FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van Keep It Smart browser hijacker en de omleidingen die het veroorzaakt

Ook bekend als: keepitsmart.today doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is Keep It Smart?

Ons onderzoeksteam vond de Keep It Smart browser extensie tijdens het inspecteren van dubieuze download sites. Onze analyse van deze software onthulde dat het een browser hijacker is die de keepitsmart.today valse zoekmachine promoot.

Keep It Smart browser hijacker vraagt om machtigingen

Keep It Smart browser hijacker overzicht

Keep It Smart promoot keepitsmart.today door er omleidingen naar te veroorzaken. Browser-hijacking software bereikt dit door wijzigingen aan te brengen in de browserinstellingen. Met Keep It Smart geïnstalleerd op onze test machine, elk nieuw browser tabblad/venster dat we geopend hebben en zoekopdracht die we getypt hadden in de URL-balk resulteerde in een omleiding naar de keepitsmart.today website.

Frauduleuze zoekmachines leiden meestal om naar legitieme zoekmachines omdat ze niet in staat zijn om zoekresultaten te leveren. We zagen keepitsmart.today doorverwijzen naar Yahoo (search.yahoo.com). Echter, het kan elders naartoe verwijzen, want het kan afhangen van verschillende factoren (bijvoorbeeld, gebruiker geolocatie, enz.).

Bovendien, maakt Keep It Smart gebruik van bepaalde technieken om te voorkomen dat de browser herstelt kan worden.

Daarnaast heeft deze extensie de mogelijkheid om gegevens bij te houden. De gerichte informatie kan omvatten: bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, persoonlijk identificeerbare gegevens, gebruikersnamen/wachtwoorden, creditcardnummers, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Samengevat kan de aanwezigheid van software zoals Keep It Smart op browsers/systemen resulteren in ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Keep It Smart
Type bedreiging Browser Hijacker, Doorverwijzing, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst nieuw tabblad
Browser Extensie(s) Keep It Smart
Gepromote URL keepitsmart.today
Detectienamen (keepitsmart.today) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (keepitsmart.today) 172.67.137.245
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben duizenden browser hijackers geanalyseerd; Quick Baro, Cool Search, en Cricket Start zijn slechts enkele voorbeelden. Browser-hijacking software lijkt meestal legitiem en biedt "handige" functies. Echter, deze functies werken zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet.

Hoe heeft Keep It Smart zich op mijn computer geïnstalleerd?

We verkregen Keep It Smart van een verdachte download pagina. Browser hijackers worden vaak gepromoot via dubieuze download webpagina's en scam sites. De meeste gebruikers komen op deze websites terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, verkeerd getypte URL's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Opdringerige advertenties verspreiden ook browser-hijacking software. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren.

Browser-hijackers kunnen ook worden gebundeld (samengepakt) met gewone programma's. Downloaden uit dubieuze bronnen (b.v. onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Hoe kan ik de installatie van browser hijackers vermijden?

Wij raden sterk aan alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Bovendien moeten installatieprocessen met zorg worden benaderd, waaronder het lezen van voorwaarden, het bestuderen van beschikbare opties, het gebruik van de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen, en opt-out van alle supplementen.

Wij adviseren u waakzaam te zijn bij het surfen, aangezien onwettige en kwaadaardige inhoud meestal onschuldig lijkt. Opdringerige advertenties zien er bijvoorbeeld legitiem/schadeloos uit, maar leiden door naar zeer twijfelachtige websites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

In het geval van ontmoetingen met dergelijke advertenties/omleidingen, inspecteert u het systeem en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al is geïnfecteerd met Keep It Smart, raden wij u het uitvoeren van een scan met Combo Cleaner om automatisch deze browser hijacker te verwijderen.

Website die de Keep It Smart browser hijacker promoot:

Website gebruikt om Keep It Smart browser hijacker te promoten

Weergave van keepitsmart.today die doorverwijst naar de Yahoo zoekmachine (GIF):

Keep It Smart browser hijacker die doorverwijst naar Yahoo (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Keep It Smart browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

keepitsmart.today browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "Keep It Smart"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de keepitsmart.today website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malware verwijdering software.

Keep It Smart browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die toont hoe browser omleidingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van keepitsmart.today gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram Google Chrome menu Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "Keep It Smart" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Wijzig uw startpagina:

Keepitsmart.today uit de startpagina van Google Chrome verwijderen

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "Keep It Smart" (of "Secure") uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.keepitsmart.today) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen icoon en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Keepitsmart.today verwijderen uit de standaard zoekmachine van Google Chrome

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "keepitsmart.today", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van keepitsmart.today doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van keepitsmart.today gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Keep It Smart", net als alle andere recentelijk geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Keepitsmart.today van de startpagina van Mozilla Firefox verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Opties", in het geopende venster schakelt u "Keep It Smart" uit, verwijdert u hxxp://keepitsmart.today en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Keepitsmart.today verwijderen uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"
Zet beide resultaten op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van keepitsmart.today doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de keepitsmart.today doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van keepitsmart.today doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over keepitsmart.today doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23908-keep-it-smart-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de keepitsmart.today website te bezoeken?

Cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van valse zoekmachines en browser hijackers) genereren inkomsten via omleidingen naar sites zoals keepitsmart.today.

Is een bezoek aan keepitsmart.today een bedreiging voor mijn privacy?

Hoogst waarschijnlijk, ja. Websites zoals keepitsmart.today verzamelen (en verkopen) meestal gegevens over hun bezoekers.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreid via misleidende promotionele webpagina's, online oplichting, software bundeling, onbetrouwbare downloadkanalen (bijv. freeware en websites van derden, P2P sharing netwerken, etc.), nep updaters, spam browser meldingen, en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen verwijderen Keep It Smart browser hijacker?

Ja, Combo Cleaner kan systemen scannen en alle aanwezige browser-hijacking apps verwijderen. Het is opmerkelijk dat handmatige verwijdering (niet geholpen door beveiligingssoftware) misschien niet de perfecte oplossing, vooral wanneer meerdere browser hijackers hebben geïnfiltreerd in het systeem. Want wanneer één browser hijacker verwijderd is - kunnen de anderen hem opnieuw installeren. Bovendien kan browser-hijacking software in staat zijn om de toegang tot browser instellingen te beperken of door de gebruiker gemaakte wijzigingen ongedaan te maken. Daarom moeten browser hijackers grondig en in één keer worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
keepitsmart.today doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van keepitsmart.today doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.