FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom oplichting door het nep-programma "Google Membership Rewards"

Ook bekend als: Pop-up over "Prijzen voor Google-leden"
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de oplichtingsmelding "Google Membership Rewards"

Wat is "Google Membership Rewards"?

"Google Membership Rewards" is een oplichterij in de vorm van een loterij. Hierbij zouden gebruikers die juiste antwoorden op een aantal meerkeuzevragen een prijs winnen ter waarde van maximaal 1099 USD. De frauduleuze weggeefactie is zogenaamd een beloning voor trouwe gebruikers van Google-producten en -services door gebruikers. We benadrukken dat "Google Membership Rewards" op geen enkele manier geassocieerd is met Google LLC, en dat alle informatie die door deze website wordt verstrekt onjuist is. Deze online oplichting wordt gepromoot op verschillende onbetrouwbare websites die gebruikers zelden opzettelijk bezoeken. De meesten komen er terecht via verkeerd getypte URL's of doorverwijzingen die worden veroorzaakt door opdringerige advertenties of geïnstalleerde mogelijk ongewenste applicaties.

Google Membership Rewards oplichting

De "Google Membership Rewards"-zwendel toont een bericht waarin gebruikers worden gefeliciteerd omdat ze zogenaamd zijn geselecteerd als winnaars van Google-cadeaus. Er staat dat tien gebruikers per dag worden gekozen om een prijs te winnen. Het geschenk is zogenaamd gegarandeerd voor de geselecteerde gebruiker. Er wordt gezegd dat de nep-weggeefactie trouwe gebruikers van Google-producten en -services wil belonen. Andere claims op deze pagina zijn verwarrend. Zo staat er dat gebruikers de prijs (ter waarde van maximaal 1099 USD) pas kunnen winnen als ze de volgende vier vragen correct beantwoorden. Voorts worden gebruikers opgeroepen om snel in actie te komen, want het "aantal prijzen is beperkt". Zoals vermeld in de inleiding, is "Google Membership Rewards" nep en mag het niet worden vertrouwd, anders kunt u allerlei problemen verwachten.

Het enige doel van deze vormen van oplichting is om geld op te leveren voor hun ontwerpers. Hoe ze dit bewerkstelligen is elke keer anders. Bij valse weggeefacties wordt aan slachtoffers vaak gevraagd om relatief kleine bedragen over te maken (in verhouding tot de zogenaamd gewonnen prijs) die de verzendkosten, opslag, transactie, abonnementskosten, registratie en dergelijke zouden moeten dekken. Neploterijen worden soms gecombineerd met pogingen tot phishing om zo persoonlijke gegevens te kunnen bemachtigen. Interessante gegevens omvatten: verschillende inloggegevens voor uw account (dwz gebruikersnamen en wachtwoorden), namen, adressen, telefoonnummers, e-mails, bankrekeninggegevens, creditcardnummers, enz. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze zullen gebruiken om slachtoffers op te lichten, frauduleuze transacties te doen, online aankopen, enzovoort. Met andere woorden, de oplichting met 'Google Membership Rewards' kan leiden tot ernstige privacyschendingen, financiële verliezen, identiteitsdiefstal en andere problemen.

Mogelijk ongewenste apps kunnen de oorzaak zijn van omleidingen naar misleidende en kwaadaardige sites (bijvoorbeeld sites met de "Google Membership Rewards"-oplichting). Deze apps lijken vaak legitiem en ze beloven allerlei ‘handige’ functies die zelden echt werken. Bovendien kan ongewenste software allerlei problemen veroorzaken. Adware-apps vertonen opdringerige advertenties. De vertoonde pop-ups, banners, kortingsbonnen en andere advertenties verstoren de surfervaring en brengen de veiligheid van het apparaat / de gebruiker in gevaar. Eenmaal aangeklikt, linken opdringerige advertenties vaak naar onbetrouwbare / gevaarlijke websites. Sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren. Andere mogelijk ongewenste programma's, zogenaamde browserkapers, wijzigen de browserinstellingen en maken deze wijzigingen permanent door de toegang tot de instellingen te blokkeren. Op die manier promoten ze illegale zoekmachines. De gepromote zoekmachines kunnen doorgaans geen eigen zoekresultaten leveren, dus verwijzen ze door naar Yahoo, Bing, Google en andere echte zoekmachines. Bovendien kunnen de meeste mogelijk ongewenste programma's gegevens registreren. Ze bespioneren de browse-activiteit (browse- en zoekmachinegeschiedenis) en verzamelen daar gevoelige gegevens uit (IP-adressen, geolocaties en persoonlijk identificeerbare details). De ontwikkelaars van de mogelijk ongewenste apps verdienen geld met de verzamelde gegevens door deze te verkopen aan derden. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Pop-up over "Prijzen voor Google-leden"
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim Gebruikers kunnen zogenaamd een prijs winnen als ze de vragen juist beantwoorden.
Vermomming Deze oplichting lijkt op een loterij die door Google wordt georganiseerd.
Domeinen nature38standwould[.]live
Detectienamen (nature38standwould[.]live) Google Safebrowsing (phishing), Kaspersky (malware), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up-foutmeldingen, valse computerscan.
Distributiemethodes Gehackte websites, frauduleuze advertenties in pop-ups, mogelijk ongewenste apps.
Schade Verlies van privégegevens, diefstal van geld of identiteiten.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Chrome search contest 2021", "Spin The Wheel", "Win The New iPhone 12" en "You've made the 9.68-billionth search" zijn enkele voorbeelden van regelingen die lijken op "Google Membership Rewards". Het internet staat vol misleidende en bedrieglijke inhoud die is ontworpen om winst te maken ten koste van gebruikers. Populaire oplichtingsmodellen zijn: neppe weggeefacties, ongelooflijke deals en aanbiedingen, waarschuwingen dat het systeem geïnfecteerd is of gevaar loopt, waarschuwingen dat een bepaalde software verouderd is of ontbreekt, enzovoort. Wat er in deze berichten ook wordt beweerd, aangeboden of beloofd, ze mogen niet worden vertrouwd. Vanwege de vele vormen van oplichting die circuleren op internet, raden we u aan erg voorzichtig te zijn tijdens het surfen.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties op mijn computer geïnstalleerd?

Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" websites waar ze kunnen worden gedownload. Die worden vaak worden gepromoot door andere misleidende websites. Deze applicaties kunnen ook samen met andere programma's worden gedownload / geïnstalleerd. Deze valse marketingtactiek waarbij legitieme software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige add-ons wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen en secties, enz.) vergroot het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten. Ook opdringerige advertenties worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Nadat erop is geklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads / installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is belangrijk om software te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Alle downloads moeten worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, P2P-deelnetwerken (torrent-clients, eMule, Gnutella, enz.) en andere externe downloaders bieden vaak schadelijke en gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren is het aanbevolen om de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te controleren, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties zien er vaak legitiem en onschadelijk uit, maar ze linken soms door naar allerlei onbetrouwbare en dubieuze sites (met inhoud zoals gokspelen, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem controleren en alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd er onmiddellijk uit verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in de 'Google Membership Rewards'-oplichting:

Google Membership Rewards
Congratulations undefined User! Your IP has Won (1) Google Gift!
March 31 2021
Every we randomly selected 10 lucky users, once a day to receive a gift (Prize Guaranteed!) from Google. This gift is exclusively and ONLY for undefined undefined! This is just our way to thank you for your continuous support of our product and services.
You have been selected to win a gift worth up to $1,099.00 if you answer the next 4 questions correctly.

 

ACT NOW! 9 other users have received this invitation with only 5 prizes available to win.

 

You have a limited time to answer the questions before someone else takes over your spot. Good luck!

Weergave van de oplichting met de "Google Membership Rewards"-pop-up (GIF):

Weergave van de Google Membership Rewards-oplichting (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste apps verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Mogelijk ongewenste apps verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Kwaadaardige extensies verwijderen uit de internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Kwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek recent geïnstalleerde en verdachte add-ons en verwijder deze.

Kwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van pop-up over "prijzen voor google-leden", reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies.Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van pop-up over "prijzen voor google-leden" kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de pop-up over "prijzen voor google-leden", herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van pop-up over "prijzen voor google-leden" dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om pop-up over "prijzen voor google-leden" van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over pop-up over "prijzen voor google-leden" of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20520-google-membership-rewards-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Pop-up over Prijzen voor Google-leden QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Pop-up over "Prijzen voor Google-leden" op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.