FacebookTwitterLinkedIn

Hoe kan ChannelParameter adware en de advertenties die het weergeeft verwijderd worden?

Ook bekend als: Advertenties van ChannelParameter
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is ChannelParameter?

ChannelParameter is een adware-achtig programma met de kwaliteiten van een browser hijacker. Het is ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma vanwege de verdachte methoden die gebruikt zijn om het te verspreiden.

ChannelParameter adware

ChannelParameter adware overzicht

Adware maakt het plaatsen van pop-ups, enquêtes, coupons en andere opdringerige advertenties op elke bezochte website en/of verschillende interfaces mogelijk. De advertenties beïnvloeden de surfervaring door webpagina-inhoud te overlappen en de surfsnelheid te vertragen; ze brengen ook de veiligheid van het apparaat en de gebruiker in gevaar.

Opdringerige advertenties promoten onbetrouwbare, oplichtende en zelfs kwaadaardige sites. Bovendien kunnen sommige opdringerige advertenties software downloaden/installeren (bijv. ongewenste programma's) zonder toestemming van de gebruiker, wanneer er op wordt geklikt.

Browser hijackers wijzen frauduleuze web zoekadressen toe aan de standaard zoekmachine van browsers, nieuwe tabbladen/vensters, en startpagina URL's. Dus, zoekopdrachten uitgevoerd via de URL-balk en nieuwe browser tabbladen/vensters die geopend worden verwijzen door naar het gepromote adres.

Valse zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, dus verwijzen ze door naar Google, Yahoo, Bing en andere echte zoekmachines. Browser hijackers gebruiken ook hardnekkige methodes om te voorkomen dat gebruikers hun browsers kunnen herstellen.

Adware en browser hijackers hebben meestal de mogelijkheid om gegevens bij te houden. Informatie van belang voor hun omvat: Bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, IP-adressen, persoonlijk identificeerbare gegevens, enz. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste programma's op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging: 
Naam Advertenties van ChannelParameter
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Bijkomende informatie Dit programma behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar verdachte websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden..
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van ChannelParameter verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

EdgeAdvanced, SearchMaster, en BoostResource zijn een paar voorbeelden van programma's binnen de adware classificatie. Ze lijken legitiem en bieden "handige" functies, die meestal niet operationeel zijn. In feite zijn functionaliteit en gebruikersveiligheid irrelevant voor de meeste ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste programma's is om winst te genereren ten koste van de gebruiker.

Hoe is ChannelParameter op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's verspreiden zich met behulp van de "bundeling"-tactiek - het verpakken van reguliere programma's met ongewenste/schadelijke toevoegingen. Door zich te haasten met downloaden/installeren lopen gebruikers het risico dat gebundelde inhoud in hun apparaten terechtkomt. Opdringerige advertenties verspreiden ook ongewenste programma's. Eenmaal erop geklikt wordt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties te maken zonder toestemming van de gebruiker. Ongewenste programma's kunnen ook "officiële" downloadpagina's hebben.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is raadzaam om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Verdachte bronnen, bijv. onofficiële en gratis file-hosting sites, peer-to-peer deelnetwerken, enz. - bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt aanbevolen de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen en de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om af te zien van alle toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar ze verwijzen door naar verschillende verdachte websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als gebruikers op dergelijke advertenties en/of doorverwijzingen stuiten, moeten ze hun apparaten controleren en onmiddellijk alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins verwijderen die zijn gedetecteerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met ChannelParameter, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster dat weergegeven wordt zodra de installatie van ChannelParameter adware is voltooid:

Pop-up verschijnt zodra de ChannelParameter installatie voltooid is

ChannelParameter adware's installatie map:

ChannelParameter adware's installatie map

Advertenties van ChannelParameter onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van ChannelParameter. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe ChannelParameter adware verwijderd kan worden met Combo Cleaner:

ChannelParameter adware verwijderen:

Verwijder ChannelParameter-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van channelparameter gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ChannelParameter verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van channelparameter gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van channelparameter gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van channelparameter gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de systeemprestaties verminderen en de browse-ervaring verminderen. Deze software heeft meestal de mogelijkheid om gegevens bij te houden, waardoor het een bedreiging vormt voor de privacy van de gebruiker. Bovendien kunnen advertenties die door adware worden weergegeven misleidend/schadelijk zijn en andere ernstige problemen veroorzaken.

Wat doet adware?

Reclame-ondersteunde software of adware werkt door het uitvoeren van opdringerige reclamecampagnes. Eenvoudig gezegd, toont deze software verschillende advertenties op elke bezochte website en/of verschillende interfaces.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

De meeste inkomsten gegenereerd door adware is via affiliate programma's door het promoten van sites, applicaties, producten, diensten, en dergelijke. De ontwikkelaars van deze software kunnen commissie krijgen van advertentieklikken, websitebezoeken, bestandsdownloads, productaankopen, service-abonnementen, enzovoort.

Zal Combo Cleaner de ChannelParameter adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw apparaat scannen en de aanwezige adware-achtige programma's verwijderen. Het is belangrijk te vermelden dat handmatige verwijdering mogelijk niet grondig genoeg is om adware in zijn geheel te verwijderen. In sommige gevallen, zelfs nadat de software zelf (handmatig) is verwijderd blijven verschillende overblijfselen (bestanden) verborgen in het systeem. Bovendien kunnen deze componenten blijven draaien en problemen veroorzaken.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ChannelParameter QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ChannelParameter op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van ChannelParameter

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.