FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de MySearchConverters browser hijacker te verwijderen?

Ook bekend als: mysearchconverters.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort toepassing is MySearchConverters?

MySearchConverters is een browser hijacker die het mysearchconverters.com adres promoot door de instellingen van de web browser te veranderen. Veel browser hijackers worden geïnstalleerd wanneer gebruikers andere programma's installeren (gebruikers installeren ze onbedoeld).

mysearchconverters.com browser hijacker

MySearchConverters browser hijacker in detail

MySearchConverters kaapt een web browser door het vervangen van de homepage, standaard zoekmachine, en nieuw tabblad URL met mysearchconverters.com. Mysearchconverters.com is een nep-zoekmachine die resultaten gegenereerd door nearbyme.io, search.yahoo.com (Yahoo), en andere zoekmachines te tonen.

Nearbyme.io mag niet worden vertrouwd. Deze zoekmachine kan in zijn zoekresultaten links bevatten naar downloadpagina's voor adware, browser hijackers, of andere mogelijk ongewenste toepassingen. Ook kan het websites die ontworpen zijn om bezoekers te verleiden tot het geven van credit card gegevens, wachtwoorden en andere persoonlijke informatie promoten.

Mysearchconverters.com kan niet worden verwijderd uit instellingen totdat MySearchConverters is verwijderd uit een browser. Instructies over hoe MySearchConverters en mysearchconverters.com te verwijderen worden hieronder voorzien. Een andere reden om MySearchConverters te verwijderen is dat het informatie kan verzamelen die kan worden misbruikt voor kwaadwillige doeleinden.

Overzicht Bedreiging:
Naam MySearchConverters
Type Bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Zoek Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browserextensie(s) MySearchConverters
Veronderstelde Functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL mysearchconverters.com
Opsporingsnamen (mysearchconverters.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP-adres (mysearchconverters.com) 104.21.16.81
Getroffen Browser Instellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

MySearchConverters ongewenste toepassing in het algemeen

MySearchConverters promoot een valse zoekmachine die resultaten kan serveren van legitieme en onbetrouwbare zoekmachines. Zoals de meeste apps van dit type, wordt MySearchConverters verspreid met behulp van dubieuze methoden. Een paar voorbeelden van andere browser hijackers zijn Togo Quick Search, GetRadioSearch, en GetStreamSearch.

Hoe heeft MySearchConverters zich op mijn computer geïnstalleerd?

Veel browser hijackers worden gedownload of geïnstalleerd wanneer gebruikers andere programma's downloaden of installeren. Het is gebruikelijk dat dit soort apps wordt verspreid via downloaders en installers met "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige", of vergelijkbare instellingen. Gebruikers staan toe dat ongewenste apps worden gedownload of geïnstalleerd wanneer zij deze instellingen niet wijzigen.

Sommige apps van dit type worden gedownload of geïnstalleerd via valse installatieprogramma's en advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Meestal komen gebruikers louche advertenties en valse installatieprogramma's tegen op websites die niet te vertrouwen zijn.

Hoe voorkom ik de installatie van ongewenste toepassingen?

Derden downloaders, installers, Peer-to-Peer netwerken, onofficiële pagina's, enzovoorts als bronnen, tools kunnen niet vertrouwd worden. Programma's (en bestanden) moeten worden gedownload van officiële pagina's en via directe downloadlinks. Downloaders en installers met instellingen als "Geavanceerde", "Aangepaste", "Handmatige" of aangevinkte selectievakjes moeten worden onderzocht.

Het is gebruikelijk dat de bovengenoemde downloaders en installers worden gebruikt om browser-hijacking en andere ongewenste apps te verspreiden. Advertenties die op schaduwrijke pagina's staan moeten ook niet worden aangeklikt. Als uw computer al geïnfecteerd is met MySearchConverters, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Mysearchconverters.com wordt omgeleid naar nearbyme.io (GIF):

mysearchconverters browser hijacker mysearchconverters.com toont nearbyme.io resultaten

Browsermelding met informatie over MySearchConverters:

mysearchconverters browser hijacker browser melding

Misleidende websites die worden gebruikt om MySearchConverters browser hijacker te promoten:

mysearchconverters browser hijacker bedrieglijke download pagina mysearchconverters browser hijacker bedrieglijke download pagina 2 mysearchconverters browser hijacker bedrieglijke promotor

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

MySearchConverters browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mysearchconverters.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "MySearchConverters"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de mysearchconverters.com website veroorzaken), scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malware verwijdering software.

MySearchConverters browser hijacker verwijderen uit Internet browsers:

Video die toont hoe browser omleidingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van mysearchconverters.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "MySearchConverters" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Wijzig uw startpagina:

Removing mysearchconverters.com from Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "MySearchConverters" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.mysearchconverters.com) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Als aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Het verwijderen van mysearchconverters.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "mysearchconverters.com", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mysearchconverters.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van mysearchconverters.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "MySearchConverters", evenals alle andere onlangs geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Mysearchconverters.com verwijderen van Mozilla Firefox-homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menupictogram firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Opties", in het geopende venster schakelt u "MySearchConverters" uit, verwijdert u hxxp://mysearchconverters.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Mysearchconverters.com verwijderen uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"

Zet beide resultaten op "vals" door te dubbelklikken op elk item of door te klikken op de Mozilla Firefox switch about:config entry button knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mysearchconverters.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de mysearchconverters.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van mysearchconverters.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over mysearchconverters.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21752-mysearchconverters-browser-hijacker

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers naar de mysearchconverters.com website?

De inkomsten die via deze pagina worden gegenereerd, hangen af van het aantal bezoekers.

Is het bezoeken van mysearchconverters.com een bedreiging voor mijn privacy?

Valse zoekmachines kunnen worden gebruikt om informatie over het surfen of zelfs gevoelige informatie te verzamelen.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden verspreid via browsermeldingen, opdringerige advertenties, downloaders/installers voor andere programma's.

Zal Combo Cleaner mij helpen MySearchConverters browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en bestaande browser hijackers verwijderen. Als er meerdere browser hijackers aanwezig zijn, kunnen ze elkaar opnieuw installeren. In dergelijke gevallen moeten ze allemaal in één keer worden verwijderd, wat moeilijk handmatig te bereiken kan zijn. Daarom is het aanbevolen om apps zoals Combo Cleaner te gebruiken om browser hijackers te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
mysearchconverters.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van mysearchconverters.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.