FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder je doorverwijzingen naar searchmime.com en de veroorzakende software?

Ook bekend als: searchmime.com browser hijacker
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is searchmime.com?

Searchmime.com is het adres van een valse zoekmachine. Browsers veroorzaken doorverwijzingen naar frauduleuze webzoekers als gevolg van geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's, die geclassificeerd worden als browser hijackers.

searchmime.com browser hijacker ingesteld als de standaard zoekmachine op Google Chrome

Searchmime.com overzicht valse zoekmachine 

Browser hijackers werken door het toewijzen van onwettige web zoekadressen als startpagina van browsers, standaard zoekmachine, en nieuwe tabbladen/venster URL's. Vandaar verwijzen nieuwe browser tabbladen/vensters die geopend worden en zoekopdrachten die getypt worden in de URL balk door naar het gepromote adres.

Echter wijzigt niet alle software binnen deze classificatie browsers op deze manier. Browser hijackers die searchmime.com bevorderen werden waargenomen om alleen de standaardzoekmachine te resetten, maar niet de URL van de startpagina van de browser.

Valse zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, waardoor ze de neiging hebben om door te verwijzen naar Google, Yahoo, Bing, en andere legitieme zoekmachines. Dit geldt ook voor searchmime.com. Er wordt doorverwezen (of veroorzaken doorverwijzingsketens) naar zowel echte en valse zoekmachines.

Searchmime.com kan doorverwijzen naar Yahoo (search.yahoo.com), nearbyme.io, en vele anderen zoekmachines. Sommige frauduleuze webzoekmachines (bijv., nearbyme.io) kunnen zoekresultaten bieden, maar ze zijn onnauwkeurig en kunnen onbetrouwbare en schadelijke inhoud onderschrijven.

Browserhijackers kunnen alle wijzigingen die gebruikers in hun browser proberen aan te brengen, ongedaan maken. Als alternatief kan deze software de toegang tot de browserinstellingen ontzeggen. Daarom is het herstellen van de gehijackte browser onmogelijk zonder de software te verwijderen die de browser beïnvloedt.

Wat meer is, valse zoekmachines en browser hijackers hebben meestal data tracking capaciteiten. Interessante informatie voor hijackers is onder meer: bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, IP-adressen, persoonlijk identificeerbare gegevens, enz. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden.

De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden. Kortom, de aanwezigheid van datatracking content op systemen kan leiden tot ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam searchmime.com browser hijacker
Type bedreiging Browser hijacker, Mac malware, Mac virus
Detectienamen N/A (VirusTotal)
IP-adres 172.67.171.116
Symptomen Uw Mac werd trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar verdachte websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Valse zoekmachines en browser hijackers in het algemeen

Search.r0n3.com, ib-search.com, tabsearch.net, search.gg08m.com zijn enkele voorbeelden van onwettige zoekmachines, en PlatformDeploy, ProType, MainSearchAdvise van browser hijackers. Ze lijken onschuldig en bieden "handige" functionaliteiten aan, die zelden werken.

Dit is zo voor bijna alle ongewenste programma's. In plaats van de beloofde functies uit te voeren, kunnen ongewenste programma's browsers hijacken, doorverwijzingen veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes (adware) uitvoeren en privégegevens verzamelen.

Hoe heeft searchmime.com zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via de marketingtactiek "bundeling", waarbij gewone programma's worden verpakt met ongewenste/schadelijke toevoegingen. Overhaaste downloads/installaties (bv. overgeslagen stappen en secties, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden. Wanneer op de advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren. Mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" promotie-/downloadpagina's hebben.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aangeraden om software te onderzoeken en deze alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Dubieuze downloadkanalen, bijv. onofficiële en gratis file-hosting sites, peer-to-peer deelnetwerken, enz. bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren wordt aanbevolen de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen en de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om af te zien van alle bijlagen. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar ze verwijzen door naar zeer verdachte websites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dit soort advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet het systeem worden gecontroleerd en moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins die worden gedetecteerd, onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met browser hijackers, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van searchmime.com die doorverwijst naar de nearbyme.io valse zoekmachine (GIF):

searchmime.com doorverwijzing naar nearbyme.io (GIF)

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers verwijderd kunnen worden van een Mac computer:

searchmime.com doorverwijzingen verwijderen:

Verwijder searchmime.com gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw "Toepassingen" map:

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma('s) die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de searchmime.com browser hijacker gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

searchmime.com browser hijacker startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan searchmime.com browser hijacker gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan searchmime.com browser hijacker gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan searchmime.com browser hijacker gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel om gebruikers te forceren om de searchmime.com website te bezoeken?

Gebruikers worden gedwongen om searchmime.com te bezoeken, omdat de bezoeken inkomsten genereren voor de ontwikkelaars van software ter bevordering van deze valse zoekmachine.

Is een bezoek aan searchmime.com een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte, ja. Websites zoals searchmime.com zijn een bedreiging voor de privacy van bezoekers als gevolg van het verzamelen van informatie over de bezoekers.

Hoe heeft een browser hijacker infiltreren in mijn computer?

Browser hijackers worden verspreid met behulp van social engineering en verdachte verspreidingsmethoden, bijvoorbeeld, misleidende promotie/download webpagina's, onofficiële en freeware sites, peer-to-peer deelnetwerken, online oplichting, misleidende browser meldingen/opdringerige advertenties, enz.

Zal Combo Cleaner mij helpen bij het verwijderen van browser hijackers?

Ja, Combo Cleaner is in staat om apparaten te scannen en geïnstalleerde browser-hijacking programma's te verwijderen. Het is opmerkelijk dat handmatige verwijdering misschien niet ideaal is in gevallen waarin meerdere browser hijackers aanwezig zijn. In dergelijke gevallen, wanneer één browser hijacker is verwijderd, kunnden de anderen het opnieuw installeren. Bovendien, sommige verwijdering-gerelateerde instellingen zijn mogelijk toegankelijk als deze software aanwezig is. Daarom moeten browser hijackers in één keer verwijderd worden.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
searchmime.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van searchmime.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.