FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de tobepartou.com verwijderen uit de instellingen van een gehijackte browser

Ook bekend als: tobepartou.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat soort pagina is tobepartou.com?

Tobepartou.com is een valse zoekmachine die wordt gepromoot via een browser hijacker genaamd Properties (en andere programma's van dit soort). Het installatieprogramma ("CS_installer.exe") voor de Properties browser hijacker wordt verspreid via een misleidende website, downloadpagina's voor software, YouTube downloaders.

Browser hijacker gebruikt om tobepartou.com te promoten

Tobepartou.com in detail

Browser hijackers die gebruikt worden om tobepartou.com te promoten veranderen niet altijd de instellingen van de web browser. Wanneer ze deze wijzigen, vervangen ze de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina (hun adressen) met tobepartou.com. Tobepartou.com is een valse zoekmachine die doorverwezen wordt naar bing.com via searchithub.com (een andere verdachte website).

Ook zou tobepartou.com gebruikers kunnen doorverwijzen naar onbetrouwbare websites en misleidende resultaten genereren. Hoe dan ook, tobepartou.com, en programma's gebruikt om het te promoten kan niet worden vertrouwd. Meestal kunnen gebruikers valse zoekmachines niet verwijderen uit de instellingen van gehijackte browsers terwijl browser hijackers aanwezig zijn.

Overzicht bedreiging:
Naam tobepartou.com browser hijacker
Type bedreiging Browser hijacker, doorverwijzingen, zoek hijacker, werkbalk, ongewenste nieuwe tabbladen
Browserextensie(s) Properties (en andere browser hijackers)
Veronderstelde functionaliteit Nauwkeurige zoekresultaten 
Getroffen browser instellingen Startpagina, nieuw tab URL, standaard zoekmachine 
Detectienamen (misleidende installer) Avast (Win32:TrojanX-gen [Trj]), AVG (Win32:TrojanX-gen [Trj]), Bkav Pro (VEX.Webshell), Cyren (W32/MSIL_Agent.COP.gen!Eldorado), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (tobepartou.com) N/A (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (startpagina, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de hijacker te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites.
Verwijdering

Om tobepartou.com browser hijacker verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over valse zoekmachines 

Valse zoekmachines kunnen worden ontworpen om informatie over hun gebruikers te verzamelen. Hetzelfde geldt voor browser hijackers. In dergelijke gevallen kunnen de verzamelde gegevens worden misbruikt door ze te verkopen aan derden en op andere manieren. Voorbeelden van andere valse zoekmachines zijn krestinaful.com, searchzone.xyz, ginmule.xyz.

Hoe heeft tobepartou.com zich op mijn computer geïnstalleerd?

Een browser hijacker die tobepartou.com promoot wordt verspreid met behulp van een kwaadaardig installatieprogramma genaamd "CS_installer.exe". Dit installatieprogramma wordt verspreid via een bedrieglijke website (de schermafbeelding staat hieronder). Het is ook gebruikelijk dat browser-hijacking programma's worden verspreid via installatieprogramma's voor andere programma's.

Programma's die gebundeld worden met browser-hijackers hebben "Aangepaste", "Geavanceerde", of soortgelijke instellingen in hun installatieprogramma's (of downloaders). Gebruikers worden uiteindelijk gehijackt door hun browser wanneer ze programma's installeren (of downloaden) zonder de voornoemde instellingen te wijzigen. In andere gevallen worden browser hijackers verspreid via misleidende advertenties.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Gebruik betrouwbare (officiële) websites om bestanden en programma's te downloaden. Andere bronnen (zoals derde partij downloaders, onofficiële pagina's, Peer-to-Peer netwerken) kunnen gebruikt worden om ongewenste of zelfs kwaadaardige programma's te verspreiden. Klik niet op advertenties die op verdachte webpagina's verschijnen.

Het is ook belangrijk om downloaders en installers te controleren op optionele downloads en installaties en ongewenste programma's te deselecteren voordat u programma's downloadt of installeert. Als uw computer al geïnfecteerd is met browser hijackers, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tobepartou.com doorverwijzingen naar bing.com via searchithub.com (GIF):

tobepartou.com doorverwijzingen naar bing.com via searchithub.com

Schermafdruk van een bedrieglijke website die wordt gebruikt om een ISO-bestand te promoten dat het installatieprogramma (genaamd "CS_installer.exe") bevat voor de "Properties" browser hijacker:

tobepartou.com doorverwijzing installer promoter

Schermafdruk van het bedrieglijke installatieprogramma en een ISO-bestand (het wordt ook verspreid via software cracks, YouTube downloaders, enz):

tobepartou.com doorverwijzing kwaadaardige installer gepromoot via cracks youtube downloaders

Screenshot van de "Properties" browser hijacker geïnstalleerd op Chrome:

tobepartou.com doorverwijzing properties browser hijacker weergave

tobepartou.com browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van tobepartou.com browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

tobepartou.com doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

tobepartou.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het verwijderingsprogramma's venster: zoek naar een recent geïnstalleerde verdachte programma's, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma (dat browser doorverwijzingen naar de tobepartou.com website veroorzaken), scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

tobepartou.com doorverwijzingen verwijderen van Internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen verwijderd kunnen worden:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies van Google Chrome:

Verwijderen van tobepartou.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "Properties" of andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijderen van tobepartou.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.tobepartou.com) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van tobepartou.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "tobepartou.com" wanneer deze zich bevindt klik op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van tobepartou.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van tobepartou.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox-menupictogram firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van tobepartou.com uit Mozilla Firefox startpagina

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox menu icoontje firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer dan "Opties", in het geopende venster verwijdert u hxxp://tobepartou.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat elke keer dat u Mozilla Firefox start zal worden geopend.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van tobepartou.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"
Zet beide resultaten op "false" door ofwel te dubbelklikken op elke entry, ofwel te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config in knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van tobepartou.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de tobepartou.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van tobepartou.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over tobepartou.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22742-tobepartou-com-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van gebruikers dwingen om de website tobepartou.com te bezoeken?

De makers van deze pagina willen dat hun pagina zo vaak mogelijk wordt bezocht: hoe hoger het aantal bezoeken aan de website, hoe meer geld de makers verdienen.

Is een bezoek aan tobepartou.com een bedreiging voor mijn privacy?

Valse zoekmachines zoals tobepartou.com en browser hijackers die gebruikt worden om ze te promoten kunnen ontworpen worden om verschillende informatie over hun gebruikers te verzamelen.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden verspreid met behulp van downloaders en installers voor andere programma's of social engineering tactieken zoals browsermeldingen, opdringerige advertenties. Het komt ook vaak voor dat ze worden gepromoot via misleidende websites.

Zal Combo Cleaner mij helpen Properties of een andere browser hijacker te verwijderen?

Browser hijackers moeten automatisch verwijderd worden (vooral als er meer dan één programma van dit type aanwezig is). Ze kunnen elkaar opnieuw installeren, waardoor het moeilijk wordt om ze handmatig te verwijderen. In zulke gevallen moeten ze allemaal in één keer verwijderd worden. Dit kan eenvoudig worden gedaan met software zoals Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
tobepartou.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van tobepartou.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met tobepartou.com browser hijacker

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.