FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u apps die gebruikt worden om reverscaptcha.com te promoten?

Ook bekend als: Advertenties van reverscaptcha.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is reverscaptcha[.]com?

Reverscaptcha[.]com is zeer vergelijkbaar met 1video-online[.]me, lootynews[.]com, romanticdating-day[.]com en een groot aantal andere websites ontworpen om een verscheidenheid van onbetrouwbare pagina's te promoten en bedrieglijke inhoud te laden. Typisch worden pagina's zoals reverscaptcha[.]com gepromoot door middel van mogelijk ongewenste programma's, louche advertenties en andere onbetrouwbare pagina's.

reverscaptcha[.]com pop-up doorverwijzingen

Reverscaptcha[.]com in detail

Meestal zijn pagina's zoals reverscaptcha[.]com ontworpen om twijfelachtige pagina's te promoten. Het is gebruikelijk dat ze sites openen die vragen om persoonlijke informatie te verstrekken (bijv. namen, achternamen, creditcardgegevens, wachtwoorden), aanmoedigen tot het downloaden of installeren van adware, browser hijackers (of andere mogelijk ongewenste programma's), en ga zo maar door.

Een paar voorbeelden van pagina's die sites als reverscaptcha[.]com meestal promoten zijn "Access To This Pc Has Been Blocked For Security Reasons", "SPIN FOR REWARD", "Google Membership Rewards".

Het is bekend dat reverscaptcha[.]com toestemming vraagt om zijn meldingen te tonen. Het is belangrijk te vermelden dat websites van dit type meestal een aantal clickbait technieken gebruiken om bezoekers te verleiden om hen toe te staan meldingen te tonen (door te klikken op de knop "Toestaan"). Deze pagina toont een valse CATPCHA test die aanmoedigt om op de "Toestaan" knop te klikken om te bewijzen dat bezoekers geen robots zijn.

Het wordt aanbevolen om niet akkoord te gaan met het ontvangen van meldingen van reverscaptcha[.]com of enige andere soortgelijke website. De belangrijkste reden waarom hun meldingen niet te vertrouwen zijn is dat ze links bevatten naar mogelijk schadelijke pagina's, twijfelachtige advertenties, enz.

Zoals vermeld in de inleiding paragraaf, een van de manieren om sites zoals reverscaptcha[.]com te promoten is om gebruikers te verleiden tot het downloaden en installeren van mogelijk ongewenste toepassingen. Dit soort applicaties kunnen worden ontworpen om verschillende gegevens te verzamelen en advertenties te genereren.

De meeste mogelijk ongewenste programma's richten zich op IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, bezochte pagina's en andere browsing-gerelateerde gegevens. Er zijn mogelijk ongewenste programma's die ook persoonlijke (gevoelige) informatie kunnen lezen.

Een ander probleem is dat verzamelde gegevens gebruikt kunnen worden voor marketingdoeleinden, identiteiten gestolen kunnen worden, verkocht kunnen worden aan derden (mogelijk cybercriminelen), of op andere manieren te gelde gemaakt kunnen worden.

Voorbeelden van advertenties die mogelijk ongewenste programma's kunnen genereren zijn coupons, banners, enquêtes, pop-up advertenties. Het is gebruikelijk dat deze advertenties worden ontworpen om twijfelachtige pagina's te openen of bepaalde scripts uit te voeren en vervolgens ongewenste apps te downloaden of zelfs te installeren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van reverscaptcha.com
Type bedreiging Push notifications ads, Unwanted ads, Pop-up ads
Dienend IP-Adres 5.8.34.33
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Versrpeidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Verwijdering

Om Advertenties van reverscaptcha.com verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Mogelijk ongewenste programma's en pagina's zoals reverscaptcha[.]com in het algemeen

Tot slot, gebruikers bezoeken zelden pagina's zoals reverscaptcha[.]com of downloaden en installeren PUA's met opzet. Het is vermeldenswaard dat PUA's vaak worden geadverteerd als legitieme toepassingen.

Echter, de meeste mogelijk ongewenste programma's of websites die via hen worden gepromoot zijn betrouwbaar, legitiem, nuttig, etc. Meestal is hun hoofddoel het promoten van andere dubieuze pagina's, het weergeven van louche advertenties of het genereren van inkomsten voor hun ontwikkelaars op andere manieren.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Vrij vaak kunnen mogelijk ongewenste programma's worden gevonden in downloaders, installatieprogramma's voor andere programma's als extra, optionele aanbiedingen. Deze distributiemethode staat bekend als "bundelen".

Meestal hebben deze downloaders, installers aangevinkte selectievakjes of "Handmatige", "Geavanceerde", "Aangepaste" (of andere) instellingen, opties. Gebruikers kunnen hun instellingen gebruiken om ongewenste toepassingen te deselecteren/ongewenste aanbiedingen te weigeren.

Wanneer gebruikers programma's downloaden of installeren zonder de voornoemde instellingen te wijzigen, stemmen ze ermee in om aangeboden toepassingen ook te downloaden of te installeren. Het is vermeldenswaard dat mogelijk ongewenste programma's worden aangeboden in downloaders, installers voor gratis programma's.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is raadzaam om officiële en betrouwbare websites (en directe links) te gebruiken om applicaties, bestanden te downloaden. Andere bronnen zoals third-party downloaders (en installers), onofficiële websites, Peer-to-Peer netwerken (bijvoorbeeld torrent clients, eMule), kunnen gebruikt worden om mogelijk ongewenste of zelfs kwaadaardige applicaties te verspreiden.

Downloaders en installers die optionele aanbiedingen hebben moeten worden geïnspecteerd. Meestal hebben ze "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen, of een aantal selectievakjes die kunnen worden gebruikt om ongewenste aanbiedingen te weigeren.

Bovendien wordt het aangeraden om advertenties die verschijnen op dubieuze websites niet te vertrouwen. Vrij vaak worden deze advertenties gebruikt om onbetrouwbare websites aan te prijzen of om ongewenste toepassingen te verspreiden.

Alle ongewenste, verdachte extensies, plug-ins, of add-ons geïnstalleerd op een browser of dit soort programma's geïnstalleerd op het besturingssysteem moeten worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van reverscaptcha[.]com website (GIF):

reverscaptcha[.]com website weergave (GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Inhoud instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Pop-up meldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in de sectie "Machtigingen" en zet de omschakelknop op "UIT"

Pop-up meldingen uitschakelen in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het drop-down menu en selecteer "Blokkeren"

Pop-up' meldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Site permissies" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Pop-up meldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe voor elke URL

Pop-up meldingen uitschakelen in Safari webbrowser

Advertenties van reverscaptcha.com onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van reverscaptcha.com. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

reverscaptcha[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's zoekt u naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteert u deze vermeldingen en klikt u op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma die reverscaptcha[.]com doorverwijzingen veroorzaakt, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van reverscaptcha[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van reverscaptcha[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van reverscaptcha.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van reverscaptcha[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox-menufirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van reverscaptcha[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van reverscaptcha.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van reverscaptcha.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van reverscaptcha.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van reverscaptcha.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21259-reverscaptcha-com-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van reverscaptcha.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van reverscaptcha.com op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van reverscaptcha.com

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.