FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u apps die de Chrome search contest 2021 website geforceerd openen?

Ook bekend als: Chrome zoekwedstrijd 2021 pop-up
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de oplichtingsmelding "Chrome search contest 2021"

Wat is "Chrome search contest 2021"?

Deze oplichtingsmelding, "Chrome search contest 2021", lijkt sterk op "You've Made The 5-billionth Search". "Chrome search contest 2021" is een vorm van oplichting die op verschillende misleidende websites wordt getoond. Deze melding beweert dat gebruikers zijn geselecteerd als winnaars om waardevolle prijzen te winnen. Elke vorm van oplichting is bedoeld om de ontwikkelaars geld op te leveren, maar ze functioneren natuurlijk steeds op een andere manier. Bij meldingen zoals Chrome Search Contest wordt aan slachtoffers gevraagd om een betaling voor ze hun prijs kunnen ontvangen, of ze worden naar phishing-websites gestuurd die persoonlijke en gevoelige gegevens verzamelen. Gebruikers bezoeken zelden opzettelijk dergelijke misleidende sites; de meesten worden ernaar doorgestuurd door opdringerige advertenties of geïnstalleerde mogelijk ongewenste applicaties. Deze software kan veel problemen veroorzaken en gebruikers zijn zich mogelijk niet bewust van de aanwezigheid ervan omdat er geen expliciete toestemming wordt gevraagd voor de installatie.

Chrome search contest 2021 oplichting

De "Chrome Search Contest 2021"-oplichting overtuigt gebruikers dat ze de 5 miljardste zoekopdracht op internet hebben gedaan. Daarom winnen ze zogenaamd een prijs maar ze moeten die binnen 15 minuten selecteren. Er wordt beweerd dat deze prijsuitreiking plaatsvindt bij elke 5 miljardste zoekopdracht en er worden namen van zogenaamde eerdere winnaars vermeldt. De vorige winnaar zou een "Samsung KU6179 Ultra HD TV" hebben gewonnen, en anderen zouden waardevolle Google Play-, Sony-, Samsung- en Apple-merkprijzen hebben gewonnen. Het bericht spoort gebruikers aan om een ​​van de drie geschenken te selecteren om hun prijs te claimen. Uiteraard is de "Chrome Search Contest 2021" oplichterij en is alle verstrekte informatie onjuist. Daarom is het sterk aangeraden om de website met deze melding gewoon te sluiten. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan moet de Windows Task Manager worden gebruikt om het browserproces te beëindigen. Het is cruciaal om de vorige browsesessie niet te herstellen na het opnieuw openen van de browser, omdat anders ook de zwendelwebsite opnieuw wordt geopend.

Zoals vermeld in de inleiding, is het enige doel van online oplichting om geld op te leveren voor oplichters. Hierbij wordt vaak aan slachtoffers gevraagd om te betalen om de (niet-bestaande prijs) te ontvangen. Gebruikers worden bijvoorbeeld gevraagd om verzendkosten, of kosten voor de opslag, transactie, registratie, abonnement enz. te betalen. Er worden meestal kleine bedragen gevraagd in verhouding tot de bloofde prijs, omdat slachtoffers dan zouden dat de relatief onbeduidende vergoeding de moeite waard is. Dergelijke vormen van oplichting worden soms ook ingezet voor phishing-aanvallen. Met andere woorden, ze vragen gebruikers om gevoelige gegevens te verstrekken, bijv. namen, adressen, e-mails, telefoonnummers, bankrekening- en / of creditcardgegevens, enz. De verzamelde informatie kan vervolgens worden gebruikt bij andere pogingen tot oplichting of ze worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, door de "Chrome Search Contest 2021" -zwendel te vertrouwen, kunnen gebruikers slachtoffer worden van ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Mogelijk ongewenste programma's veroorzaken vaak doorverwijzingen naar kwaadaardige en misleidende websites (zoals deze website met "Chrome search contest 2021"). Deze apps veroorzaken echter nog meer problemen. Adware vertoont intrusieve advertenties, die vaak irritant zijn en de surfervaring verstoren. Veel van die advertenties verwijzen door naar onbetrouwbare websites en downloaden stiekem software. Browserkapers zijn weer een ander type mogelijk ongewenste programma's. Ze werken door browserinstellingen te wijzigen en de toegang ertoe te beperken / weigeren - om valse zoekmachines te promoten. De gepromote zoekmachines kunnen zelden eigen zoekresultaten leveren, dus verwijzen ze door naar Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Bovendien hebben de meeste mogelijk ongewenste programma's datatracking-functionaliteit. Daarbij richten ze zich op de browse- en zoekmachinegeschiedenis, IP-adressen, geolocaties en persoonlijk identificeerbare details. De verzamelde gegevens worden vervolgens vaak verkocht aan derden. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Chrome zoekwedstrijd 2021 pop-up
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim In de oplichtingsmelding wordt beweerd dat gebruikers een prijs hebben gewonnen.
Domeinen group160beginmarket[.]live
Symptomen Valse foutberichten, systeemwaarschuwingen en computerscans
Distributiemethodes Gehackte websites, frauduleuze advertenties in online pop-ups, mogelijk ongewenste applicaties.
Schade Diefstal van geld, privégegevens of identiteiten, mogelijke installatie van malware
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Spin The Wheel", "Congratulations Samsung user!", "Win The New iPhone 12" en "You've made the 9.68-billionth search" zijn enkele voorbeelden van oplichting vergelijkbaar met "Chrome Search Contest 2021". Internet staat vol misleidende en bedrieglijke inhoud. Populaire zwendelmodellen zijn onder meer (maar niet uitsluitend): valse weggeefacties en loterijen, ongelooflijke aanbiedingen en deals, waarschuwingen dat het apparaat geïnfecteerd is of gevaar loopt, waarschuwingen dat een essentiële software verouderd is of ontbreekt, enz. Wat deze berichten ook beloven, vragen of eisen, het einddoel is altijd hetzelfde: geld verdienen ten koste van de gebruiker. Vanwege het wijdverbreide voorkomen van online zwendels, is het raadzaam om voorzichtig te zijn tijdens het browsen.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties op mijn computer geïnstalleerd?

Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" websites die vaak worden gepromoot door andere misleidende websites. Deze applicaties kunnen ook samen met andere programma's worden gedownload / geïnstalleerd. Deze valse marketingtactiek waarbij legitieme software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen enz.) verhoogt het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties kunnen, als erop wordt geklikt, scripts uitvoeren om mogelijk ongewenste programma's te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is aanbevolen om software te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders kunnen schadelijke en / of gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden / installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te controleren, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies en andere extensies. Opdringerige advertenties zien er soms legitiem en onschadelijk uit; maar ze verwijzen vaak door naar verdachte websites (met inhoud zoals gokspelen, dating voor volwassenen, pornografie, enz.). Als u dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem controleren en alle dubieuze applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd er onmiddellijk uit verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijke ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "Chrome search contest 2021"-oplichting:

Chrome search contest 2021

 

You've made the 5-billionth search.

 

Congratulations! You may be our next lucky winner!

 

Our last winner was Brad Jenkins from your city , who won a Samsung KU6179 Ultra HD TV on 14.05.2019 with his 5-billionth Search.

 

Every time the 5-billionth search is reached, we proclaim a winner and reset the counter.

 

You may choose one of three hidden prizes below. In addition, you will be entered in our Hall of Fame and receive a winner's certificate.

 

Behind every box is a prize. Click on a box to uncover it.

 

For technical reasons, we are not allowed to keep your invitation open for more than 15 minutes. Choose one of the prizes below and follow the instructions on your screen.

 

Recent Winners

 

Richard Sutherland 19. February 2021
Prize: $100 Google Play Card Brendan Skoal 23. January 2021
Prize: Sony Playstation 3 Andre S 20. December 2020
Prize: $500 Google Play Card Therese Bläsen 26. November 2020
Prize: $250 Google Play Card Anime Sucht 22. October 2020
Prize: Apple Watch 3 Katja Schönefeld 23. September 2020
Prize: Galaxy S10 Stefan Lochter 25. August 2020
Prize: $250 Amazon Gift Card suri- ja 16. July 2020
Preis: iPhone Xs Basti Friedel 19. June 2020
Preis: Apple Watch 3 Rene Weger 24. May 2020
Prize: $500 Google Play Card

Weergave van de misleidende pop-up "Chrome search contest 2021" (GIF):

Weergave van de misleidende pop-up

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste apps verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Mogelijk ongewenste apps verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Kwaadaardige extensies verwijderen uit de internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Kwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek recent geïnstalleerde en verdachte add-ons en verwijder deze.

Kwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van chrome zoekwedstrijd 2021 pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies.Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van chrome zoekwedstrijd 2021 pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de chrome zoekwedstrijd 2021 pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van chrome zoekwedstrijd 2021 pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om chrome zoekwedstrijd 2021 pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over chrome zoekwedstrijd 2021 pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20444-chrome-search-contest-2021-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Chrome zoekwedstrijd 2021 pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Chrome zoekwedstrijd 2021 pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.