FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Keep Secure Search browser hijacker verwijderen samen met de omleidingen die het veroorzaakt

Ook bekend als: keepsecuresearch.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is Keep Secure Search?

Onze onderzoekers vonden de Keep Secure Search browserextensie tijdens het inspecteren van misleidende download webpagina's. Na het analyseren van deze software, hebben we vastgesteld dat het een browser hijacker promotie van de keepsecuresearch.com nep-zoekmachine.

Keep Secure Search browser hijacker vraagt om machtigingen

Keep Secure Search browser hijacker overzicht

Met Keep Secure Search geïnstalleerd op onze testmachine, elk nieuw browsertabblad / venster geopend en zoekopdracht getypt in de URL-balk - resulteerde in een omleiding naar de keepsecuresearch.com site. Browser-hijacking software werkt door het maken van wijzigingen in de browser-instellingen om zijn zoekmachines te promoten.

Bovendien is keepsecuresearch.com niet in staat om zoekresultaten te genereren. We zagen dat het doorverwijsde naar de legitieme Yahoo zoekmachine (search.yahoo.com). Keepsecuresearch.com kan echter elders terechtkomen omdat omleidingen door verschillende factoren kunnen worden bepaald (bijv. geolocatie van de gebruiker).

Wat meer is, Keep Secure Search maakt gebruik van bepaalde technieken om te voorkomen dat gebruikers hun browsers herstellen.

De meeste browserkapers bespioneren de browseactiviteit van gebruikers, en Keep Secure Search is geen uitzondering. Informatie van belang kan omvatten: bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, gebruikersnamen/wachtwoorden, financiële/bankgegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens te gelde gemaakt door ze te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van software voor het traceren van gegevens op apparaten kan leiden tot ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Keep Secure Search
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst nieuw tabblad
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Browser Extensie(s) Keep Secure Search, Secure
Gepromote URL keepsecuresearch.com
Dienend IP Adres (keepsecuresearch.com) 172.67.148.205
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben duizenden browser-hijackers geanalyseerd; Keep It Smart, Cool Search, en FortSearch zijn slechts een paar voorbeelden.

Browser-hijacking software ziet er legitiem uit en biedt "handige" functies. Echter, deze functies werken zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - zijn ze volstrekt niet operationeel. Daarom zijn browser-hijackers niet alleen nutteloos, maar vormen ze ook een bedreiging voor de veiligheid van apparaten en gebruikers.

Hoe heeft Keep Secure Search zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Keep Secure Search verkregen van een dubieuze download webpagina. Browser-hijackers worden vaak gepromoot via dergelijke pagina's en oplichtingswebsites. Gebruikers komen meestal op deze sites terecht via verkeerd getypte URL's, webpagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Bovendien worden opdringerige advertenties gebruikt om browser-hijacking software te verspreiden. Wanneer erop wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties downloads/installaties uitvoeren.

Browser-hijackers worden ook verspreid via de marketingtactiek "bundelen" - het verpakken van gewone software met ongewenste toevoegingen. Downloaden uit onbetrouwbare bronnen (bijv. onofficiële en freeware sites, P2P sharing netwerken, etc.) en overhaaste installaties verhogen het risico van het toestaan van gebundelde inhoud in het systeem.

Hoe kan ik de installatie van browser hijackers vermijden?

Wij raden sterk aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Installatieprocessen moeten met zorg worden benaderd, bijv. door de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te inspecteren, de "aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor alle aanvullingen.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn bij het browsen - aangezien onwettige en kwaadaardige inhoud er vaak onschuldig uitziet. Bijvoorbeeld, opdringerige advertenties lijken legitiem, maar worden omgeleid naar zeer twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, etc.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen ziet, inspecteert u het systeem en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al is geïnfecteerd met Keep Secure Search, raden wij u het uitvoeren van een scan met Combo Cleaner om automatisch te verwijderen deze browser hijacker.

Website die Keep Secure Search browser hijacker promoot:

Website gebruikt om Keep Secure Search browser hijacker te promoten

Weergave van keepsecuresearch.com die omleidt naar de Yahoo zoekmachine (GIF):Keep Secure Search browser hijacker omleiden naar Yahoo (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Keep Secure Search browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

keepsecuresearch.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "Keep Secure Search"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de keepsecuresearch.com website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Keep Secure Search browser hijacker verwijderen van internet browsers:

Video die toont hoe browser omleidingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van keepsecuresearch.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "Keep Secure Search" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Wijzig uw startpagina:

Keepsecuresearch.com uit de startpagina van Google Chrome verwijderen

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "Beveiligd zoeken behouden" (of gewoon "Beveiligd") uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.keepsecuresearch.com) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen icoon en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van keepsecuresearch.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "keepsecuresearch.com", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van keepsecuresearch.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van keepsecuresearch.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icoon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Keep Secure Search", evenals alle andere onlangs geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Keepsecuresearch.com van Mozilla Firefox-homepage verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Opties", in het geopende venster schakelt u "Beveiligd zoeken" uit, verwijdert u hxxp://keepsecuresearch.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Keepsecuresearch.com verwijderen uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"
Zet beide resultaten op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op de knopMozilla Firefox switch about:config entry button

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van keepsecuresearch.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de keepsecuresearch.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van keepsecuresearch.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over keepsecuresearch.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23922-keep-secure-search-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de keepsecuresearch.com website te bezoeken?

Cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van browser hijackers en nep-zoekmachines) genereren inkomsten via omleidingen naar sites zoals keepsecuresearch.com.

Is het bezoeken van keepsecuresearch.com een bedreiging voor mijn privacy?

Hoogstwaarschijnlijk, ja. Websites zoals keepsecuresearch.com verzamelen gewoonlijk informatie over hun bezoekers.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreidt via software bundeling, misleidende promotionele sites, online oplichting, freeware en download websites van derden, P2P sharing netwerken (bijv. Torrent clients, eMule, Gnutella, etc.), nep updates, spam browser meldingen, en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner mij helpen bij het verwijderen van Keep Secure Search browser hijacker?

Ja, Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert geïnstalleerde browser-hijacking toepassingen. Het is relevant om te vermelden dat handmatige verwijdering (niet geholpen door beveiligingsprogramma's) ineffectief zou kunnen zijn wanneer meerdere browser hijackers aanwezig zijn. In sommige gevallen, wanneer één browser hijacker wordt verwijderd - installeren de anderen ze gewoon opnieuw. Wat meer is, verwijdering-gerelateerde instellingen zijn ontoegankelijk met browser-hijacking software geïnstalleerd. Daarom moeten browser hijackers grondig en in één keer worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
keepsecuresearch.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van keepsecuresearch.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.