FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u ExtendedService adware van het besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van ExtendedService adware
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is ExtendedService adware?

ExtendedService is een onbetrouwbare adware-type toepassing ontworpen om vervelende advertenties weer te geven en browsers te kapen. Mogelijk is ExtendedService ook ontworpen om surfactiviteiten bij te houden of andere informatie te verzamelen. In de meeste gevallen weten gebruikers niet precies hoe ze apps van dit soort hebben gedownload en geïnstalleerd.

ExtendedService adware

ExtendedService adware in detail

Typisch toont adware pop-up advertenties, coupons, banners, enquêtes en andere ongewenste advertenties. Advertenties weergegeven door ExtendedService zijn waarschijnlijk ontworpen om twijfelachtige pagina's te openen. Bovendien kunnen advertenties afkomstig van deze app ontworpen zijn om ongewenste toepassingen te downloaden (of zelfs te installeren) door bepaalde scripts uit te voeren.

Het is belangrijk te vermelden dat advertenties gegenereerd door apps zoals ExtendedService pagina's kunnen openen die lijken op "Error Code: #2c522hq8wwj791", "Receive iPhone 12", "Apple Platform Security", en andere pagina's die zijn ontworpen om bezoekers te verleiden tot het installeren van potentieel kwaadaardige software en (of) het verstrekken van persoonlijke informatie (zoals creditcardgegevens).

Een ander detail van ExtendedService is dat het de instellingen van de webbrowser wijzigt, zoals het adres van een standaard zoekmachine, startpagina, en nieuw tabblad naar een adres van een valse zoekmachine. Deze toepassing dwingt gebruikers om op het web te surfen met een valse zoekmachine en staat niet toe dat het adres wordt verwijderd uit de instellingen terwijl het is geïnstalleerd.

Het is vermeldenswaard dat nep zoekmachines resultaten gegenereerd door Yahoo, Google, Bing, of andere legitieme zoekmachines kunnen tonen. Ze kunnen echter ook resultaten tonen met links naar onbetrouwbare websites. Hoe dan ook, het wordt sterk aangeraden om geen valse zoekmachines te gebruiken of apps te vertrouwen die ontworpen zijn om ze te promoten.

Nog een reden om ExtendedService niet te vertrouwen is dat het ontworpen kan zijn om IP adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, bezochte websites, of andere gegevens gerelateerd aan het browsen te verzamelen. Bovendien kan het in staat zijn om gevoelige informatie te verzamelen zoals gebruikersnamen en wachtwoorden, credit card gegevens en andere gegevens.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van ExtendedService adware
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen N/A
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van ExtendedService adware verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

ExtendedService in het algemeen

ExtendedService genereert inkomsten voor zijn ontwikkelaar door het tonen van advertenties en het promoten van een valse zoekmachine die ontworpen kan zijn om verschillende onbetrouwbare websites te promoten. Er is geen enkele reden om deze app te laten installeren en meer dan één reden om hem te verwijderen als hij al geïnstalleerd is. Deze app is nutteloos en kan verschillende problemen veroorzaken.

Er zijn veel applicaties zoals ExtendedService. Enkele voorbeelden zijn ActiveFormat, TechGrid, en UnitCache. Het is vermeldenswaard dat adware-type apps en browser hijackers worden gecategoriseerd als mogelijk ongewenste programma's omdat gebruikers ze zelden opzettelijk downloaden en installeren.

Hoe heeft ExtendedService zich op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen downloaden of installeren gebruikers mogelijk ongewenste programma's wanneer deze worden verspreid via misleidende advertenties. Meer precies, wanneer gebruikers klikken op advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren. Een groter deel van de mogelijk ongewenste programma's wordt echter gedistribueerd via een methode die bundeling heet.

Wanneer mogelijk ongewenste programma's via een bundelmethode worden verspreid, kunnen ze worden aangetroffen in downloaders, installatieprogramma's voor gratis programma's als extra aanbiedingen. Gebruikers stemmen ermee in om mogelijk ongewenste programma's samen met andere programma's te downloaden of te installeren als ze de instellingen "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen niet controleren en wijzigen voordat ze de downloads en installaties voltooien.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het is de moeite waard om te onthouden dat downloaders en installers met instellingen als "Aangepaste", "Geavanceerde" waarschijnlijk gebundeld zijn met mogelijk ongewenste toepassingen. Daarom is het aanbevolen om deze downloaders en installers te onderzoeken en ongewenste toepassingen te deselecteren voordat u de downloads en installaties voltooit.

Een andere manier om ongewenste downloads en installaties te vermijden is het niet downloaden of installeren van programma's via onofficiële websites, downloaders (of installers) van derden, Peer-to-Peer netwerken (zoals torrent clients, eMule), enzovoort. Ze moeten worden gedownload van officiële pagina's en via directe koppelingen.

Bovendien wordt het aangeraden om niet op advertenties te klikken die door louche websites worden weergegeven. Deze advertenties kunnen dubieuze websites openen of ongewenste downloads of installaties veroorzaken. Ongewenste programma's (bijvoorbeeld extensies, add-ons, of plug-ins) die op een browser of computer zijn geïnstalleerd moeten worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met ExtendedService, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up die verschijnt na de installatie:

extendedservice adware pop-up weergegeven zodra de installatie is voltooid

De inhoudsmap van de ExtendedService:

extendedservice adware inhoud map

Advertenties van ExtendedService adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van ExtendedService adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe ExtendedService adware te verwijderen met Combo Cleaner:

ExtendedService adware verwijderen:

Verwijder ExtendedService-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van extendedservice adware gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ExtendedService adware verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van extendedservice adware gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van extendedservice adware gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van extendedservice adware gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ExtendedService adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ExtendedService adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van ExtendedService adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.