunnen blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het cruciaal om adware grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Energy QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Energy op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.