FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u apps die oplichtingspop-ups openen zoals "Apple Platform Security"?

Ook bekend als: Pop-up met een melding over Apple Platform-beveiliging
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u apps die oplichtingspop-ups vertonen zoals Apple Platform Security op een Mac?

Wat is Apple Platform Security?

Doorgaans geven oplichtingswebsites voor technische ondersteuning een pop-upvenster (of meerdere vensters) weer waarin staat dat de computer is geïnfecteerd met malware, virussen, enz. Ze tonen ook een telefoonnummer waar men zogenaamd ondersteuning kan krijgen bij het verwijderen van de zogenaamd gedetecteerde virussen. In de meeste gevallen verschijnen deze pop-ups op websites die de pagina's van bekende softwarebedrijven imiteren, zoals van Microsoft en Apple. Een ander veel voorkomend probleem is dat gebruikers dergelijke websites niet bewust bezoeken. Ze worden erheen geleid via misleidende advertenties, andere verdachte websites of door geïnstalleerde mogelijk ongewenste apps (mogelijke ongewenste programma's).

Oplichting met Apple Platform Security

Deze specifieke oplichtingswebsites met een melding over technische ondersteuning is vermomd als een officiële Apple-pagina en toont een aantal pop-upvensters waarin wordt beweerd dat uw computer is geïnfecteerd met trojans, spyware (en adware), en dat gegevens zoals inloggegevens van e-mail en Facebook, bankwachtwoorden, foto's en documenten in gevaar zijn. Beide pop-ups vermelden het nummer +1-888-308-5141, en roepen bezoekers op om dat nummer te bellen voor hulp bij het verwijderen van gedetecteerde bedreigingen. Als mensen contact opnemen met dergelijke oplichters, dan zullen ze wellicht gebruikers proberen te misleiden om applicaties te installeren waarmee de oplichters op afstand toegang kunnen krijgen tot geïnfecteerde computers, om zo malware te installeren waarmee ze persoonlijke gegevens kunnen stelen. In andere gevallen proberen oplichters gebruikers te misleiden zodat ze zouden betalen voor onnodige software of ondersteuning.

Dergelijke websites zijn nooit te vertrouwen. Zoals vermeld in de eerste paragraaf, worden deze websites vaak gepromoot via allerlei ongewenste programma's. Als een browser dergelijke websites automatisch opent, dan is de kans groot dat er een ongewenste app is geïnstalleerd op de browser of het besturingssysteem. Het is de moeite waard om te vermelden dat mogelijk ongewenste programma's ook kunnen worden ontworpen om IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, geolocaties en andere browsergegevens of zelfs gevoelige, persoonlijke gegevens te verzamelen. Ze kunnen ook worden ontworpen om advertenties (kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, enz.) en andere soorten advertenties te vertonen. Met die advertenties worden dan andere onbetrouwbare websites gepromoot of zelfs ongewenste apps geïnstalleerd.

Overzicht risico's:
Naam Pop-up met een melding over Apple Platform-beveiliging
Type bedreiging Phishing, oplichting, Mac-malware, Mac-virus
Valse claim Uw computer zou besmet zijn met trojans, spyware of adware
Vermomming Officiële Apple-website
Telefoonnummer valse technische ondersteuning +1-888-308-5141
Gerelateerde domeinen wellupdateweather[.]online
Detectienamen (wellupdateweather[.]online) Google Safebrowsing (phishing), Netcraft (kwaadaardig), volledige lijst (VirusTotal)
IP-adres 104.31.81.232;
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Heiipiossuport[.]info, iossecure[.]com en connection-protect[.]com zijn een paar voorbeelden van andere min of meer vergelijkbare websites. Zoals vermeld in de inleiding, zijn dergelijke websites vaak ontworpen om te lijken op officiële, legitieme Apple-websites (of op de website van een ander bekend bedrijf). Die bedrijven hebben uiteraard niets te maken hebben met oplichting met technische ondersteuning of andere onbetrouwbare en mogelijk kwaadaardige sites.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Het komt vaak voor dat mogelijk ongewenste programma's worden gedistribueerd met behulp van de "bundling" -methode, d.w.z. door ze op te nemen in downloaders en installers van andere programma's, als extra aanbiedingen. In dergelijke gevallen downloaden en installeren gebruikers de ongewenste apps samen met andere gewenste programma's als ze de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere gelijkaardige instellingen niet wijzigen, of bepaalde selectievakjes niet uitvinken, in de downloaders en installers van die programma's. Soms downloaden en / of installeren gebruikers ook mogelijk ongewenste programma's doordat ze op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

U wordt aangeraden om nooit software te downloaden en / of te installeren via onbetrouwbare bronnen en tools zoals externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken, torrent-clients, eMule, niet-officiële websites enz. Gebruik hiervoor enkel officiële websites en directe downloadlinks. Downloaders en installers die instellingen bevatten zoals "Geavanceerde", "Aangepaset", "Handmatige" opties, of selectievakjes,, moeten worden gecontroleerd op aanbiedingen om ongewenste programma's te installeren. Op advertenties op verdachte websites kunt u beter niet klikken. Vaak zullen die advertenties potentieel schadelijke pagina's openen of zelfs ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Bovendien mogen er geen ongewenste extensies, add-ons of plug-ins op uw webbrowser zijn geïnstalleerd, en dergelijke programma's mogen ook niet op het besturingssysteem aanwezig zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijke ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de oplichting op de Apple Platform Security-zwendelpagina (GIF):

Oplichting op de Apple Platform Security-pagina (GIF)

Tekst in de belangrijkste pop-up:

Apple Platform Security

** ACCESS TO THIS PC HAS BEEN BLOCKED FOR SECURITY REASONS **

Your computer has alerted us that it has been infected with a Trojan Spyware. The following data has been compromised.

> Email Credential
> Banking Passwords
> Facebook Login
> Pictures & Documents

Apple Platform Security has found potentially unwanted Adware on this device that can steal your passwords, online identity, financial information, personal files, pictures or documents.

You must contact us immediately so that our engineers can walk you through the removal process over the phone.

Call Apple Support immediately to report this threat, prevent identity theft and unlock access to this device.

Closing this window will put your personal information at risk and lead to a suspension of your Mac Registration.

Call Apple Support: +1-888-308-5141 (Toll Free)

[Don't Allow] [Allow]

Tekst in de kleinere pop-up:

macOS Security

Apple Secrity Alert - Error Code: #0x83d47d
Access to this PC has been blocked for security reasons.
Contact Mac Support: +1-888-308-5141

Threat Detected - Trojan Spyware
Apps: Ads.financetrack(1).exe

[Run Anyway] [Back to Safety]

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

De mac browserkaper verwijderen uit uw map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de pop-up met een melding over apple platform-beveiliging gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Pop-up met een melding over Apple Platform-beveiliging verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan pop-up met een melding over apple platform-beveiliging gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan pop-up met een melding over apple platform-beveiliging gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan pop-up met een melding over apple platform-beveiliging gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Pop-up met een melding over Apple Platform-beveiliging QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Pop-up met een melding over Apple Platform-beveiliging op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.