FacebookTwitterLinkedIn

Hoe krestinaful.com verwijderen uit de instellingen van een webbrowser

Ook bekend als: krestinaful.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is krestinaful.com?

Krestinaful.com is een valse zoekmachine die door verschillende browser-hijacking programma's wordt gepromoot. Twee van de programma's die krestinaful.com promoten heten Settings en Options. Browser hijackers promoten valse zoekmachines door de instellingen van de webbrowser te wijzigen. Programma's van dit type worden vaak bevorderd en verspreid met behulp van misleidende methoden.

krestinaful.com browser hijacker

Krestinaful.com in detail

Krestinaful.com toont resultaten gegenereerd door Bing (het verwijst door naar bing.com via searchithub.com en media-search.xyz, een paar verdachte URLs). Aangezien het een valse zoekmachine is, kan het misleidende resultaten tonen, gebruikers doorverwijzen naar onbetrouwbare websites, resultaten tonen die gegenereerd zijn door verdachte zoekmachines.

Browser-hijacking programma's gebruikt om krestinaful.com te promoten stellen het in als de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabblad pagina. Meestal voorkomen browser hijackers dat gebruikers hun wijzigingen ongedaan maken totdat ze niet meer aanwezig zijn. Op het moment van het onderzoek werd de "Options" browser hijacker verspreid met behulp van een bestand met de naam "CS_installer.exe".

Overzicht bedreiging:
Naam krestinaful.com browser hijacker
Type bedreiging Browser Hijacker, Doorverwijzingen, Zoek Hijacker, Toolbar, Ongewenste Nieuwe Tabbladen
Browser extensie(s) Instellingen en andere verdachte browser-hijacking programma's
Veronderstelde functionaliteit  Verbeterde browse-ervaring
Getroffen browserinstellingen  Startpagina, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Detectienamen (krestinaful.com) N/A (VirusTotal)
Detectienamen (ISO bestand gebruikt om de browser hijacker Settings te verspreiden) Avast (Win32:TrojanX-gen [Trj]), AVG (Win32:TrojanX-gen [Trj]), Bkav Pro (VEX.Webshell), McAfee (Artemis!66FD44FFAEDB), volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (startpagina, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de hijacker te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over valse zoekmachines

Valse zoekmachines (en browser hijackers) kunnen worden gebruikt als hulpmiddelen om informatie over hun gebruikers te verzamelen. In dergelijke gevallen kunnen hun makers de verkregen gegevens misbruiken voor kwaadaardige doeleinden. Hoe dan ook, valse zoekmachines en programma's die ze promoten zijn niet te vertrouwen. Meer voorbeelden van valse zoekmachines zijn mysearch.space, searchzone.xyz, searchfor.cc.

Hoe heeft krestinaful.com zich op mijn computer geïnstalleerd?

Een van de browser-hijacking programma's die krestinaful.com promoten wordt verspreid via een ISO-bestand. Dat ISO-bestand wordt gepromoot op een bedrieglijke website. Ook kunnen browser hijackers die gebruikt worden om deze valse zoekmachine te promoten gebundeld worden met andere programma's en verspreid worden via misleidende advertenties.

Programma's gebundeld met browser hijackers hebben "Aangepaste", "Geavanceerde", of andere instellingen in hun downloaders of installers. Gebruikers stemmen in met het downloaden of installeren van browser hijackers naast andere programma's wanneer ze deze instellingen ongewijzigd laten.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Onbetrouwbare bronnen voor het downloaden van bestanden en programma's (zoals P2P-netwerken, louche websites, downloaders van derden) mogen niet worden vertrouwd. Bestanden en programma's moeten alleen van legitieme pagina's worden gedownload. Ook advertenties op verdachte websites mogen niet worden aangeklikt.

Het wordt ook aangeraden om geen programma's te downloaden en te installeren zonder hun downloaders en installers te controleren op ongewenste programma's. Als uw computer al geïnfecteerd is met browser hijackers, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om het automatisch te verwijderen.

Krestinaful.com verwijst door naar bing.com via searchithub.com en media-search.xyz (GIF):

krestinaful.com doorverwijzingen naar bing.com

Schermafdruk van de bedrieglijke website die wordt gebruikt om ISO-bestand te promoten dat is ontworpen om "Instellingen" browser hijacker te installeren:

krestinaful.com doorverwijzing website gebruikt om iso bestand te promoten

Schermafdruk van een misleidende website die gebruikt wordt om de "Options" browser hijacker te promoten (een installatieprogramma met de naam "CS_installer.exe"):

krestinaful.com doorverwijzing bedrieglijke website promoten van options browser hijacker

Schermafdruk van het "Settings" browser-hijacking programma beschrijving:

krestinaful.com doorverwijzing browser hijacking programma beschrijving

Schermafdruk van het "Options" browser-hijacking programma beschrijving:

krestinaful.com doorverwijzingen opties browser hijacker beschrijving

"Opties" browser hijacker geïnstalleerd op een browser:

krestinafu.com doorverwijzing opties browser hijacker

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

krestinaful.com doorverwijzingen verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

krestinaful.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte programma's, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's (die browser doorverwijzingen naar de krestinaful.com website veroorzaken), scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

krestinaful.com doorverwijzingen verwijderen van Internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen verwijderd kunnen worden:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies van Google Chrome:

Het verwijderen van krestinaful.com verwante Google Chrome-extensies

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Instellingen" of andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijderen van krestinaful.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.krestinaful.com) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van krestinaful.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de sectie "Zoekmachine", klik op "Zoekmachines beheren...", in de geopende lijst zoek naar "krestinaful.com" wanneer deze zich bevindt klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van krestinaful.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins van Mozilla Firefox:

Verwijderen van krestinaful.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox-menupictogram firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van krestinaful.com uit Mozilla Firefox homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox menu icoontje firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer dan "Opties", in het geopende venster verwijdert u hxxp://krestinaful.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat elke keer dat u Mozilla Firefox start zal worden geopend.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van krestinaful.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"
Zet beide resultaten op "false" door ofwel te dubbelklikken op elke entry, ofwel te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config in knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van krestinaful.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de krestinaful.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van krestinaful.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over krestinaful.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22720-krestinaful-com-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website krestinaful.com te bezoeken?

Hoe meer bezoekers krestinaful.com bezoeken, hoe meer geld de makers verdienen.

Is een bezoek aan krestinaful.com een bedreiging voor mijn privacy?

Valse zoekmachines (websites zoals krestinaful.com) en programma's die ze promoten kunnen worden ontworpen om verschillende informatie over hun gebruikers te verzamelen.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden verspreid met behulp van social engineering tactieken, zoals browsermeldingen, opdringerige advertenties. Ook worden ze gepromoot met behulp van misleidende websites, downloaders voor andere programma's. Een browser hijacker die krestinaful.com promoot wordt verspreid met behulp van een ISO-bestand dat wordt gepromoot door een bedrieglijke pagina.

Zal Combo Cleaner mij helpen browser hijackers te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen en alle browser-hijacking programma's verwijderen. Als er meerdere browser hijackers aanwezig zijn, kunnen ze elkaar opnieuw installeren. In zulke gevallen moeten alle browser hijackers in één keer verwijderd worden. Het kan een uitdaging zijn om dat handmatig te doen. Daarom is het aanbevolen om browser hijackers automatisch te verwijderen (met behulp van gespecialiseerde software).

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
krestinaful.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van krestinaful.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.