FacebookTwitterLinkedIn

Hoe SearchHDConverter browser hijacker te verwijderen?

Ook bekend als: searchhdconverter.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is SearchHDConverter?

Ons team heeft de SearchHDConverter toepassing ontdekt tijdens het inspecteren van bedrieglijke websites die aanbieden om het aan een browser toe te voegen. Na het testen van de app, leerden we dat het een browser hijacker is die de instellingen van de getroffen web browser wijzigt. Het promoot het searchhdconverter.com adres - een valse zoekmachine.

searchhdconverter.com browser hijacker

SearchHDConverter in detail

SearchHDConverter promoot searchhdconverter.com door het de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabblad pagina te maken. We hebben deze valse zoekmachine getest en ontdekten dat het resultaten toont die gegenereerd zijn door nearbyme.io (een andere louche zoekmachine) en search.yahoo.com (een legitieme zoekmachine).

Het is niet veilig om nep zoekmachines te gebruiken - ze kunnen misleidende resultaten weergeven en resultaten tonen die zijn gegenereerd door onbetrouwbare zoekmachines. Het is vermeldenswaard dat browser hijackers vaak ontworpen zijn om hun instellingen te behouden zolang ze aanwezig zijn. Met andere woorden, nep-zoekmachines kunnen niet verwijderd worden zonder de browser hijackers te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam SearchHDConverter
Type Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) SearchHDConverter
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL searchhdconverter.com
Detectienamen Fortinet (Malware), Heimdal Security (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (searchhdconverter.com) 104.21.72.245
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de hijacker te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over browser hijackers

Browser-hijacking apps en valse zoekmachines kunnen worden gebruikt om browsing-gerelateerde en zelfs gevoelige informatie te verzamelen. Verzamelde gegevens kunnen worden misbruikt voor kwaadaardige doeleinden. Meestal downloaden (en installeren) gebruikers dit soort apps onbedoeld. Meer voorbeelden van browser hijackers zijn Plus Darker, Forest Start Tabs, Snowy Tab.

Hoe heeft SearchHDConverter zich op mijn computer geïnstalleerd?

SearchHDConverter wordt gepromoot op louche websites. Het kaapt een webbrowser na het downloaden en toevoegen ervan (na het volgen van de instructies op de voornoemde pagina's). Het is ook gebruikelijk voor browser hijackers om gebundeld te worden met andere software. In dergelijke gevallen worden ze geïnstalleerd wanneer gebruikers software installeren zonder de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen van de installatieprogramma's te wijzigen.

Hoe voorkom ik de installatie van ongewenste toepassingen?

Vertrouw geen apps en bestanden die van louche websites zijn gedownload. Gebruik officiële pagina's en directe links als bronnen om ze te downloaden. Deselecteer optionele downloads en installaties voordat u software downloadt en installeert. Klik niet op advertenties en meldingen weergegeven door of op dubieuze pagina's.

Als uw computer al geïnfecteerd is met SearchHDConverter, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Searchhdconverter.com wordt omgeleid naar nearbyme.io (GIF):

searchhdconverter browser hijacker searchhdconverter.com doorverwijst naar nearbyme.io

Browsermelding met informatie over SearchHDConverter:

SearchHDConverter browser melding

Websites die SearchHDConverter browser hijacker promoten:

Website gebruikt om SearchHDConverter browser hijacker te promoten Website gebruikt om SearchHDConverter browser hijacker 2 te promoten Website gebruikt om SearchHDConverter browser hijacker 3 te promoten

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

SearchHDConverter browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

searchhdconverter.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "SearchHDConverter"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de searchhdconverter.com website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

SearchHDConverter browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die toont hoe browser omleidingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Het verwijderen van searchhdconverter.com verwante Google Chrome-extensies

Klik op het Google Chrome menu icoon Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "SearchHDConverter" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Wijzig uw startpagina:

Het verwijderen van searchhdconverter.com uit Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "SearchHDConverter" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.searchhdconverter.com) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Het verwijderen van searchhdconverter.com van Google Chrome standaardzoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de sectie "Zoekmachine", klik op "Zoekmachines beheren...", in de geopende lijst zoek naar "searchhdconverter.com", wanneer gevonden klik op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van searchhdconverter.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van searchhdconverter.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icoon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "SearchHDConverter", net als alle andere recentelijk geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Searchhdconverter.com van Mozilla Firefox-homepage verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Opties", in het geopende venster schakelt u "SearchHDConverter" uit, verwijdert u hxxp://searchhdconverter.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Het verwijderen van searchhdconverter.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"
Zet beide resultaten op "false" door ofwel te dubbelklikken op elke entry, ofwel te klikken op de Mozilla Firefox switch about:config entry button knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van searchhdconverter.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de searchhdconverter.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van searchhdconverter.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over searchhdconverter.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23579-searchhdconverter-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de searchhdconverter.com website te bezoeken?

De ontwikkelaars genereren meer inkomsten wanneer het aantal bezoekers van de website hoger is.

Is een bezoek aan searchhdconverter.com een bedreiging voor mijn privacy?

Nep zoekmachines zoals searchhdconverter.com kunnen worden gebruikt om verschillende informatie over de bezoeker te verzamelen. Dus, met behulp van valse zoekmachines kan leiden tot problemen met betrekking tot online privacy.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

In de meeste gevallen worden browser hijackers verspreid met behulp van social engineering tactieken, zoals browsermeldingen, opdringerige advertenties, enz. Ze worden ook verspreid door ze te bundelen met andere software.

Zal Combo Cleaner mij helpen SearchHDConverter browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en browser-hijacking toepassingen verwijderen. Wanneer meerdere browser hijackers aanwezig zijn, moeten ze allemaal in één keer verwijderd worden. Aangezien het moeilijk is om dergelijke apps manueel te verwijderen (omdat ze elkaar opnieuw kunnen installeren), is het aangeraden om apps zoals Combo Cleaner te gebruiken voor hun verwijdering.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
searchhdconverter.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van searchhdconverter.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.