FacebookTwitterLinkedIn

Hoe search.softsurf.xyz uit de instellingen van een browser te verwijderen?

Ook bekend als: search.softsurf.xyz browser hijacker
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat voor adres is search.softsurf.xyz?

Search.softsurf.xyz is een valse zoekmachine. Meestal worden nep-zoekmachines gepromoot via browser-hijacking toepassingen ontworpen om browsers te kapen door hun instellingen te wijzigen. Het is vermeldenswaard dat gebruikers die eindigen op search.softsurf.xyz kunnen worden omgeleid naar andere pagina's zoals searchmarquis.com en directsearchapp.com.

search.softsurf.xyz valse zoekmachine gemaakt als de standaard zoekmachine

Gebruikers van browsers gekaapt door search.softsurf.xyz kunnen dit adres zien in de instellingen van de nieuwe tabblad pagina en de standaard zoekmachine. Afhankelijk van de geolocatie van zijn gebruikers, kan search.softsurf.xyz resultaten tonen die zijn gegenereerd door nearbyme.io, bing.com, en mogelijk andere zoekmachines.

Search.softsurf.xyz kan gebruikers omleiden naar twijfelachtige pagina's en resultaten tonen met links naar onbetrouwbare pagina's. Een ander belangrijk detail is dat browsers gekaapt door search.softsurf.xyz hebben de "Beheerd door uw organisatie" functie toegevoegd aan hen.

Overzicht Bedreiging:
Naam search.softsurf.xyz browser hijacker
Type Bedreiging Browser hijacker, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Forcepoint ThreatSeeker (verdacht), volledige lijst (VirusTotal)
Dienend IP-adres 13.225.221.114
Symptomen Uw Mac werd trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar louche websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), vertoning van ongewenste advertenties, omleidingen naar louche websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Search.softsurf.xyz in het algemeen

Search.softsurf.xyz is een nep-zoekmachine die gebruikers kan omleiden naar louche webpagina's (of resultaten kan tonen die door onbetrouwbare zoekmachines zijn gegenereerd). Gebruikers doen dergelijke zoekmachines niet vrijwillig. In de meeste gevallen worden browsers gekaapt na de installatie van een mogelijk ongewenst programma (PUA)/een browser hijacker.

Meer voorbeelden van valse zoekmachines zijn searchmime.com, ib-search.com, en tabsearch.net. Nep zoekmachines kunnen worden ontworpen om verschillende informatie over hun gebruikers te verzamelen. Die informatie kan worden misbruikt voor kwaadaardige doeleinden.

Hoe heeft search.softsurf.xyz zich op mijn computer geïnstalleerd?

De meeste browser-hijacking apps worden verspreid via downloaders en installers voor andere programma's, nep-installers, louche advertenties. Downloaders en installers kunnen optionele downloads en installaties bevatten. Als gebruikers deze niet deselecteren, downloaden of installeren ze zowel gewenste als ongewenste programma's.

Meestal kunnen ongewenste apps worden gedeselecteerd in "Aangepaste", "Geavanceerde", of andere instellingen die beschikbaar zijn in downloaders en installatieprogramma's die worden gebruikt om ze te verspreiden. Advertenties kunnen alleen ongewenste apps downloaden of installeren als ze zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren en gebruikers erop klikken.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Download apps (en bestanden) van legitieme, officiële webpagina's. Vermijd het gebruik van onofficiële pagina's, downloaders van derden en soortgelijke pagina's en klik niet op advertenties die op twijfelachtige pagina's staan. Deselecteer ook ongewenste apps voordat u programma's downloadt of installeert die worden gebruikt voor de verspreiding ervan.

Als uw computer al geïnfecteerd is met browser hijackers, raden wij aan het uitvoeren van een scan met Combo Cleaner om ze automatisch te elimineren.

Search.softsurf.xyz wordt omgeleid naar bing.com (GIF):

search.softsurf.xyz browser hijacker toont resultaten gegenereerd door bing

Search.softsurf.xyz in de instellingen van Chrome als de nieuwe tabblad pagina:

search.softsurf.xyz browser hijacker nieuwe tabblad pagina instellingen

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

search.softsurf.xyz doorverwijzing verwijderen:

Verwijder search.softsurf.xyz gerelateerde mogelijk ongewenste programma's van uw "Applicaties" map:

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer "Applicaties". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de search.softsurf.xyz browser hijacker gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

search.softsurf.xyz browser hijacker startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan search.softsurf.xyz browser hijacker gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search.softsurf.xyz browser hijacker gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.softsurf.xyz browser hijacker gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers bezoek search.softsurf.xyz website?

De inkomsten van een website hangt af van het aantal bezoekers. Hoe groter het aantal bezoekers van search.softsurf.xyz is, hoe meer geld de makers verdienen.

Is het bezoeken van search.softsurf.xyz een bedreiging voor mijn privacy?

Search.softsurf.xyz kan een bedreiging zijn voor de online privacy. Het is bekend dat nep zoekmachines (webpagina's zoals search.softsurf.xyz) waarschijnlijk zijn ontworpen om informatie over hun bezoekers te verzamelen.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser-hijacking toepassingen worden verspreid met behulp van social engineering tactieken, bijvoorbeeld, browsermeldingen, opdringerige advertenties. Ook kunnen ze worden gebundeld met andere programma's (opgenomen in downloaders en installers).

Zal Combo Cleaner mij search.softsurf.xyz browser hijacker helpen verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en bestaande browser hijackers elimineren. Alle aanwezige browser hijackers moeten in één keer worden geëlimineerd. Anders kunnen ze elkaar opnieuw installeren en voorkomen dat gebruikers de wijzigingen ongedaan maken die door hen zijn aangebracht. Het kan moeilijk zijn om zich handmatig te ontdoen van browser hijackers. Daarom is het aanbevolen om ze te verwijderen met gespecialiseerde software.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
search.softsurf.xyz browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.softsurf.xyz browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.