FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u UltraEngine adware en de advertenties die het levert?

Ook bekend als: Advertenties van UltraEngine
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is UltraEngine?

UltraEngine is een bedrieglijke software geclassificeerd als adware. Het heeft ook browser hijacker kwaliteiten. Vanwege de dubieuze technieken die gebruikt worden om deze app te verspreiden, is het ook gecategoriseerd als een mogelijk ongewenst programma (PUA).

UltraEngine adware

UltraEngine adware overzicht

Adware kan pop-ups, coupons, banners en andere opdringerige advertenties weergeven op elke bezochte website en/of verschillende interfaces. De geleverde advertenties doen ernstig afbreuk aan de surfervaring en vormen een bedreiging voor de veiligheid van het apparaat/de gebruiker. Ze onderschrijven verschillende misleidende en schadelijke sites. Bovendien kunnen sommige opdringerige advertenties software (bijv. PUA's) in systemen infiltreren - wanneer er op wordt geklikt.

Browser hijackers wijzen valse zoekmachine adressen toe als browser's standaard, en hun homepage en nieuwe tabblad/venster URLs ook. Dus, web zoekopdrachten gedaan via de URL-balk en nieuwe tabbladen / vensters geopend, worden doorverwezen naar het gepromote adres.

Frauduleuze zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren , dus ze verwijzen door naar Google, Yahoo, Bing, en andere echte zoekmachines. Bovendien gebruiken browser hijackers ook hardnekkige methodes - om te voorkomen dat gebruikers hun browsers kunnen herstellen.

De meeste adware en browser hijacker apps hebben data tracking capaciteiten. De doelgerichte informatie omvat browse-activiteit, IP-adressen, persoonlijk identificeerbare details, enz. De verzamelde gegevens worden vervolgens te gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van UltraEngine
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Adware.MAC.AdLoad.13), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.G), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.j), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van UltraEngine verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

ChannelParameter, SyncApp en EdgeAdvanced zijn een paar voorbeelden van apps uit de adware classificatie. Ze lijken onschuldig en bieden "voordelige" functies, die meestal niet functioneel zijn. Dit geldt voor bijna alle mogelijk ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste apps is om inkomsten te genereren ten koste van de gebruiker.

Hoe heeft UltraEngine zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen samen met andere programma's worden gedownload/geïnstalleerd. Deze marketing tactiek van het verpakken van reguliere software met diverse toevoegingen - wordt "bundelen" genoemd. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijk ongewenste programma's. Wanneer er op deze advertenties wordt geklikt, kunnen ze deze apps stiekem downloaden/installeren. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben ook "officiële" download pagina's.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het is raadzaam om software te onderzoeken en te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Dubieuze downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz. - bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen en de "Geavanceerde/Aangepaste" instellingen te gebruiken om af te zien van alle toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze leiden echter door naar onbetrouwbare en twijfelachtige websites (bijv. pornografie, gokken, adult-dating, etc.).

In het geval van ontmoetingen met advertenties en/of omleidingen van dit type, moet het systeem worden geïnspecteerd en alle verdachte toepassingen en browser extensies/plug-ins gedetecteerd moeten onmiddellijk verwijderd worden. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met UltraEngine, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster dat getoond wordt eens de installatie van UltraEngine adware voorbij is:

Pop-up verschijnt zodra UltraEngine installatie voltooid is

UltraEngine adware's installatie map:

UltraEngine adware installatie map

Advertenties van UltraEngine onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van UltraEngine. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe UltraEngine adware te verwijderen met Combo Cleaner:

UltraEngine adware verwijderen:

Verwijder UltraEngine-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van ultraengine gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van UltraEngine verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van ultraengine gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van ultraengine gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van ultraengine gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de browse-ervaring en de systeemprestaties verminderen. Bovendien hebben toepassingen van dit type meestal de mogelijkheid om gegevens te traceren, waardoor ze een bedreiging vormen voor de veiligheid van apparaten en gebruikers. Bovendien kunnen advertenties die door adware worden weergegeven kwaadaardig zijn en andere ernstige problemen veroorzaken.

Wat doet adware?

Reclame-ondersteunde software of adware - is ontworpen om opdringerige reclamecampagnes te leveren. Met andere woorden, het toont verschillende advertenties op elke bezochte website en/of verschillende interfaces.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware genereert inkomsten door het promoten van websites, toepassingen, diensten en dergelijke. Het grootste deel van de winst wordt gemaakt via affiliate programma's.

Zal Combo Cleaner UltraEngine adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en geïnstalleerde adware-type apps verwijderen. Het is vermeldenswaard dat handmatige verwijdering grondigheid kan missen. In sommige gevallen, ondanks dat de software zelf (handmatig) verwijderd is, blijven er verschillende bestandsresten achter in het systeem. Bovendien kunnen dergelijke overblijfselen blijven draaien en problemen veroorzaken.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van UltraEngine QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van UltraEngine op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van UltraEngine

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.