FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u TechGrid adware van het systeem?

Ook bekend als: Advertenties van TechGrid
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is TechGrid adware?

TechGrid is de naam van reclame-ondersteunde software die de kwaliteiten heeft van een browser hijacker. Meer precies, TechGrid geeft ongewenste advertenties weer en promoot een valse zoekmachine door de instellingen van een webbrowser te wijzigen. In de meeste gevallen downloaden en installeren gebruikers apps zoals TechGrid onbedoeld.

TechGrid adware

TechGrid adware in detail

Adware-type toepassingen zoals TechGrid tonen advertenties (banners, coupons, enquêtes, pop-up advertenties, etc.) binnen een web browser. Vaker wel dan niet, zijn deze advertenties ontworpen om onbetrouwbare websites te promoten (bijvoorbeeld downloadpagina's voor onbetrouwbare toepassingen, oplichting ontworpen om persoonlijke informatie te stelen).

In sommige gevallen zijn advertenties die worden weergegeven door apps zoals TechGrid ontworpen om onverwachte downloads, installaties te veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Een paar voorbeelden van websites die deze advertenties kunnen openen zijn "Your System Is Infected With 3 Viruses", "Receive iPhone 12", en "MacOS Security". Het is dus niet veilig om te klikken op advertenties gegenereerd door apps zoals TechGrid.

Bovendien kaapt TechGrid (en veel andere soortgelijke apps) getroffen browsers door het veranderen van hun instellingen, zoals het adres van een standaard zoekmachine, startpagina, en nieuw tabblad. Het vervangt de voornoemde adressen met een adres van een nep zoekmachine. TechGrid staat ook niet toe dat deze wijzigingen ongedaan worden gemaakt.

Valse zoekmachines kunnen resultaten tonen die gegenereerd zijn door legitieme zoekmachines (zoals Google), en misleidende resultaten genereren (louche pagina's promoten). Ook kunnen ze resultaten tonen die zijn gegenereerd door andere dubieuze zoekmachines. Ze zijn dus niet te vertrouwen. Een stap-voor-stap handleiding die uitlegt hoe u nep zoekmachines kunt verwijderen, vindt u hieronder.

Bovendien kan TechGrid ontworpen zijn om IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, bezochte websites, wachtwoorden, creditcardgegevens of andere informatie te verzamelen die kan worden verkocht aan derden, misbruikt om identiteiten te stelen, online accounts te kapen, ongeoorloofde aankopen te doen, of voor andere kwaadaardige doeleinden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van TechGrid
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), Combo Cleaner (Adware.MAC.Generic.23692), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.F), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.j), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van TechGrid verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

Toepassingen zoals TechGrid genereren advertenties, verzamelen informatie en promoten (of promoten) valse zoekmachines. Hun belangrijkste en enige doel is om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars. Meer voorbeelden van toepassingen zoals TechGrid zijn UnitCache, SkilledUnit, en MicroLauncher. De meeste van hen zijn vrij gelijkaardig.

Hoe heeft TechGrid zich op mijn computer geïnstalleerd?

Een populaire methode om mogelijk ongewenste toepassingen te verspreiden is ze te bundelen met andere programma's. In het algemeen kunnen mogelijk ongewenste programma's worden opgenomen in downloaders, installers voor gratis programma's als optionele aanbiedingen. Gebruikers downloaden of installeren ze wanneer ze "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen niet wijzigen of bepaalde selectievakjes niet aangevinkt laten.

Een andere (minder populaire) methode om ongewenste apps te verspreiden is het ontwerpen van misleidende advertenties om bepaalde scripts uit te voeren. Gebruikers triggeren onverwachte downloads of installaties door op die advertenties te klikken. Het is vermeldenswaard dat deze advertenties niet op legitieme sites verschijnen.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Programma's en bestanden moeten worden gedownload van legitieme, officiële pagina's en via directe koppelingen. Het is niet aanbevolen om ze te downloaden (of te installeren) via/van downloaders (of installers) van derden Peer-to-Peer netwerken zoals torrent clients, eMule, onofficiële websites, en andere bronnen van dit soort.

Downloaders en installers met instellingen als "Aangepaste", "Geavanceerde" (of aangevinkte selectievakjes) moeten worden onderzocht. Meestal kunnen de genoemde instellingen worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te deselecteren (de meeste mogelijk ongewenste programma's worden samen met gratis programma's verspreid).

Advertenties die worden weergegeven op onbetrouwbare websites (bijvoorbeeld op pagina's die gerelateerd zijn aan pornografie, gokken, adult dating) moeten niet worden aangeklikt. Door op die advertenties te klikken, openen gebruikers onbetrouwbare, potentieel schadelijke websites of downloaden, installeren ze ongewenste software.

Ongewenste, verdachte apps (extensies, plug-ins of add-ons) die op een webbrowser zijn geïnstalleerd en dit soort programma's die op een computer zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met TechGrid, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up die verschijnt na de installatie:

techgrid adware pop-up weergegeven zodra de installatie is voltooid

TechGrid's Inhoud map:

techgrid adware inhoud map

Advertenties van TechGrid onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van TechGrid. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe TechGrid adware te verwijderen met Combo Cleaner:

TechGrid adware verwijderen:

Verwijder TechGrid-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van techgrid gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van TechGrid verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van techgrid gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van techgrid gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van techgrid gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van TechGrid QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van TechGrid op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van TechGrid

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.