FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u UnitCache adware?

Ook bekend als: Advertenties van UnitCache
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is UnitCache adware?

UnitCache valt onder de categorie van zowel adware en een browser hijacker. Het toont advertenties en kaapt een webbrowser door het aanbrengen van enkele wijzigingen in de instellingen. Een ander belangrijk detail over UnitCache is dat deze toepassing wordt verspreid via een nep Adobe Flash Player installatieprogramma.

UnitCache adware

UnitCache adware in het algemeen

UnitCache genereert inkomsten voor zijn ontwikkelaar door het weergeven van banners, pop-up advertenties, enquêtes, coupons en (of) andere vervelende advertenties. Advertenties die door deze toepassing worden weergegeven, kunnen zijn ontworpen om mogelijk schadelijke websites te openen. Ook kunnen deze advertenties zijn ontworpen om specifieke scripts uit te voeren en ongewenste software te downloaden (of te installeren).

Advertenties die worden weergegeven door UnitCache kunnen websites promoten zoals "MALWARE DETECTED Action Required", "We Have Detected A Potential Risk Of Unsecured Connection", "Congratulations! Netflix User!", of andere sites ontworpen om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie of het installeren van mogelijk ongewenste programma's.

Het is vermeldenswaard dat UnitCache een mogelijk ongewenst programma kan worden genoemd omdat gebruikers zelden deze adware bewust downloaden en installeren. Zoals vermeld in de inleiding is UnitCache ontworpen om webbrowsers te kapen. Het verandert het adres van een startpagina, nieuw tabblad, en standaardzoekmachine naar een adres van een nep-zoekmachine.

Valse zoekmachines kunnen niet worden vertrouwd omdat ze misleidende resultaten kunnen tonen (ze kunnen zijn ontworpen om onbetrouwbare websites te promoten) en dubieuze advertenties kunnen weergeven. Meestal kunnen nep-zoekmachines alleen uit getroffen browsers worden verwijderd wanneer mogelijk ongewenste programma's die zijn ontworpen om te promoten niet langer zijn geïnstalleerd.

Nog een reden om UnitCache niet te vertrouwen is dat het kan worden ontworpen om browse activiteit te tracken en bij te houden en/of gevoelige informatie zoals wachtwoorden, creditcardgegevens verzamelen. Informatie verzameld door UnitCache kan worden gebruikt om identiteitsfraude te plegen, hijacken van online accounts,etc. Ook kan het worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van UnitCache
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen (UnitCache.service) Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), Combo Cleaner (Adware.MAC.Generic.23687), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van UnitCache verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

UnitCache toont advertenties en promoot een valse zoekmachine. Het is mogelijk dat het ook verschillende informatie verzamelt. Deze app is nutteloos en kan verschillende problemen veroorzaken. Er zijn veel toepassingen vergelijkbaar met UnitCache. Enkele voorbeelden zijn OptimizationTool, SkilledUnit, en ResultsTechGuide.

Hoe is UnitCache op mijn computer geïnstalleerd?

UnitCache wordt verspreid via een valse Adobe Flash Player. In de regel worden nep-installers gepromoot op bedrieglijke websites (bijvoorbeeld op websites die beweren dat gebruikers verouderde software moeten bijwerken). Het is belangrijk om te weten dat nep-installers kunnen worden gebruikt om kwaadaardige software te verspreiden.

Ook kunnen mogelijk ongewenste programma's worden verspreid samen met gratis programma's. Gebruikers downloaden of installeren mogelijk ongewenste programma's wanneer ze "Geavanceerde", "Aangepaste", "Handmatige" of andere instellingen die downloaders of installers voor deze programma's hebben, niet wijzigen. Deze distributiemethode voor mogelijk ongewenste programma's wordt bundeling genoemd.

In sommige gevallen veroorzaken gebruikers ongewenste downloads, installaties via bepaalde misleidende advertenties. Ze veroorzaken deze door te klikken op advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren. Het is de moeite waard om te vermelden dat de voornoemde advertenties op onbetrouwbare sites verschijnen.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om geen gebruik te maken van downloaders van derden, torrent clients, eMule (en andere Peer-to-Peer netwerken), onofficiële websites, etc. Deze bronnen kunnen worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Hetzelfde geldt voor installatieprogramma's van derden. Bestanden en programma's moeten dus worden gedownload van officiële pagina's (en via directe links).

Een andere manier om ongewenste downloads of installaties te vermijden is om downloaders en installers te controleren op "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen. Meestal kunnen deze instellingen worden gebruikt om ongewenste aanbiedingen te weigeren. Bovendien wordt het aangeraden om niet te klikken op advertenties die verschijnen op louche websites.

Onbekende, ongewenste, of verdachte extensies, plug-ins, of add-ons geïnstalleerd op een browser of programma's van deze soort geïnstalleerd op het besturingssysteem moet worden verwijderd/geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met UnitCache, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderd.

Pop-up weergegeven wanneer UnitCache adware aanwezig is op het systeem:

unitcache adware pop-up die verschijnt wanneer unintcache is geïnstalleerd

Tekst in deze pop-up:

"UnitCached" will damage your computer.
 
This file was downloaded on an unknown date.
 
OK
Show in Finder

Misleidend installatieprogramma dat de UnitCache adware promoot (eerste installatiestap):

Misleidend installatieprogramma gebruikt om UnitCache adware te promoten

Misleidend installatieprogramma dat de UnitCache adware promoot (tweede installatiestap):

unitcache adware installer stap 2

Bestanden gerelateerd aan de UnitCache adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.UnitCache.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.UnitCache.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.UnitCache.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.UnitCache.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen kwaadwillige toepassingen zoals UnitCache de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ongewenste omleidingen naar een verscheidenheid van twijfelachtige websites worden veroorzaakt.

De omleidingen zijn waarschijnlijk te blijven, zelfs na het verwijderen van de toepassing zelf. U zult ze dus handmatig moeten herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet in het Dock aanwezig is, kunt u het vinden in het Launchpad.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de netwerkinstellingen.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het aangesloten netwerk en klik op "Geavanceerd...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op Geavanceerd...

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol op standaard zetten - "*.local, 169.254/16".

Proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en zet hun instellingen op standaard

Advertenties van UnitCache onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van UnitCache. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de UnitCache adware te verwijderen met Combo Cleaner:

UnitCache adware verwijderen:

Verwijder UnitCache-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van unitcache gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van UnitCache verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van unitcache gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van unitcache gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van unitcache gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van UnitCache QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van UnitCache op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van UnitCache

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.