FacebookTwitterLinkedIn

Dear Chrome User, Congratulations! POP-UP oplichting

Ook bekend als: "Dear Chrome user, congratulations!" virus
Schadeniveau: Medium

Dear Chrome User, Congratulations! verwijderingsinstructies

Wat is Dear Chrome User, Congratulations!?

"Dear Chrome User, Congratulations!/Beste Chrome-gebruiker, gefeliciteerd!" is een misleidend bericht dat getoond wordt door verschillende malafide websites. Onderzoek toont aan dat veel bezoekers deze website onbedoeld bezoeken - ze worden omgeleid door mogelijk ongewenste apps (mogelijk ongewenste applicaties) of opdringerige advertenties die getoond worden door andere malafide sites. Houd er rekening mee dat veel mogelijk ongewenste applicaties zonder toestemming infiltreren in systemen en niet alleen doorverwijzingen veroorzaken, maar ook opdringerige advertenties weergeven en gevoelige informatie verzamelen.

Dear Chrome User, Congratulations! oplichting

Het "Dear Chrome User, Congratulations!/Beste Chrome-gebruiker, gefeliciteerd!'-bericht meldt dat de gebruiker geselecteerd is om een ​​Samsung Galaxy S9 mobiele telefoon te winnen in ruil voor diens loyaliteit aan de Google Chrome-browser. Om de prijs te ontvangen, moet er echter een korte enquête worden ingevuld. Dit is oplichterij en Google heeft er niets mee te maken. In feite proberen de cybercriminelen om verschillende gegevens te verzamelen die misbruikt zullen worden om inkomsten te verkrijgen. Deze mensen zullen hun slachtoffers waarschijnlijk vragen om persoonlijke gegevens (zoals e-mailadressen) in te voeren. Negeer het "Beste Chrome-gebruiker, gefeliciteerd!"-bericht en verlaat de site onmiddellijk. Merk op dat sommige malafide sites scripts gebruiken die het sluiten van de browsertabs/-vensters voorkomen. In deze gevallen beëindigt u de browser via Taakbeheer of start u het systeem eenvoudigweg opnieuw op. Nadat u de browser opnieuw hebt gestart, herstelt u de vorige sessie niet, anders worden de frauduleuze sites opnieuw geopend.

Mogelijk ongewenste apps leveren verschillende opdringerige advertenties op (bijv. banners, pop-ups, coupons, enzovoort) die geleverd worden met behulp van tools waarmee de grafische inhoud van externen op elke site kan worden geplaatst. Ze verbergen vaak de onderliggende inhoud, waardoor de browserervaring afneemt. Een belangrijker probleem is dat ze kunnen doorverwijzen naar kwaadaardige websites of zelfs scripts kunnen uitvoeren die malware downloaden/installeren. Daarom kan zelfs één enkele onbedoelde klik leiden tot risicovolle computerinfecties. Mogelijk ongewenste apps zijn ook berucht om het volgen van informatie. Ze registreren doorgaans IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen en andere vergelijkbare informatie die waarschijnlijk persoonlijke gegevens bevatten. Al deze gegevens worden gedeeld met externen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Daarom kan het bijhouden van gegevens leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. We raden u dan ook ten zeerste aan om alle mogelijk ongewenste apps onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "Dear Chrome user, congratulations!" virus
Bedreigingstype Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Symptomen Ongeautoriseerde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot iemands computer.
Verspreidingsmethoden Misleidende e-mails, valse online pop-upadvertenties, valse zoekmachines, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privéinformatie, geldverlies, identiteitsdiefstal.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol met misleidende websites die valse berichten weergeven, maar in tegenstelling tot "Dear Chrome User, Congratulations!/Geachte Chrome-gebruiker, gefeliciteerd!" zijn de meeste valse fouten waarin staat dat het systeem beschadigd is om de gebruikers aan te moedigen om contact op te nemen met een valse 'technische ondersteuning' (betaalde services) of om onnodige software te verkopen. De meeste potentieel ongewenste apps lijken ook erg op elkaar. Door het aanbieden van verschillende "handige functies", zoals "Dear Chrome User...gefeliciteerd! " proberen ze om de indruk van legitimiteit weer te geven, maar ze zijn alleen ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars. In plaats van een echte meerwaarde te geven aan de reguliere gebruikers, veroorzaken mogelijk ongewenste applicaties ongewenste doorverwijzingen, geven ze opdringerige advertenties weer en verzamelen ze gevoelige informatie, waardoor ze een bedreiging vormen voor uw privacy en veiligheid op het web.

Hoe werde mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen infiltreren potentieel ongewenste apps zonder toestemming, omdat de ontwikkelaars ze verspreiden met opdringerige advertenties en een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. De ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" apps binnen de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download/installatieprocessen. Bovendien haasten veel gebruikers zich vaak doorheen deze procedures, slaan ze stappen over en klikken ze op advertenties zonder de mogelijke gevolgen ervan te begrijpen. Daarbij stellen ze hun systemen bloot aan risicovolle infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn tijdens het downloaden/installeren en tijdens het surfen op het internet. Analyseer zorgvuldig elke stap van de downloa- en installatieprocessen met behulp van de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd". Annuleer alle extra opgenomen applicaties en weiger aanbiedingen om ze te downloaden/installeren. We raden u aan om programma's alleen van officiële bronnen te downloaden, met behulp van directe downloadlinks. Downloaders/installers van externe partijen bevatten vaak frauduleuze applicaties en daarom mogen deze tools nooit gebruikt worden. Onthoud ook dat criminelen veel middelen investeren in het ontwerp van deo pdringerige advertenties, waardoor ze legitiem lijken, maar ze verwijzen door naar dubieuze websites (voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enz.) Opdringerige advertenties worden meestal getoond door mogelijk ongewenste adware-applicaties. Als u dubieuze doorverwijzingen ervaart, verwijder dan alle verdachte apps en browser-add-ons. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "Dear Chrome User, Congratulations!" pop-up:

GEFELICITEERD!
We willen u bedanken voor uw loyaliteit aan Chrome!
Uw IP-adres is geselecteerd om een Galaxy S9 te ontvangen!
Referentie van gebruiker: GIFT-29931-97

 

Beste Chrome-gebruiker, gefeliciteerd!

 

We willen u bedanken voor uw loyaliteit als Chrome-gebruiker! Uw IP-adres is willekeurig geselecteerd om een GRATIS Galaxy S9 te ontvangen.
Van tijd tot tijd selecteren we een handvol Chrome-gebruikers om hen de mogelijkheid te geven om waardevolle geschenken van onze partners en sponsors te ontvangen. Dit is onze manier om u te bedanken voor het kiezen van Chrome als uw voorkeursservice.
Vandaag is uw geluksdag! U bent één van de 10 willekeurig geselecteerde gebruikers die een nieuwe Galaxy S9 ontvangen.
Om uw geschenk te ontvangen, hoeft u alleen maar onze korte en anonieme enquête in te vullen. Maar haast u! Er zijn vandaag slechts enkele geschenken beschikbaar!
Hoe tevreden bent u over Chrome?

De "Dear Chrome User, Congratulations!" pop-up (GIF):

Dear Chrome User, Congratulations! oplichting gif

Een andere variant van de "Dear Chrome User, Congratulations!" pop-up oplichting:

Dear Chrome User, Congratulations! tweede variant (pagina 1)

Tekst op deze pagina:

Dinsdag 1 oktober 2019
Beste Google-gebruiker,
Gefeliciteerd! U bent geselecteerd als de potentiële winnaar van de GRATIS Samsung Galaxy S10, iPhone X of iPad Air 2 van vandaag.

Screenshot van de tweede pagina:

Dear Chrome User, Congratulations! tweede variant (pagina 2)

Tekst op deze pagina:

Google Klant Beloningsprogramma
Gefeliciteerd!
1 oktober 2019
We willen u bedanken dat u onze producten al zo lang gebruikt!
Elke dag selecteren we een kleine groep Google-gebruikers en geven we ze de kans om waardevolle geschenken van onze partners en sponsors te ontvangen. Op deze manier bedanken we u voor het gebruik van Google.
U kunt een nieuwe Samsung Galaxy S10, iPhone X of iPad Air 2 winnen. U hoeft alleen maar de volgende 7 vragen te beantwoorden om het cadeau te krijgen. Met deze enquête kunnen we de gebruikers beter begrijpen en onze producten verbeteren. Het duurt niet langer dan 30 seconden.
Opmerking: 100 willekeurig geselecteerde gebruikers hebben deze uitnodiging ontvangen en het aantal geschenken is beperkt.
U hebt 1 minuut en 22 seconden om de volgende vragen te beantwoorden voordat we het cadeau aan een andere gelukkige gebruiker geven! Ik wens u succes!

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Dear Chrome User, Congratulations! adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijderng frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "dear chrome user, congratulations!" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "dear chrome user, congratulations!" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "dear chrome user, congratulations!" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "dear chrome user, congratulations!" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "dear chrome user, congratulations!" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "dear chrome user, congratulations!" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13518-dear-chrome-user-congratulations-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Dear Chrome user, congratulations! virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Dear Chrome user, congratulations!" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.