FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Company Finder adware?

Ook bekend als: Advertenties van Company Finder
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is Company Finder?

Company Finder is een onbetrouwbaar software. Het is waargenomen dat het wordt gedistribueerd via gebundelde installatie setups, en als gevolg is het hierdoor geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma. Software binnen deze classificatie heeft meestal schadelijke functionaliteiten.

Vandaar, kan Company Finder werken als adware en/of een browser hijacker. Bovendien, zoals de meeste mogelijk ongewenste programma's, heeft Company Finder data-tracking capaciteiten die worden gebruikt om te spioneren op gebruikers hun browse activiteit. Het voegt ook de "Beheerd door uw organisatie" functie toe aan Google Chrome browsers om persistentie te garanderen.

Toestemmingen toegestaan aan Company Finder adware

Company Finder adware in detail

Ongewenste software kan verschillende gruwelijke eigenschappen hebben, die in verschillende combinaties kunnen voorkomen. Sommige mogeijk ongewenste programma's kunnen dwingen tot het openen van verkoop-gebaseerde pagina's (van zowel legitieme als frauduleuze producten), onbetrouwbare, malafide, bedrieglijke/scam, en kwaadaardige websites

Adware-types leveren opdringerige advertentiecampagnes. De getoonde pop-ups, coupons, enquêtes, banners en andere advertenties zijn meer dan een kleine overlast. De advertenties onderschrijven verchillende dubieuze en gevaarlijke sites. Wat meer is, sommige opdringerige advertenties worden getriggerd (door te klikken) om heimelijk software te downloaden/installeren.

Browser hijackers wijzigen browser instellingen om frauduleuze zoekmachines te promoten. Deze software wijst valse web zoeker adressen als browsers 'homepage, standaard zoekmachine, en nieuwe tabblad/venster URL's. Vandaar, nieuwe browser tabbladen/vensters geopend en zoekopdrachten getypt in de URL-balk verwijzen door naar het gepromote adres.

Meestal kunnen nep zoekmachines meestal geen zoekresultaten genereren, dus ze verwijzen door(of leiden tot omleiding ketens leiden) naar Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines.

Browser hijackers hebben de neiging om verschillende persistentie-verzwarende technieken te gebruiken om te voorkomen dat gebruikers ze verwijderen. Ze kunnen de toegang tot de browserinstellingen beperken/ontzeggen en/of alle wijzigingen ongedaan maken die gebruikers in hun browser proberen aan te brengen. Daarom is het onmogelijk om een aangetaste browser te herstellen zonder de software die hem kaapt te verwijderen.

De meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browser hijackers) kunnen gegevens traceren. Company Finder is hierop geen uitzondering; het stuurt de browsergeschiedenis van gebruikers naar de companyfinder.xyz website. Het is echter niet onwaarschijnlijk dat dit stukje software zich ook op andere gegevens kan richten.

In het algemeen omvat de informatie die van belang is (maar is niet beperkt tot): bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens en financiële gegevens. Ontwikkelaars van mogelijk ongewenste programma's maken de verzamelde informatie te gelde door deze te delen met en/of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Het wordt sterk aangeraden om alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Company Finder
Type bedreiging Adware, ongewenste advertenties, Pop-up Virus
Browser extensie Company Finder
Detectienamen (installer) Avast (Win32:TrojanX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Dropped:Trojan.GenericKDZ.77157), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Trojan-Downloader.Win32.Upatre.izhj), Microsoft (Trojan:Win32/Sabsik.FL.B!ml), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installateurs (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Verwijdering

Om Advertenties van Company Finder verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Adware in het algemeen

De nep "Google Translate" en eveneens onwettige "Google Docs" (die op geen enkele manier geassocieerd zijn met de echte Google producten) zijn een paar voorbeelden van extensies vergelijkbaar met Company Finder. Mogelijk ongewenste programma's lijken normaal en onschadelijk (en kunnen zelfs de namen van legitieme software gebruiken); ze bieden ook een breed scala aan functies.

De functies werken echter zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet. Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn irrelevant, omdat ongewenste apps alleen bedoeld zijn om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes te genereren, browsers te kapen, omleidingen te veroorzaken en privégegevens te verzamelen.

Hoe heeft Company Finder zich op mijn computer geïnstalleerd?

Op het moment van onderzoek werd Company Finder gepromoot in de Chrome Web Store. Dit is niet bijzonder gebruikelijk bij de distributie van mogelijk ongewenste programma's omdat legitieme bronnen verdachte producten snel detecteren en verwijderen. Ongewenste toepassingen worden meestal verspreid via onofficiële en gratis file-hosting (freeware) webpagina's.

Opdringerige advertenties verspreiden zich ook over mogelijk ongewenste programma's. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Mogelijk ongewenste programma's worden ook verspreid via downloaders/installers van andere programma's. Deze valse marketing methode van het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Deze aanvullingen kunnen onbenoemd blijven of verborgen worden in de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen.

Door het haasten door de download/installatie processen (bijvoorbeeld het negeren van termen, het overslaan van stappen en secties, met behulp van "Easy/Quick" instellingen, enz.), ondervinden gebruikers het risico dat ze onbedoeld gebundelde inhoud in hun apparaten toelaten, waardoor gevaar voor de systemen met mogelijke infecties.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken voordat u het downloadt/installeert. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen worden gebruikt. Onbetrouwbare bronnen, zoals onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere derde partij downloaders - bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te bestuderen, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken om af te zien van aanvullende apps, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar leiden door naar zeer twijfelachtige websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet het systeem worden gecontroleerd en moeten alle dubieuze toepassingen en browserextensies/plug-ins die zijn gedetecteerd, onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Company Finder, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Company Finder adware gepromoot op de Chrome Web Store:

Company Finder adware op Chrome Web Store

Weergave van Company Finder adware (GIF):

Company Finder adware weergave (GIF)

Company Finder veroorzaakt browser omleidingen naar bing.com internet zoekmachine:company finder waardoor bing.com omleidingen

Advertenties van Company Finder onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van Company Finder. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Company Finder adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Company Finder adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "Company Finder", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma (die Company Finder advertenties veroorzaakt), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder Company Finder adware van internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Het verwijderen van Company Finder advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Company Finder", selecteer dit item en klik op het icoon met de prullenbak.

Company Finder advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van company finder, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Het verwijderen van Company Finder advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder "Company Finder".

Het verwijderen van Company Finder advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van company finder kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van company finder, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van company finder van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van company finder of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21627-company-finder-adware

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Company Finder QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Company Finder op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van Company Finder

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.